SlideShare a Scribd company logo
1 of 1
Download to read offline
Kodi gjeometrik i mjaftueshem per prodhimin e detalit
$AddRegPart 1
S800
T1 M06(Vendosim freze me diameter 20 mm)
N01 G00 X0 Y97
N02 G00 Z15
N03 G01 Z0
NO4 X50
N05 Y60
N06 X90
N07 Y0
N08 X50
N09 G00 Z15
T2 M06(Vendosim freze me diameter 8mm)
N10 G00 X60 Y30
N11 G01 Z0
N12 G01 Z15
N13 G00 X20 Y12 Z0
N14 G01 X20.25(Largohemi nga qendra 0.25 qe ta bejme gropen me te trashe)
N15 G01 Y73
N14 G03 X19.75 Y73 R4.25
N15 G01 Y12
N16 G03 X20.25 Y12 R4.25
N17 G01 Z15
T3 M06
N18 G00 X10 Y-10 Z0
N19 G01 X-10 Y10
N20 G00 X-10 Y77
N21 G01 X10 Y97
N21 G00 X30
N22 G01 X50 Y77
N23 G00 X70 Y60
N24 G01 X90 Y40
N25 G00 Y20
N26 G01 X70 Y0
N27 G00 X42 Y2
N28 G01 X38 Y-2
N29 G00 X40.25 Y0
T4 M06 Z0
N30 G01 Y9.75
N31 G01 X50
N32 G00 Y9.50
N33 G01 X40.25
N34 G01 Y9.25
N35 G01 X50 Y3

More Related Content

More from Armando Selvija

Teknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimit
Teknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimitTeknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimit
Teknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimitArmando Selvija
 
Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.
Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.
Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.Armando Selvija
 
Reklamat, mjetet e komunikimit
Reklamat, mjetet e komunikimitReklamat, mjetet e komunikimit
Reklamat, mjetet e komunikimitArmando Selvija
 

More from Armando Selvija (9)

Teknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimit
Teknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimitTeknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimit
Teknologji mekanike - Permasimi konstruktive dhe operacional i bashkimit
 
Astrofizika
AstrofizikaAstrofizika
Astrofizika
 
Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.
Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.
Energjia dhe llojet e saj alternative. Energjia berthamore.
 
Reklamat, mjetet e komunikimit
Reklamat, mjetet e komunikimitReklamat, mjetet e komunikimit
Reklamat, mjetet e komunikimit
 
Logo
LogoLogo
Logo
 
Plani i biznesit
Plani i biznesitPlani i biznesit
Plani i biznesit
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 
Don kishoti
Don kishotiDon kishoti
Don kishoti
 
KIMI
KIMIKIMI
KIMI
 

G code

  • 1. Kodi gjeometrik i mjaftueshem per prodhimin e detalit $AddRegPart 1 S800 T1 M06(Vendosim freze me diameter 20 mm) N01 G00 X0 Y97 N02 G00 Z15 N03 G01 Z0 NO4 X50 N05 Y60 N06 X90 N07 Y0 N08 X50 N09 G00 Z15 T2 M06(Vendosim freze me diameter 8mm) N10 G00 X60 Y30 N11 G01 Z0 N12 G01 Z15 N13 G00 X20 Y12 Z0 N14 G01 X20.25(Largohemi nga qendra 0.25 qe ta bejme gropen me te trashe) N15 G01 Y73 N14 G03 X19.75 Y73 R4.25 N15 G01 Y12 N16 G03 X20.25 Y12 R4.25 N17 G01 Z15 T3 M06 N18 G00 X10 Y-10 Z0 N19 G01 X-10 Y10 N20 G00 X-10 Y77 N21 G01 X10 Y97 N21 G00 X30 N22 G01 X50 Y77 N23 G00 X70 Y60 N24 G01 X90 Y40 N25 G00 Y20 N26 G01 X70 Y0 N27 G00 X42 Y2 N28 G01 X38 Y-2 N29 G00 X40.25 Y0 T4 M06 Z0 N30 G01 Y9.75 N31 G01 X50 N32 G00 Y9.50 N33 G01 X40.25 N34 G01 Y9.25 N35 G01 X50 Y3