• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Cloud computing
 

Cloud computing

on

 • 2,913 views

Lezing van Gartner op Cordial Cloudburst over cloud computing

Lezing van Gartner op Cordial Cloudburst over cloud computing

Statistics

Views

Total Views
2,913
Views on SlideShare
2,874
Embed Views
39

Actions

Likes
6
Downloads
2
Comments
0

3 Embeds 39

http://www.cloud24by7.com 21
http://www.slideshare.net 16
http://www.techgig.com 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment
 • Cloud computing is de nieuwe trend op internetgebied. Het lijkt een hype, maar net als bij voorganger 'Web 2.0' is vooral onduidelijk wat de term precies inhoudt. Als introductie is het goed te weten dat Engelstaligen met 'the cloud' meestal gewoon 'het internet' bedoelen. Het is de 'wolk' waarin alles gebeurt. Een vrij recente ontwikkeling is echter dat internet niet alleen een publicatiemiddel is (voor software, in dit geval), maar dat daadwerkelijk rekenkracht op afstand wordt gebruikt. Helemaal nieuw zijn alle concepten niet, maar het totaalbeeld dat ontstaat dwingt tot een nieuwe manier van denken over het gebruik van de computercapaciteit die op het internet is aangesloten.
 • IT'ers gebruiken de term 'cloud computing' op verschillende manieren. Zo zijn er techneuten die het zien als een soort uitbreiding van het begrip server, terwijl anderen bepleiten dat eigenlijk alles wat buiten de eigen firewall draait al 'in the cloud' is. Cloud computing betekent dus verschillende dingen voor verschillende groepen mensen.
 • Bij utility computing (infrastructure Utility) wordt computerkracht en –ruimte aangeboden alsof het gas, water of licht is. Bedrijven als Amazon.com en Sun bieden on-demand toegang tot opslagruimte en rekenkracht voor bedrijven die het nodig hebben. Het lijkt nog het meest op het zo laagdrempelig mogelijk huren van ouderwetse webspace. Op dit moment is de markt nog relatief klein, maar de flexibiliteit zou nog wel eens kunnen zorgen voor een flinke groei. Virtualisatie zorgt ervoor dat klanten precies kunnen kiezen wat voor 'n computer ze nodig hebben, die ze dan meteen kunnen inhuren. Bedrijven als 3Tera en Liquid Computing zijn bezig met deze ontwikkeling, Opnieuw een variatie op SaaS, alleen dit keer bedoeld voor de ontwikkelaars. Mensen die software schrijven, mogen online met een soort legostenen van een fabrikant aan de slag. Die bepaalt wat de ontwikkelaar allemaal mag implementeren, terwijl er wel vrijheid bestaat om de software op eigen manier in elkaar te weven. Voorbeelden zijn Salesforce.com's force.com, en de nieuwe Google App Engine. Met Yahoo Pipes kan bijvoorbeeld allerlei content online door elkaar worden gemixt. Denk aan een eenvoudig programma dat de laagste prijs voor een bepaald product op eBay in de gaten houdt Gartner definieert cloud computing nu als ‘een computationele stijl waarbij ict schaalbare en elastische mogelijkheden biedt die worden geleverd als dienst aan externe klanten via het gebruik van internettechnologie'.
 • Op dezelfde wijze waarop eindgebruikers vroeger zelf een PC op de afdeling introduceerden, zal een vergelijkbare ontwikkling gaan optreden met cloudservices.

Cloud computing Cloud computing Presentation Transcript