INTRODUCCIÓ:
1. QUÈ ÉS L’ERASMUS?
2. QUIN ÉS EL SISTEMA EDUCATIU?
3. COM ÉS EL MODEL EDUCATIU A
  L’EDUCACIÓ INFANTIL?
4....
QUÈ ÉS L’ERASMUS?
•  Considero que anar d'ERASMUS és molt més que anar a fer un
  curs universitari a l’estranger; és c...
Organització del sistema educatiu
•  Organització de les etàpes educatives.
•  En primer lloc s’anomena “Asilo Nido”, ún...
Titulació de les/dels mestres
          i equip de mestres
La titulació de mestres a Italia és de quatre anys. El...
Relació amb les families

El que més em va sorprendre va ser la relació que s’estableixentre
  les famílies i l’escola: l...
LA MEVA EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL


“Il nido delle cicogne”; és un “Asilo nido” situat a Gènova. Els nens
  imparteixen ac...
“Zeroinpoi”;
És un “Asilo nido” situat a Gènova. Els nens imparteixen activitats
 motores, sensorials, manuals, musicals,...
Picture 5
      Picture 5
LA MEVA EXPERIÈNCIA PERSONAL
Conèixer l’estructura i l’organització administrativa d’una Universitat d’un altre
  país.

...
COMPAREM ITALIA AMB CATALUNYA
A Catalunya :


S’aposta per l’ús de les noves tecnologies (les tic)
S’aposta per la formaci...
COMPAREM ITALIA AMB
        CATALUNYA
  A Italia:S’aposta per l’us de les noves teconologies les tic.
S’aposta...
ASPECTES RELEVANTS
          ( positius i negatius)

•  Llibres de text gratuits.


•  Formació del professorat...
CONCLUSIONS
1.- Conèixer l’estructura i l’organització administrativa d’una Universitat
  d’un altre país.
2.- Aprendre ...
IMATGES
Fotos moments erasmus:
MOMENTS D’OCI
             AMB LA MEVA
            FAMILIA ITALIANA
AMB LES COMPANYES DE
   ...
Itàlia
MOLTES GRÀCIES
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Valoració del meu Erasmus a Gènova
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Valoració del meu Erasmus a Gènova

590 views
533 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
590
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
47
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Valoració del meu Erasmus a Gènova

 1. 1. INTRODUCCIÓ: 1. QUÈ ÉS L’ERASMUS? 2. QUIN ÉS EL SISTEMA EDUCATIU? 3. COM ÉS EL MODEL EDUCATIU A L’EDUCACIÓ INFANTIL? 4. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL 5. EXPERIÈNCIA PERSONAL 6. COMPARACIÓ D’ITALIA I CATALUNYA 7. ASPECTES QUE M’HAGIN SORPRÈS 8. CONCLUSIONS 9. IMATGES
 2. 2. QUÈ ÉS L’ERASMUS? • Considero que anar d'ERASMUS és molt més que anar a fer un curs universitari a l’estranger; és conèixer altres costums, altres maneres de pensar, a més a més de conèixer tantíssimes persones d'arreu del món que com jo van fent-se un lloc en aquesta ciutat.  • Visc amb dues italianes, dues alemanyes i una catalana, i parlem cinc idiomes a l'hora. Crec que el que més m'ha sorprès de conèixer totes aquestes persones és la solidaritat que tenen en ajudar-te sense ni tan sols coneix-se’t de res...i és que aquí cap de nosaltres tenim a ningú que ens ajudi, que ens conegui, que sàpiga com som; però ràpidament sense saber els uns dels altres ens ajudem perquè som com de la família i això fa pensar, a més a més, quan estàs fora de casa entens moltes coses que potser et passaven per alt anteriorment.
 3. 3. Organització del sistema educatiu • Organització de les etàpes educatives. • En primer lloc s’anomena “Asilo Nido”, únicament privat, que s’ocupa d’educar als infants de 0 a 3 anys; a Catalunya seria el que equival a l’escola bressol. • En segon lloc s’anomena “Scuola Materna “ , i aquesta és l’educació que reben els infants de 3 a 5 anys, equivaldria a l’etapa educativa que nosaltres anomenem parvulari. • En tercer lloc hi ha “Scuola Primaria”, l’etapa educativa dels infants d’ entre 6 a 10 anys, aquesta seria l’equivalent a la Primària, encara que les edats dels infants no corresponen a les de Catalunya; ja que l’escola primària de Catalunya finalitza als 11 anys. • En quart lloc hi ha “Scuola Media”, l’etapa educativa que agrupa als joves d’entre 11 a 13 anys. • En cinquè lloc hi ha “ Scuola Superiore” agrupa els estudiants de 14 a 19 anys
 4. 4. Titulació de les/dels mestres i equip de mestres La titulació de mestres a Italia és de quatre anys. Els tres primers, la titulació és conjunta. És en el darrer any quan es produeix la especialització. L’equip de mestres està organitzat per: Mestres d’“Asilo Nido”: s’ocupen d’educar als infants de 0 a 3 anys. Mestres de l’“Scuola Materna “: s’ocupen d’educar els infants de 3 a 5 anys. Mestres de l’“Scuola Primaria”: s’ocupen d’educar els infants d’ entre 6 a 10 anys. Mestres de l’ “Scuola Media”: s’ocupen d’educar als joves d’entre 11 a 13 anys. Mestres de l’“ Scuola Superiore”: s’ocupen d’educar els estudiants de 14 a 19 anys.
 5. 5. Relació amb les families El que més em va sorprendre va ser la relació que s’estableixentre les famílies i l’escola: les famílies participen molt en les dinàmiques de les escoles fins a tal punt que l’ensenyament de religió el fan els propis pares (cada setmana, li toca a un pare diferent). La comunicació entre la mestra i la família és diària, mitjantçant l’agenda i circulars. Un cop al trimestre, es convoquen reunions on hi participen els pares, els nens i els mestres conjuntament.
 6. 6. LA MEVA EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL “Il nido delle cicogne”; és un “Asilo nido” situat a Gènova. Els nens imparteixen activitats d’animació, lúdico-educatives, musicals, activitats motores, recreatives, de manipulació, hàbits. Els pares tenen un paper molt important ja que la major part del temps estan allà. A l’ “Asilo nido” també tenen la col·laboració d’un pediatra que hi va un cop al mes, juntament amb l’especialista psicomotriu .
 7. 7. “Zeroinpoi”; És un “Asilo nido” situat a Gènova. Els nens imparteixen activitats motores, sensorials, manuals, musicals, psicomotrius. També, és molt important, l’aprenentatge que tenen amb el joc lliure, al jardí, a la piscina. Em va sorprendre molt que realitzesin activitats amb llengua anglesa. Els pares també tenen un paper molt important: esmorzar amb els seus fills a l’”Asilo nido”.
 8. 8. Picture 5 Picture 5
 9. 9. LA MEVA EXPERIÈNCIA PERSONAL Conèixer l’estructura i l’organització administrativa d’una Universitat d’un altre país. Aprendre a compartir i ser tolerant, amb les diferents ideologies i creences religioses dels companys que arribes a conèixer de tot el mon. Millora professional i personal pel fet de tenir experiències novedoses allà. Personalment puc afirmar que tenir una experiència com aquesta es qüasi necessària per tot estudiant ja que et fa crèixer com a persona i com a futur professional Aquesta experiència et fa adquirir una autonomia personal, derivada de la necessitat de resoldre les incidències tant domèstiques com docents que es presenten en un país on estàs sola
 10. 10. COMPAREM ITALIA AMB CATALUNYA A Catalunya : S’aposta per l’ús de les noves tecnologies (les tic) S’aposta per la formació continua del professorat amb molts cursos per poder realitzar. S’aposta per la implantació de l’anglès a les escoles desde petits S’aposta per els cicles formatius, els graus mitjos i superiors. Amb la implantació de la LOE es posaràn en marxa aproximadament de 30 a 40 cicles formatius nous. Increment de les escoles bressol per a què es fassi major atenció abans d’entrar a l’escola. S’aposta per la conciliació familiar i laboral.
 11. 11. COMPAREM ITALIA AMB CATALUNYA A Italia: S’aposta per l’us de les noves teconologies les tic. S’aposta per lús de llengua extrangera (espanyol, anglès i alemany) S’aposta per la formació contínua del professorat. S’aposta per la conciliació de la vida laboral i la vida familiar No s’aposta massa per els cicles formatius. Es preferible l’universitat
 12. 12. ASPECTES RELEVANTS ( positius i negatius) • Llibres de text gratuits. • Formació del professorat contínua • Aprenentatges d’anglès o/ i alemany desde petits. • El calendari escolar setmanal va de dilluns a dissabte( fins a les 15:00) Això es una mesura mes avançada que la que tenim aquí a Catalunya. Fan una setmana sencera de vacances al febrer, anomenada, “settimana bianca”
 13. 13. CONCLUSIONS 1.- Conèixer l’estructura i l’organització administrativa d’una Universitat d’un altre país. 2.- Aprendre a desenvolupar-me dins àmbit docent de la Universitat degli studi di Genova, que moltes vegades és una tasca difícil, perquè no sempre està vehiculat el conducte per establir el contacte amb el professorat. 3.- Compatibilitzar les diferents matèries a realitzar durant els dos quadrimestres perquè aquests mantinguin un equilibri . 4.- Possibilitat d’establir amistat amb persones de molts països i conèixer la seva cultura, i també la seva forma de viure, tipus de menjar, etc. 5.- Adquirir una autonomia personal, derivada de la necessitat de resoldre les incidències tant domèstiques com docents que es presenten en un país on estàs sola. 6.- Compartir, amb els companys de pis, les experiències de les diferents universitats, i comprovar les diferències de funcionament . 7.- Aprendre a compartir i ser tolerant, amb les diferents ideologies i creences religioses dels companys que arribes a conèixer de tot el mon.
 14. 14. IMATGES
 15. 15. Fotos moments erasmus:
 16. 16. MOMENTS D’OCI AMB LA MEVA FAMILIA ITALIANA AMB LES COMPANYES DE PIS
 17. 17. Itàlia
 18. 18. MOLTES GRÀCIES

×