Groei voor Symantec en Trend Micro in antivirus markt

335 views
239 views

Published on

Ten opzichte van 2011 en 2012 laten zowel Trend Micro als Kaspersky een groei zien in de antivirus installed base. Het betreft hier antivirus installaties bij Belgische bedrijfsvestigingen vanaf 50 werknemers op locatie. Symantec heeft de afgelopen vier jaar een kleine stijging laten zien, maar blijft qua aandeel redelijk constant. Ook een aantal kleinere partijen heeft de afgelopen jaren het aandeel weten uit te breiden. McAfee is op deze markt nog steeds de grootste fabrikant. Van alle antivirus installaties is anno 2013 ongeveer 29 procent een McAfee-oplossing. De voorsprong die McAfee heeft op de nummer twee is de afgelopen jaren wel geslonken. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 3.500 interviews die uitgevoerd zijn met Belgische publieke en commerciële instellingen met ten minste 50 medewerkers.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
335
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Groei voor Symantec en Trend Micro in antivirus markt

  1. 1. Groei voor Symantec en Trend Micro in antivirus markt Ten opzichte van 2011 en 2012 laten zowel Trend Micro als Kaspersky een groei zien in de antivirus installed base. Het betreft hier antivirus installaties bij Belgische bedrijfsvestigingen vanaf 50 werknemers op locatie. Symantec heeft de afgelopen vier jaar een kleine stijging laten zien, maar blijft qua aandeel redelijk constant. Ook een aantal kleinere partijen heeft de afgelopen jaren het aandeel weten uit te breiden. McAfee is op deze markt nog steeds de grootste fabrikant. Van alle antivirus installaties is anno 2013 ongeveer 29 procent een McAfee-oplossing. De voorsprong die McAfee heeft op de nummer twee is de afgelopen jaren wel geslonken. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 3.500 interviews die uitgevoerd zijn met Belgische publieke en commerciële instellingen met ten minste 50 medewerkers. Analytics paper – 2013 – June - Security
  2. 2. Het segment waar McAfee haar grootste aandeel kent betreft locaties van Multinationals & Fortune 500 bedrijven, waar circa 44 procent van de oplossingen afkomstig is van McAfee. Bij locaties van commerciële instellingen met 250-2.500 medewerkers is het aandeel McAfee 28 procent. Dit aandeel is, met 22 procent, het laagst bij bedrijven met 50 tot 250 medewerkers. Binnen dit laatste segment is de diversiteit aan leveranciers het grootst. Voor Symantec valt op dat het aandeel bij publieke instellingen relatief laag is met een aandeel van 15 procent. Binnen de overige segmenten scoort Symantec namelijk altijd boven de 28 procent van de getroffen antivirus oplossingen.Kaspersky kent juist een relatief sterk aandeel in de installed base bij publieke instellingen, waar 9 procent een Kaspersky toepassing betreft. Security Naast antivirus software is er ook gekeken naar andere software toepassingen op het gebied van security, zoals authenticatie, intrusion detection, encryptie en softwarematige firewalls. Als naar het totaal van deze oplossingen wordt gekeken dan is Microsoft de meest genoemde fabrikant. Circa 26 procent van de getroffen oplossingen op dit gebied betreft een Microsoft toepassing. Het grootste deel van de getroffen Microsoft oplossingen op dit gebied betreft de Forefront/ISA server. Naast Microsoft kennen ook McAfee en Check Point een aandeel van circa 15 procent.
  3. 3. Voor Microsoft geldt dat ten opzichte van een jaar geleden het aandeel in het totaal is gestegen met 3 procentpunt (van 23 naar 26,5 procent). McAfee is in 2012 voorbij Check Point gekropen, Check Point stond in 2012 nog op een tweede plaats stond met 15 procent. McAfee heeft van deze daling geprofiteerd, waar zij in 2012 nog op 13 procent aandeel stond, zijn zij gestegen naar circa 15 procent in 2013. Symantec laat ten opzichte van 2012 een daling zien van circa 1 procentpunt en staat in 2013 gelijk aan Trend Micro qua aandeel in securityoplossingen. Linux is ruim 1 procentpunt gestegen ten opzichte van 2012 en is dichter tegen concurrenten Trend Micro en Symantec gekropen. Firewalls (hardware) en routers Naast softwarematige security oplossingen kan ook worden gekeken naar de security hardware die Belgische bedrijfsvestigingen gebruiken. Voor het geheel van routers en hardware firewalls bij Belgische locaties met 50 of meer werknemers geldt dat meer dan de helft, circa 53 procent, afkomstig is van Cisco. Bij locaties van multinationals en Fortune 500 bedrijven is het aandeel Cisco zelfs meer dan driekwart. Ten opzichte van voorafgaande jaren blijft het aandeel Cisco vrijwel constant. Apparatuur van Juniper vormt de op één na grootste groep binnen security hardware. Ook het aandeel Juniper is de laatste jaren weinig veranderd en schommelt rond de 10 procent. Vooral bij locaties van multinationals en Fortune 500 bedrijven ligt het aandeel van Juniper lager.
  4. 4. Over Computer Profile Benelux Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied. Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via twitter.com/ComputerProfile.

×