Eén van de drie storage-oplossingen is van HP

481 views

Published on

Circa 32 procent van de storage-oplossingen in Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers is afkomstig van HP. Daarmee is het met voorsprong de meest voorkomende vendor. Dell neemt op deze markt de tweede positie in. Ongeveer één op de zeven storage-oplossingen komt van Dell. Netapp, EMC en IBM sluiten de top 5 met respectievelijk 13, 11 en 7 procent van het totaal aantal storage-systemen. Onder storage-systemen wordt in deze context verstaan: in gebruik zijnde Direct Attached Storage, Netwok Attached Storage en Storage Area Networks. Ten opzichte van de verdeling van een jaar geleden hebben Synology en Netapp enkele procentpunten winst geboekt. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.800 interviews die zijn gevoerd met bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers over de gebruikte storage-omgeving.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
481
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Eén van de drie storage-oplossingen is van HP

  1. 1. Eén van de drie storage-oplossingen is van HP Circa 32 procent van de storage-oplossingen in Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers is afkomstig van HP. Daarmee is het met voorsprong de meest voorkomende vendor. Dell neemt op deze markt de tweede positie in. Ongeveer één op de zeven storage-oplossingen komt van Dell. Netapp, EMC en IBM sluiten de top 5 met respectievelijk 13, 11 en 7 procent van het totaal aantal storage-systemen. Onder storage-systemen wordt in deze context verstaan: in gebruik zijnde Direct Attached Storage, Netwok Attached Storage en Storage Area Networks. Ten opzichte van de verdeling van een jaar geleden hebben Synology en Netapp enkele procentpunten winst geboekt. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.800 interviews die zijn gevoerd met bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers over de gebruikte storage-omgeving. Analytics paper – 2014 – April - Storage
  2. 2. SAN en NAS Als naar de afzonderlijke storage-toepassingen wordt gekeken dan zien we voor HP een aandeel van 37 procent in het totaal aantal SAN-oplossingen. Ten opzichte van een jaar geleden lijkt HP enkele procentpunten in te leveren. Met een aandeel van 18 procent is Dell ook voor SAN-oplossingen de nummer twee. Netapp en EMC sluiten gezamenlijk de top 3, beiden kennen een aandeel van 13,5 procent. Voor beide is dat een kleine stijging ten opzichte van een jaar geleden. IBM en Hitachi zijn de resterende partijen met een significant aandeel. Voor Network Attached Storage komen een aantal namen naar voren die we niet tegenkomen bij SAN-systemen. QNAP komt naar voren bij 12 procent van de sites waar NAS-systemen in gebruik zijn en vormt hiermee de derde meest genoemde vendor. Synology, een Taiwanese fabrikant van NAS- systemen, is in gebruik bij 11 procent van de bedrijfsvestigingen met NAS systemen. Qnap heeft hiermee haar positie van een jaar geleden vastgehouden, Synology heeft haar gebruikersgroep zien stijgen met bijna vier procentpunt.
  3. 3. Tape gebruik Het percentage van de geïnterviewde bedrijfsvestigingen dat aangeeft gebruik te maken van opslag op tape loopt wel duidelijk terug de laatste jaren. Begin 2012 gaf nog 54 procent van de locaties aan gebruik te maken van een tape-oplossing. In 2013 bedroeg dat nog 41 procent. Op dit moment geeft nog 35 procent van deze locaties aan een tape-oplossing te gebruiken. HP neemt bij deze locaties de belangrijkste positie in. Namelijk 60 procent van de genoemde tape- oplossingen betreft een HP-toepassing. Ook Dell en IBM kennen nog een aanzienlijke installed base. Alle andere genoemde tape-oplossingen vormen samen de resterende 11 procent. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de aandelen per vendor grotendeels gelijk gebleven
  4. 4. . Over Computer Profile Benelux Als zelfstandige database marketing organisatie helpt Computer Profile ICT-bedrijven met het in kaart brengen en gericht benaderen van de juiste doelgroep. Computer Profile beschikt over een database met de 30.000 belangrijkste locaties in het Benelux bedrijfsleven en de overheid. Van deze organisaties heeft Computer Profile een actueel overzicht van 150.000 beslissers alsmede de ICT- infrastructuur. Daarnaast ondersteunt Computer Profile met een team van gekwalificeerde telemarketing agents ICT-organisaties actief bij het vinden van relevante projecten door Lead Nurturing en Demand Generation. Computer Profile heeft vestigingen in Zaventem en Breda en als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile deze informatie ook over andere Europese landen. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com en www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via Twitter.

×