Trendsfactory, live event III: waardecreatie, door Ment Kuiper

949 views

Published on

De dag werd gestart en voorgezeten door Ment Kuiper. Ment nam ons kort mee in hoe je als bedrijf moet zien te ontdekken waar je toegevoegde waarde zit om zo te kunnen overleven in de toekomst. Bedrijven denken nog teveel vanuit zichzelf. Ment laat ons zien dat door waarde voor je klant toe te voegen je veel meer eruit kan halen.

"Als je weet wat de toegevoegde waarde voor de klant is en je geeft hem deze, heb je geen concurrentie meer."

Klinkt logisch zou je zeggen; je hoeft enkel te ontdekken wat het optimaal maakt voor je klant. Als tool legt Ment ons het Business model canvas voor waarmee de basis gelegd kan worden voor een nieuwe onderneming.

Business Model Canvas
Dit canvas zet 4 klantzaken centraal waarop vervolgens alle overige processen op ingericht kunnen worden.

Klantwaarde
Hoe kan ik waarde voor de klant toevoegen?

Klantkennis
Wat weet je van je klant? Kijk aub naar personen en inzicht in plaats van praten in doelgroepen. Directeuren van MKB zijn immers allemaal verschillend. Hoe kom ik daarachter? Vraag het ze gewoon!

Klantinteractie
Er wordt vaak gezegd: “Wat wij heel belangrijk vinden is interactie via de klant en dat gaan we via social media doen!” Dat doen we dan, maar vergeten we de klant zelf hierin mee te nemen.

Klantbeleving
Hoe ver ga ik om de beleving te vergroten? Kortom: Wie is de klant, wat is dat voor mens, en wat is nou eigenlijk de toegevoegde waarde die hij zoekt? Op welke wijze wil hij een relatie met je en op welke wijze gaan jij met hem in contact?

Vreemde concurrentie
Ment liet ons achter met een paar concrete voorbeelden waar hij onlangs mee te maken kreeg. Op de vraag “wat is nou jullie toegevoegde waarde” die hij stelde aan zowel een verffabrikant als een verzekeraar, kreeg hij bij beide bedrijven een monoloog over de concurrenten. Andere verffabrikanten en andere verzekeraars die vervolgens ook allemaal een beetje vergelijkbare producten verkopen. Wat verkoop je eigenlijk? Met verf verkoop je sfeer. Is dan Philips met hun sfeerlampen niet eerder een concurrent? Je verzekering bepaal je op basis van je gedrag. Wie weet nou meer van jouw gedrag dan Google? Moeten verzekeraars daar misschien niet meer naar gaan kijken dan naar elkaar?

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
949
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
369
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Trendsfactory, live event III: waardecreatie, door Ment Kuiper

 1. 1. dagvoorzitter Ment Kuiper Powered by
 2. 2. Onderneming van de toekomst
 3. 3. • Waardecreatie met Business Model Canvas
 4. 4. • Wat is waardecreatie?
 5. 5. Waardecreatie • = toegevoegde waarde voor klant?
 6. 6. Even vanuit modellen denken
 7. 7. • Hoe kom je daar achter?
 8. 8. customer segments key partners cost structure revenue streamsdistribution channels customer relationships key activities key resources value proposition images by JAM
 9. 9. Show me the money!
 10. 10. • Waardecreatie – voorbeelden – Verfproducent – Verzekeraar
 11. 11. • Doorslaan in creativiteit? • Waardecreatie in relatie tot online winkelen.
 12. 12. • Onze sprekers van deze middag vertellen een deel van het geheel. – Stel vragen – Stel kritische vragen zodat je straks weg gaat met een eigen plan van aanpak
 13. 13. • Veel plezier

×