17 Aqüeducte de Segòvia

5,183 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
5,183
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3,972
Actions
Shares
0
Downloads
34
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

17 Aqüeducte de Segòvia

  1. 1. Possiblement edificat entre el 90 – 105 dC.
  2. 2. L’aqüeducte s’inicia a uns 16 km alsafores de la ciutat, a la Sierra deGuadarrama, d’on pren l’aigua delcabal del rio Frío.Des dallà en surt un canal de 30 cmde diàmetre que es dirigeix en suaudescens i, en alguns trams sotaterra, fins a una torre (El Caserón)construïda a la ciutat de Segòvia, ique sencarregava deliminar lapossible brutícia acumulada.
  3. 3. Dos grans trams: • Construït a partir de 78 arcs de mig punt que van prenent alçada gradualment fins arribar a la plaça de Díaz Sanz. • Construït amb 44 arcades dobles sobreposades, i que en lèpoca romana desembocava laigua a un estany.En total són 728 m de longitud,amb una alçada mínima de 7 mi una màxima de 29 m.
  4. 4. Les arcuacions superiores mantenen sempreinvariable. Els pilars deles inferior varien la sevamida segons lesirregularitats del terreny.
  5. 5. Opus caementicium utilitzat a làtic on hi ha la canalització de l’aigua.Tenalles que feienservir per aixecarels carreus.Quant més pesavael carreu messubjecció feia latenalla. Grans carreus de pedra granítica tallats de manera tosca i units els uns amb els altres sense cap tipus d’argamassa que ajudi en la seva d’adherència. En molts casos el nucli de morter opus caementicum
  6. 6. Arcs
  7. 7. Situada al capdamunt dels tres arcs inferiors de major alçada, shi obren dosnínxols a banda i banda, que en època romana guardaven imatges de déuspagans o del mateix emperador. En el seu lloc, actualment, es troben duesimatges de la Mare de Déu i san Sebastià.

×