U & Yacht

171 views

Published on

-

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
171
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Stel jezelf even voor. Kort, bondig en zakelijk. Beschrijf bijvoorbeeld je rol en betrokkenheid bij Yacht. Welke vakgebieden en branche en wat betekent dat voor je. Vermeld evt. sinds wanneer je bij Yacht werkt. Geef aan welke ervaring/kennis je hebt van de branche/vakgebied, schrijf het met de betreffende klant in gedachten. Op Columbus staan al veel goede voorbeelden bij diverse profielen.
 • Het grote voordeel van werken met Yacht. Wij helpen bedrijven met kennis en expertise die zij nodig hebben door professionals op hbo- en wo-niveau te leveren, zowel tijdelijk, vast als voor de duur van een project. Maar wat is nu het grote voordeel van werken met Yacht? Dat we marktleider zijn is één ding, maar dat is geen reden op zich. Maar daardoor hebben we wel de breedste kennis en expertise van Nederland die wij voor u kunnen inzetten. In 2000 is Yacht ontstaan. Wij zijn een Randstad Company, onderdeel van Randstad Holding NV. Wij hebben professionals in huis op acht vakgebieden, te weten: ICT, Finance, Technology, Bouwkunde, Civiele Techniek & Ruimtelijke Ordening, Human Resource Management, Logistics & Procurement, Legal en Marketing & Communicatie. Daarnaast weten wij wat er speelt in de diverse branches. Wij weten wat de specifieke uitdagingen zijn. Verdiepen ons daar continu in. Wij zijn thuis in lokale en centrale overheid, industrie, energie & telecom, financiële dienstverlening en zorg (via FunktieMediair). Onze mensen hebben de kennis van het vak gecombineerd met kennis van al die branches. En daarin zit onze grote onderscheidende kracht. De kennis en ervaring die wij in de ene branche hebben opgedaan kunnen wij toepassen op andere branches. Dit stimuleert kennisuitwisseling tussen branches onderling. Ook als u op zoek bent naar een nieuwe, vaste medewerker schakelt u Yacht in. De arbeidsmarkt voor hooggekwalificeerd personeel is vluchtig. Medewerkers wisselen steeds sneller van baan. Als een belangrijke medewerker bij u vertrekt, vindt Yacht binnen korte tijd een volwaardige vervanger. Ons uitgebreide netwerk is daarbij vaak doorslaggevend. Wij zijn in staat veranderingen integraal te benaderen, richten daar multidisciplinaire teams voor in. Wij kunnen veranderingstrajecten vormgeven door verschillende expertises te combineren. Dat is uniek.
 • In onze opvatting gaat MVO over transparantie, over maatschappelijk verantwoorde dienstverlening en over de wijze waarop wij als onderneming bijdragen aan de (lokale) gemeenschap. Deze activiteiten hebben we onderverdeeld in drie overkoepelende focusgebieden, die direct invloed hebben op de markt waarin wij werken: mens, milieu en maatschappij. Activiteiten per focusgebied zijn: Yacht en mens Onder Yacht en mens vallen: goed werkgeverschap, personele ontwikkeling en coaching, kennis delen, diversiteit, veiligheid en gezondheid, het MBO en klanttevredenheid. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als werkgever zeer serieus. Dit vloeit in onze ogen logisch voort uit onze missie en kernwaarden.  Yacht en Milieu Bij Yacht en milieu gaat het over een groen wagenpark, energiebesparende maatregelen en duurzaam inkopen. Onze MVO-doelen ten aanzien van milieu zijn het verbeteren van de werk- en leefomgeving, het terugdringen van de schadelijke impact ten gevolge van onze bedrijfsvoering en het beheersen van de kosten. Bij zowel de bestaande vestigingen als bij de aanhuur van nieuwe panden, let Yacht sterk op energiezuinige en -besparende maatregelen, zoals automatische lichtschakelingen die reageren op bewegingssensoren.   Wij willen ook bij de inkoop van producten en diensten tot maatschappelijk verantwoorde keuzes komen. Daarnaast streven wij naar een verlaging van de uitstoot van CO2, die voor het overgrote deel wordt veroorzaakt door ons wagenpark. Dit doen we met de Yacht Mobiliteitsregeling, waarbij medewerkers kunnen kiezen tussen een auto/OV of combinatiepakket. Yacht en maatschappij Bij het maatschappelijke beleid van Yacht gaat het over de betrokkenheid van onze medewerkers. Wij bieden hen vrijwilligerswerk in het buitenland (VSO, People4Change) en in Nederland (NederlandCares). Vanuit onze core business, in onze rol van dienstverlener en bemiddelaar in werk, willen wij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Wij willen onze kennis en expertise inzetten om dit te bereiken. Concreet doen we dat met onder andere onze partnerships met VSO en People4Change, die uitzendingen organiseren waarbij kennisuitwisseling centraal staat. Daarnaast zetten wij onze kennis in bij andere maatschappelijke projecten in Nederland. En wij bieden onze medewerkers per jaar 5 bijzondere verlofdagen voor het uitvoeren van vrijwilligerswerk . Yacht brengt elk jaar een MVO-verslag uit.
 • Onze visie De wereld van werken verandert continu. Een wereld waarin organisaties voorop willen lopen om hun concurrentiepositie te verbeteren en waarin de arbeidsmobiliteit toeneemt. Organisaties die de juiste kennis op het juiste moment aantrekken en deze kennis ook vast weten te houden, bouwen een voorsprong op. Dit vergt flexibiliteit. U schakelt ons in omdat u wilt verbeteren, u wilt vooruit. Wij doen er alles aan om te zorgen dat dit ook gebeurt en dat het resultaat verankerd wordt in organisaties. De basisvoorwaarden hiervoor zijn betrokkenheid bij uw organisatie, kennis van uw markt, passie voor het vak en een pragmatische daadkrachtige aanpak. Dat is Yacht. Wat zijn uw doelstellingen en wat heeft u nodig om deze te bereiken? Welk type mens past het best bij uw organisatie en bedrijfscultuur? Dit zijn de vragen waarmee we aan de slag gaan. Dankzij onze recruitmentcentra kunt u er op rekenen dat dit leidt tot de juiste match. Deze centra volgen de ontwikkelingen van hoogopgeleide professionals op de arbeidsmarkt en in uw branche op de voet. Zij weten dus waar zij de beste mensen kunnen vinden om aan uw vraag te voldoen. Dit zijn enkele voorbeelden van wat onze mensen dagelijks doen om doelstellingen te realiseren: Het professionaliseren van een technisch bedrijfsproces, zodat er efficiënter geproduceerd kan worden. Helpen bedrijven duurzaam te zijn, door het realiseren van duurzaam inkopen. Flexibelere contracten aangaan met leveranciers, zodat u scherper kunt inkopen. Een nieuwe rapportagetool implementeren, zodat alle vestigingen over de hele wereld volgens hetzelfde systeem rapporteren. De coördinatie bij het geschikt maken van een financiële administratie naar Amerikaanse maatstaven, zodat deze wordt goedgekeurd door de externe accountant. Inzicht geven in de daadwerkelijke productietijd, zodat u een efficiencyslag kunt maken. Het verzorgen van een aanbestedingsprocedure, zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Het ontwikkelen van een online platform, zodat uw organisatie echt vraaggericht kan communiceren. Leiding geven aan dat prestigieuze bouwproject, zodat alles volgens planning en binnen de budgettaire randvoorwaarden wordt gerealiseerd.
 • Wij beseffen heel goed dat onze mensen uw tevredenheid bepalen. Niet voor niets investeren we continu in hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Daardoor kunnen we helpen met de juiste kennis en ervaring. Onze mensen werken in alle sectoren door heel Nederland, met allemaal hun eigen expertise. Ze houden ervan om telkens in een nieuwe omgeving projecten uit te voeren. Passen zich makkelijk aan in een nieuwe omgeving en kunnen zich een cultuur snel eigen maken. Ze weten wat ervoor nodig is om doelstellingen te bereiken. Doorzien de problematiek en komen met oplossingen die snel resultaat opleveren en organisaties echt verder brengen. Een klus is pas geklaard als het is gerealiseerd, geïmplementeerd en verankerd binnen de organisatie. Dat vraagt om daadkracht. Daarbij durven onze mensen ook over de grenzen van hun eigen expertise heen te kijken. Omdat ze de zekerheid hebben dat er altijd een team achter ze staat. Een team met de breedste kennis en expertise van Nederland. Wij hechten grote waarde aan het ontwikkelen, behouden en delen van kennis binnen onze organisatie. Via ons online kennisplatform kunnen onze professionals beschikken over elkaars ervaringen, om dit weer in hun eigen opdrachten toe te passen. Of het nu gaat om een specifiek project of om tijdelijke vervanging, om één persoon of om een team. Wij hebben de juiste mensen in huis. Mensen die op de hoogte zijn van lokale omstandigheden, werkwijzen en bedrijfsculturen. Met passie voor hun werk, waarmee het prettig samenwerken is.
 • Wij zijn altijd dichtbij met 13 kantoren door heel Nederland. Zo hebben wij kennis van lokale en regionale ontwikkelingen en kunnen daar op inspelen. Yacht Academy helpt onze professionals verder in hun ontwikkeling Opleiding en ontwikkeling is bij Yacht geen bijzaak. Het is stevig verankerd in het totale HR-proces. De Yacht Academy (HRD) heeft zich ten doel gesteld de professionals verder te helpen in hun ontwikkeling. Hoe doen we dat in de praktijk? Door het bieden van vakopleidingen, persoonlijke vaardigheidstrainingen, coaching en passend advies. Wij bieden per functie een ontwikkelpad. Een nuttig houvast voor onze professionals om in de functie te groeien en op zoek te gaan naar verbreding of verdieping. Het geeft richting aan de inhoud van opdrachten, persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Het maakt bovendien de weg vrij voor professionals om gericht in gesprek te gaan met hun manager over ontwikkelingsmogelijkheden en leerdoelen.  Passie voor de match De acht recruitmentcentra van Yacht zorgen voor een excellente ondersteuning van de salesorganisatie bij het invullen van klantvragen. Het is de kerntaak van de recruitmentcentra om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en te zorgen voor een perfecte (pre)match. De recruitmentmentcentra werkt hierbij nauw samen met sales en business unitmanagers. Deze nauwe samenwerking zorgt voor een perfecte match: voor onze klanten maar ook voor onze professionals. Onze recruiters zijn specialisten met 1 of 2 vakgebieden in hun portefeuille. Ze hebben een groot netwerk en weten via actieve search de beste mensen uit de markt te halen.
 • Tijdens onze samenwerking bespreken wij op vaste momenten hoe de voortgang verloopt en sturen we waar nodig bij. Aan het eind van de opdracht evalueren we welke resultaten er zijn geboekt. We noemen dit de Yacht methode. Die levert ons en ook u leerpunten op die wij aangrijpen om onze dienstverlening aan uw organisatie te optimaliseren.
 • Wij weten wat er in de diverse branches speelt. Wij weten wat de specifieke uitdagingen zijn. Verdiepen ons daar continu in. Wij zijn thuis in lokale en centrale overheid, industrie, energie & telecom, financiële dienstverlening en zorg (via FunktieMediair). Onze mensen hebben de kennis van het vak gecombineerd met kennis van al die branches. En daarin zit onze grote onderscheidende kracht. De kennis en ervaring die wij in de ene branche hebben opgedaan kunnen wij toepassen op andere branches. Dit stimuleert kennisuitwisseling tussen branches onderling.
 • Het lijkt soms wel alsof verandering de enige constante is. Organisaties hebben telkens weer nieuwe kennis en expertise nodig om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Optimaliseren van processen, uitvoeren van projecten, verandering in bedrijfsprocessen, ontwikkeling nieuwe diensten en producten. Dit allemaal om de concurrentie voor blijven. En morgen moet het weer beter, want veranderingen zijn aan de orde van de dag. Niet alleen de concurrentie dwingt organisaties om na te denken over hun bedrijfsvoering. Ook ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld technologie, IT of HR zorgen dat organisaties nooit klaar zijn. En één ding is zeker: als organisatie moet je mee. Het is een uitdagende tijd. De vraag is of de kennis binnen een bedrijf matcht met wat er nodig is. En is het antwoord vandaag ja, dan kan het morgen al anders zijn, want er is telkens weer andere specifieke kennis nodig. En of de arbeidsmarkt nu krap of ruim is, het valt niet mee om de juiste kennis en expertise te vinden. Organisaties willen tenslotte voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen, hun bedrijfsvoering verbeteren, klaar zijn voor morgen. Daarom heeft u een partner nodig die u op het juiste moment de juiste kennis, expertise en implementatiekracht levert. En dat op alle aspecten van uw bedrijfsvoering. Wij hebben alle expertise in huis. Van Finance tot Legal en van Technology tot Logistics & Procurement. En uit al die expertises maken wij samen met u de juiste combinatie die u helpt uw doelstellingen te realiseren. Daarmee zijn wij uniek in Nederland.
 • Bij slide 3 hebben we het al gehad over de visie van Yacht. Deze visie wilden we graag toetsen aan de werkelijkheid: hoe denkt de omgeving daarover? Hoe kijken zij aan tegen het belang van kennis voor het succes en de continuïteit van de organisatie en hoe denken zij in de toekomst over de juiste kennis te kunnen beschikken. Daarom heeft Yacht (samen met Randstad en FunktieMediair) een onderzoek onder klanten gehouden om hun mening te vragen. Dit onderzoek vond begin mei 2010 plaats en is uitgevoerd door onderzoeksbureau MarketResponse. Centrale conclusie uit dat onderzoek; veel bedrijven zien kennis als belangrijkste succesfactor voor de continuïteit van hun organisatie. Yacht kan u daarbij helpen. Zoals al aangegeven hebben wij alle expertise in huis. Naast de hier vermelde expertises hebben wij ook nog diverse andere kennisgebieden waarmee wij uw bedrijf kunnen helpen doelstellingen te bereiken. En dat gesprek gaan wij graag met u aan.
 • En dit zijn een aantal van onze klanten waar onze professionals dagelijks werkzaam zijn om doelstellingen te realiseren.
 • U & Yacht

  1. 1. Marieke Jansen oktober 2011 Kennismaking, u & Yacht
  2. 2. Voorstellen Mijn naam is Marieke Jansen en ik ben werkzaam als Account Manager Lokale Overheid op kantoor Den Haag. Met een frisse blik, vol energie en oprechte interesse in de ontwikkelingen binnen uw organisatie sta ik voor u klaar. U kunt mij bereiken via [email_address] of 06- 12 45 91 26 Wat kan ik voor u betekenen? Ik neem u mee in een korte vlucht…
  3. 3. Dan denk je aan Yacht
  4. 4. Dan denk je aan Yacht Marktleide r Dichtbij door 13 kantoren in Nederland Detacheren professionals op hbo- en wo-niveau Onderdeel van Randstad Holding NV Integrale oplossingen door multidisciplinaire teams Acht vakgebieden Branchekennis en kennis lokale arbeidsmarkt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Meer dan 2500 professionals
  5. 5. Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  6. 6. Maatschappelijk verantwoord ondernemen Personele ontwikkeling Duurzaam inkopen en energiebesparende maatregelen Goed werkgeverschap Mobiliteitsplan Pro bono opdrachten Mens, milieu en maatschappij Dienstverlening Vrijwilligerswerk via VSO en People for Change MVO verslag
  7. 7. Wat doet Yacht
  8. 8. Wat doet Yacht Organisaties helpen bij bedrijfsvoering
  9. 9. Wat doet Yacht Organisaties helpen bij bedrijfsvoering Organisatiedoelstellingen realiseren Verankeren van kennis Projecten uitvoeren en processen optimaliseren Inzetten van Expertise en implementatiekracht Nieuwe diensten en producten ontwikkelen Juiste kennis op het juiste moment
  10. 10. Onze mensen
  11. 11. Onze mensen Expertise en implementatiekracht
  12. 12. Hebben een pragmatische daadkrachtige aanpak Houden hun kennis up-to-date door eigen Academy Passen zich makkelijk aan in een nieuwe omgeving Hebben passie voor het vak Weten wat ervoor nodig is om doelstellingen van klanten te bereiken Doorzien de problematiek en komen met oplossingen die snel resultaat opleveren Expertise en implementatiekracht Onze mensen
  13. 13. Zo werken wij
  14. 14. Zo werken wij Betrokken en daadkrachtig
  15. 15. Zo werken wij Yacht methode Goede begeleiding en coaching door senior collega Dichtbij door 13 kantoren in Nederland Altijd de juiste match door onze recruitmentcentra Betrokken en daadkrachtig Kennis bij onze professionals altijd up-to-date via onze Academy Online kennis netwerksite
  16. 16. Yacht methode
  17. 17. Yacht methode
  18. 18. Het grote voordeel van werken met Yacht
  19. 19. Wij weten wat er speelt in uw branche Het grote voordeel van werken met Yacht
  20. 20. Het grote voordeel van werken met Yacht Lokale overheid Industrie Energie & Telecom Financiële dienstverlening Zorg via FunktieMediair Wij weten wat er speelt in uw branche Centrale overheid
  21. 21. Het grote voordeel van werken met Yacht Professionals in 8 vakgebieden
  22. 22. Het grote voordeel van werken met Yacht ICT Finance Technology Bouwkunde, Civiele Techniek & Ruimtelijke Ordening Human Resource Management Logistics & Procurement Legal Marketing & Communicatie Professionals in 8 vakgebieden
  23. 23. Yacht maakt wendbaar
  24. 24. Yacht maakt wendbaar
  25. 25. Wij werken samen met Rabobank • KPN • Getronics • UWV • ABN AMRO • ASR Nederland • ING ASML • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties • Achmea Alliander • Nuon • Gemeente Rotterdam • Gemeente Amsterdam • Siemens Essent • NS • TATA Steel Europe • ProRail • Stork • Gemeente Leeuwarden Provincie Fryslân • Wageningen UR • Delta Lloyd • En nog 800 andere opdrachtgevers
  26. 26. Dit is Yacht. Vragen? Marieke Jansen 06-12 45 91 26

  ×