ADP Outservice

952 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

ADP Outservice

 1. 1. De wereld werkt met ADP Nationaal Als internationaal marktleider biedt ADP wereldwijd geïnte- ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling en heeft greerde oplossingen voor salarisverwerking, personeels- een Triple-A rating. ADP streeft met haar processen naar en excassoadministratie en HR-vraagstukken. In Nederland ‘outservice’; de overtreffende trap van service en out- voorziet ADP 1,2 miljoen werknemers iedere maand van hun sourcing. ADP Nederland BV is een dochteronderneming van loonstrook. ADP Nederland, gevestigd in Rotterdam en Capelle het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data aan den IJssel, heeft circa. 550 medewerkers in dienst en Processing Inc. Wereldwijd verwerkt ADP salarissen voor had in 2008 (boekjaar 2009) een omzet van 82 miljoen euro. meer dan 50 miljoen werknemers. Internationaal Automatic Data Processing, Inc. (NYSE: ADP), met 9 miljard aanbod aan oplossingen voor HR, salaris- en personeels- dollar aan omzet en 570.000 cliënten wereldwijd, is een van administratie vanuit een enkele bron: ADP GlobalView®. de grootste leveranciers met een breed scala aan toon- De kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke oplossingen van aangevende en kosteneffectieve transactieverwerkings- en ADP ES zijn ontstaan op basis van 60 jaar ervaring in de informatiegerelateerde bedrijfsoplossingen. ADP® Employer branche en bieden een hoge toegevoegde waarde voor zowel Services (ES), een divisie van ADP, heeft het breedste grote, middelgrote als kleinere organisaties.
 2. 2. ADP en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen People, planet en profit. Dat zijn de sleutelwoorden voor Maatschappelijk Ver- antwoord Ondernemen bij ADP. Samen met onze relaties willen we maatschappelijk verantwoord en klimaatneutraal ondernemen. Daarom wijzen we u graag op de voor- delen van de digitale loonstrook: minder papierverbruik, dus beter voor het milieu. Vrijwilligerswerk Inzicht in inkomen. Nibud deed onderzoek naar schulden op ADP vindt dat MVO moet aansluiten bij de passie van werk- de werkvloer met steun van ADP en met medewerking van nemers. Mensen zoeken ook in de werkomgeving steeds onze klanten. Dat resulteerde in het veelbesproken rapport vaker verdieping en (maatschappelijke) meerwaarde. ADP-ers 'Geldproblemen op de werkvloer' (april 2009). kunnen daarom, via bemiddelaar Workmate, binnen werktijd als vrijwilliger aan de slag bij maatschappelijke organisaties Donaties in en om Rotterdam. Daarnaast komen we ook zelf in beweging. Al enkele jaren neemt ADP met haar eigen running team én circa 200 relaties Korting deel aan de Business Run tijdens de Halve Marathon van Het MVO-beleid bij ADP is volop in beweging. Een simpel Rotterdam. De sportieve prestaties worden beloond met een voorbeeld ‘dicht bij huis’ is de kortingsregeling voor erkende donatie aan het Fonds Gehandicaptensport. Ambassadeurs goede doelen die hun loonadministratie en personeelsadmi- als Nelli Cooman konden daardoor cheques ter waarde van nistratie door ADP laten verzorgen. Zo had bijvoorbeeld het vele duizenden euro’s in ontvangst nemen. Zie ook het nieuws- KNGF direct meer geld beschikbaar voor de opleiding van bericht » blindengeleide honden. MVO komt zeker ook tot uiting in de vrijgevigheid van individuele ADP-ers. Na de Tsunamiramp brachten ADP-ers Voorlichting wereldwijd e 1 miljoen bij elkaar door persoonlijke giften Nog een voorbeeld is de samenwerking met het Nederlands die door ADP Inc. werden verdubbeld. Na de recente aard- Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Hiermee draagt beving in Haïti doneerde ADP Nederland e 15.000 aan Giro ADP bij aan maatschappelijk verantwoorde voorlichting voor 555, wederom door verdubbeling van persoonlijke giften van werknemers over hun inkomen. Bijvoorbeeld met het boekje medewerkers.
 3. 3. Welkom in de wereld van ‘Outservice’ Outservice is de overtreffende trap van service en outsourcing De wereld van salarisverwerking, excasso, personeelsinfor- Service en outsourcing matie en human resources is in de ogen van ADP de meest Want in feite gaat het om twee dingen. Klanten zelf nog boeiende en dynamische wereld die bestaat. Onze passie slimmer en handiger laten werken of zelfs hun werk volledig voor ons vak kent hoegenaamd geen grenzen. Vanuit die uit handen nemen. Service en outsourcing. ADP wil in die gedrevenheid gaan we vaak verder dan klanten van ons ver- combinatie de beste zijn en blijven. ‘Outservice’ is daarom onze wachten en dat is exact wat ADP in zijn nieuwe Outservice- belofte. De overtreffende trap in service en outsourcing. Niet campagne duidelijk maakt. We willen onze klanten verrassen als loze kreet, maar onderbouwd met harde bewijzen, concrete met efficiënte, effectieve service en services die hun werk diensten en meetbare resultaten. Dat doen we als marktleider inzichtelijker en gemakkelijker maken. op ontelbare werkplekken in het bedrijfsleven, bij de overheid, non-profitorganisaties en in de zorg. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Daarom werkt de wereld met ADP. Voorbeelden van onze wereld van outservice Telefonische helpdesk & Remote Support ADP bemenst zijn telefonische helpdesk met 150 Nirpa geregistreerde professionals. Waar nodig werken we via Remote Support rechtstreeks in uw computer. Rapportage en analyse Een gebruiksvriendelijke tool waarmee HR-professionals stuurinformatie genereren uit hun personeelsdossiers en salarisadministratie: data wordt inzicht. Wet- en regelgeving Het ADP Kenniscentrum Wet- & Regelgeving houdt elke relevante ontwikkeling bij. Wij brengen de impact ervan voor u in kaart. ADP Online Klanten van ADP hebben toegang tot ADP Online, een digitaal platform met oa. online tools, nieuws en checklists op het gebied van Payroll en HR. Proces ondersteuning = processing services ADP biedt integrale procesondersteuning via moderne, allesomvattende personeelsinformatie- systemen. Managed Services ADP neemt met Managed Services al uw zorgen uit handen en verzorgt de volledige uitvoering van het gehele salarisproces. U houdt extra tijd over voor uw kerntaken. Internationale oplossingen Ook als u Europees of wereldwijd opereert maakt ADP uw salarisverwerking, personeels- administratie en HR-vraagstukken gemakkelijk, effectief en efficiënt.
 4. 4. Kenniscentrum Wet- & Regelgeving Het ADP Kenniscentrum Wet- & Regelgeving bestaat uit blijft. Onze specialisten zijn veelgevraagde sprekers voor vakspecialisten. ADP-ers die voortdurend in contact staan congressen en seminars. U ziet hun bijdragen regelmatig in met de overheid, overkoepelende instanties en werkgevers. de media. Klanten blijven op de hoogte met: Zo brengen we impact van wet- en regelgeving op de salaris- ADP Online en personeelsadministratie voor onze klanten in kaart. ADP e-UB We zorgen voor een heldere uitleg, geven als het nodig is ADP seminars advies. We implementeren kennis in onze dienstverlening ADP kennisuitgaven en in onze seminars en vakopleidingen, zodat niet alleen ADP vakwijzer voor iedereen te raadplegen via uw systeem, maar ook de klant volledig en altijd up-to-date www.vakwijzer.nl Opleidingscentrum Kennis speelt de hoofdrol in onze oplossingen én onze ondersteuning. Ons Opleidings- centrum zorgt ervoor dat u altijd over de juiste kennis kan beschikken. Bij iedere oplossing bieden wij een gedegen training, zowel klassikaal te volgen maar ook van- uit huis of kantoor door ons e-learning programma. Daarnaast is er een uitgebreid programma voor vakopleidingen. Productopleidingen Seminars Het ADP Opleidingscentrum is gevestigd in onze Rotterdamse Topsprekers praten u bij over actuele onderwerpen. Verande- vestiging. In een prettige sfeer en onder deskundige leiding ringen in wet- en regelgeving en de gevolgen daarvan zijn vaak gaan uw medewerkers aan de slag met onze oplossingen. de aanleiding, maar het programma gaat vaak dieper. Kijk voor Uitgangspunt is de eigen bedrijfssituatie. Optimaal rendement het actuele programma op ADP Online/opleidingscentrum. staat voorop. En wilt u een training op de werkplek, dan kan dat natuurlijk ook. Vakopleidingen Toe aan meer verantwoordelijkheid en betere carrièrekansen? ADP biedt een afgewogen vakopleidingsprogramma, afgestemd op de praktijk én op individuele mogelijkheden. Mogelijkheden tot en met HBO-plusniveau en in samenwerking met top- instituten. Als klant van ADP ontvangt u 10% korting op al onze vakopleidingen.
 5. 5. ADP Online Elke klant van ADP krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord voor de klantensite ADP Online. ADP Online is dé toegang tot uw dagelijkse informatie op het gebied van payroll en HR. Up-to-date, betrouwbaar en voorzien van snelle zoekopties. Nooit meer eindeloos bladeren of ingewikkelde zoekopdrachten invoeren. Zo wordt uw dagelijkse werk een stuk makkelijker. Via ADP Online kunt u op elk moment van de dag het laatste baarheid van ruim 200 handige modellen en checklists. Zoals: vaknieuws teruglezen. Heeft u online en 24/7 toegang tot Modelformulier exitgesprek informatie over de status van uw salarisverwerking, kunt u Checklist veiligstelling uitkeringsrechten werknemer bestanden versturen, heeft u toegang tot nieuwe downloads, Modelcontract vervanging bij afwezigheid uploads en releases. Uitgebreide mogelijkheid tot het stellen Overzicht bijzondere bedingingen van vragen en het bestellen van producten. Kunt u mee- Stappenplan voor werkbegeleiding praten op het ADP Forum en meedoen aan Klantenpanels. De nieuwste handleidingen, actuele vakinformatie, HR content U kunt alles downloaden van ADP Online. Zonder de kosten en meer informatie over ADP producten en diensten, zoals die men u hiervoor elders vaak in rekening brengt - u bent Rapportage & Analyse en de digitale loonstrook. De beschik- immers klant van ADP!
 6. 6. e-Ub Handige informatie over het salarisvakgebied en alle need-to-know informatie voor een vlekkeloze salarisverwerking iedere 14 dagen in uw mailbox.
 7. 7. ADP kennisuitgaven ADP is nauw betrokken bij de uitgaven: Kerngegevens Salarisadministratie P&O Pocket Beloningsmonitor P&O Pocket: Niet te missen op de HR-afdeling Onontbeerlijk voor ondernemers met personeel De P&O Pocket maakt u snel wegwijs in de complexe wet- en regel- geving op het gebied van personeel. Het is een compacte en snel toegankelijke jaargids, die u weer helemaal up to date brengt met de regelgeving op het gebied van personeelszaken en arbeidsrecht. Kerngegevens salarisadministratie: praktisch en helder Geen salarisadministrateur kan zonder In dit boekje vindt u de meest relevante gegevens en cijfers voor de loonadministratie voor het komende jaar. Het verwerken en correct toepassen van de wijzigingen vergt veel tijd, inzicht en natuurlijk kennis. Dit boekje is daarbij een nuttig hulpmiddel. Beloningsmonitor De Beloningsmonitor is een representatief en onafhankelijk Uitgeverij. De resultaten zijn gebaseerd op meer dan zestig- benchmarkonderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd door een duizend salarisgegevens. Er is uitgegaan van het basissalaris samenwerkingsverband van ADP Nederland BV en advies- (op mediaanniveau) dat bestaat uit het overeengekomen bureau Berenschot. De resultaten van het onderzoek, uitge- bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, eventuele 13e maand splitst voor tachtig veel voorkomende functies in Nederland, en vaste bonus. verschijnen in de Beloningsmonitor, een uitgave van Springer
 8. 8. White paper ‘Innovatief HR voor de toekomstige arbeidsmarkt’ In samenwerking met Gerard Evers Dit white paper biedt inzicht in een aantal relevante ont- zaken is allerminst gunstig, maar op langere termijn is wikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt op korte en duidelijk dat de arbeidsmarkt wederom verkrapt. lange termijn. De huidige (anno oktober 2009) stand van De afdeling HRM of personeelszaken moet zich door de veranderende arbeidsmarkt steeds meer bezighouden met strategische bedrijfskeuzes. Waar zij tegenwoordig vooral bezig is met korte termijn zaken, zoals het verzorgen van een goede personeelsadministratie en het ondersteunen bij het personeelsbeleid, wordt dit in de toekomst anders. Dit concludeert salaris- en HR-dienstverlener ADP in een white paper, waarin dr. Gerard Evers, directeur van het departement HRM van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA), de ontwikkeling van de arbeids- markt in kaart heeft gebracht. De gevolgen zijn duidelijk: gemiddeld genomen wordt een houdende met de flexibiliteitseisen van ‘werkgevers’ en de groei in de werkgelegenheid verwacht, terwijl het arbeids- zekerheidswensen van ‘werknemers’. De uitdaging is een aanbod minder snel toeneemt. De HR-afdeling zal zich weer nieuw en modern HR-beleid met aandacht voor het binden volop met werving en selectie moeten gaan bezighouden. en boeien van medewerkers en het voeren van goed leeftijds- bewust personeelsbeleid. Modern HR-beleid Tenslotte worden de (toekomstige) positie en inrichting De toename van de gemiddelde leeftijd en de veranderende van HR(M) belicht in het kader van uitbesteden. De nieuwe arbeidsrelatie hebben eveneens consequenties voor het opvattingen rond HR als Business Partner maken de keuze HRM-beleid binnen organisaties. Het paper beschrijft hoe voor uitbesteden logisch en verantwoord, mits aan een aantal deze nieuwe arbeidsrelatie vorm kan krijgen, rekening duidelijke voorwaarden is voldaan.
 9. 9. Whitepaper Payroll Outsourcing in Europe Interessant voor HR-managers en managers van kleine en grote bedrijven De whitepaper ‘Payroll Outsourcing in Europe’ geeft een compleet overzicht van de stand van zaken met betrekking tot salarisadministratie en de kosten daar- van. Vanuit dit kader wordt geanalyseerd welke drijf- veren bedrijven hebben om een externe partner te zoeken voor hun loonadministratie. Payroll Outsourcing in Europe Uitbesteding De uitgave is vooral interessant voor HR-managers en In de white paper worden de verschillende diensten die op managers van kleine en grote bedrijven. In deze whitepaper de markt beschikbaar zijn omschreven en ingedeeld naar staat een compleet overzicht van de stand van zaken met toegevoegde waarde en economische efficiëntie. Het stuk is betrekking tot loonadministratie en de kosten daarvan. Vanuit daardoor ook een evaluatie van het aanbod aan uitbesteding- dit kader wordt geanalyseerd welke drijfveren bedrijven diensten. Daarna wordt uitgelegd hoe u de beste keuze maakt hebben om een externe partner te zoeken om hun salaris- uit de diverse diensten, hoe u een project kunt opzetten en administratie aan uit te besteden. Te beginnen met histori- een partner kiest. Bovendien wordt een aantal belangrijke sche feiten - continuïteit, accuratesse en het voldoen aan de maar vaak vergeten aspecten belicht: betrokkenheid van het wet - tot nieuwe uitdagingen zoals de concentratie op ‘core algemene management, veranderingsmanagement en het business’, de strategische bijdrage van HR aan de resultaten bestuurmodel. Als laatste wordt het menselijke aspect belicht, en de globalisatie van processen. omdat uit ervaring blijkt dat een geslaagde samenwerking niet alleen afhangt van vaardigheden, maar dat ook inzicht en flexibiliteit van belang zijn.
 10. 10. HR-trends HR-trends is het grootste onderzoek onder interne en externe HR- en salarisprofessionals in Nederland naar de HR-functie, de HR-afdeling, de HR-dienstverlener en de beloning en waardering, inclusief de verschillen tussen man & vrouw en profit & non profit. Rapport Dit rapport - ter waarde van v 29,95 - vat de meningen van bijna Welke beleidsthema's spelen er momenteel? 600 respondenten samen op vragen als: Wat is het marktconforme salaris van een HR-professional? Hoe is de HR-afdeling ingericht? HR-trends is tot stand gekomen met medewerking van alle belang- Welke taken vallen onder de HR-functie? rijke HR-beroepsverenigingen, intermediairs en tijdschriften. ADP National Employment Report ® Cijfers over de werkgelegenheid in de USA ADP publiceert maandelijkse de cijfers over de werkgelegenheid in de USA. ADP baseert het rapport op de gegevens van de 399.000 bedrijven en meer dan 24 miljoen werk- nemers in het particuliere bedrijfsleven in de USA. ADP verzorgt de salarisstrook van 1 op de 6 werknemers in informatie over korte termijnontwikkelingen op de arbeidsmarkt. de Verenigde Staten en is actief voor klanten in alle sectoren, Het rapport is te lezen via www.adpemploymentreport.com bedrijfsgroottes en regio’s. De gegevens leveren betrouwbare HR Lexicon Speciaal voor u alle HR-termen in 7 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools. HR lexicon is te vinden op www.lexicon.adp.com
 11. 11. HR Transformation Report Een analyse van de status en strategie rond HR Transformatie HR verbeteren Onder HR Transformatie wordt iedere inspanning verstaan om de uitvoering van HR te veranderen en te verbeteren, zowel door outsourcing, shared services of interne re-engineering, als een combinatie van deze strategieën. Het onderzoek belicht de trends op dit vlak en laat zien welke activiteiten, plannen en verwachtingen succesvolle organisaties hebben. Analyse status en strategie HR Naast een analyse van de status en strategie rond HR Trans- formatie, worden in het rapport ook behandeld: De argumenten waarom organisaties transformeren en de belemmeringen die ze daarbij ondervinden De planning, kosten en tevredenheid van transformatie- processen HR onderzoek Het betrekken van externe resources en ervaring Het onderzoek is verricht onder diverse organisaties in Huidige en toekomstige scope van transformatie diverse fasen van HR transformatie. Wereldwijd vulden in Strategieën rond HR outsourcing en shared services, totaal 188 respondenten de 2009 Global HR Transformation inclusief kosten en leverancierselectie Survey online in.
 12. 12. HR Atlas Europe at Work De arbeidsmarkt in 29 Europese landen HR-trends is het grootste onderzoek onder interne en externe HR- en salarisprofessionals in Nederland naar de HR-functie, de HR-afdeling, de HR-dienstverlener en de beloning en waardering, inclusief de verschillen tussen man & vrouw en profit & non profit. ‘Europe at Work. A Vision on…’ Als actuele aanvulling en achtergrondinformatie bij de HR aandacht gericht op één HR- thema. Daarin altijd de mening Atlas ‘Europe at Work’ verzorgt ADP Europe ook de serie van twee leading Europese experts vanuit politiek en/of publicaties ‘Europe at Work. A Vision on...’ Hierin wordt de wetenschap plus die van een vooraanstaand HR-executive. Alle HR-publicaties in deze serie A vision on... ‘Temporary Work’: deel 1, met een bijdrage van Kames Arrowsmith, Associate Professor in Industrial Relations and Human Resources Management Warwick Business School Frans Mutsaers,Human Resources Director of SITA, The Netherlands Tiziano Treu, Former Italian Minister of Labour, Chairman of the Commission for Employment & Social Security at the Italian Senate A vision on... ‘Working Time’: deel 2, met een bijdrage van Lionel Prud'homme, EMEA HR VP at Carlson Wagonlit Travel, Gerhard Bosch, Director of the Institute for Work and Skills at the University of Duisburg-Essen, Chris Brewster, Professor of International HR management, University of Reading and School and Leadership and HR Management. Director of Henley's HR Centre of Excellence. A vision on... ‘Cost and Productivity’: deel 3, met een bijdrage van Gilbert Cette, Associate Professor of Economics at the University of the Mediterranean and Member of the French Economic Analysis Council Albert Martens, Albert Martens, Director, in charge of HR Global Transformation at IKEA. Filip Abraham, Professor of International Economics and European Integration, Vice-Rector at the Catholic University of Leuven (Belgium) A vision on... ‘Education’: deel 4, met een bijdrage van Andreas Schleicher, Head of the Indicators and Analysis Division within the Directorate of Education of the OECD Philippe Vivien, Senior Executive Vice President, Human Resource, Areva Group Michel Théry heads the ‘Department on Production and Use of Continuing Training’ at the French Centre for Research on Education, Training and Employment (Céreq).
 13. 13. ADP Bureaukalender In één oogopslag de werkbare dagen, premiepercentages en jaren erbij is de ADP Bureaukalender, ook wel bekend als de minimumlonen in 2010. Met de gegevens van de voorgaande Schuif, het handigste overzicht voor elke salarisprofessional.
 14. 14. ADP Bureaukalender vervolg
 15. 15. Jaarovergang publicaties Checklist
 16. 16. Jaarovergang publicaties vervolg Poster
 17. 17. Jaarovergang publicaties vervolg Boekje Inzicht in Inkomen Hoe komt het verschil tussen brutoloon en netto inkomen tot stand? Wat betekenen al die afkortingen op de salarisstrook? Wat gaat er de komende tijd weer veranderen aan regelgeving en wat merken we daarvan in onze portemonnee? Het boekje Inzicht in Inkomen is opgesteld in samen- werking met het NIBUD. Alle actuele wet- en regel- geving wordt hie in in begrijpelijke taal uitgelegd met tips, rekenvoorbeelden en doorverwijzingen voor meer informatie. Personeelsafdelingen en ondernemers kunnen het verstrekken aan hun medewerkers en zo de belangrijkste vragen rond mede het loon ondervangen. Klanten van ADP kunnen het bestellen via de portal ADP Online. Daar- naast is het boekje verkrijgbaar bij Bruna, www.vanstockum.nl en www.Bol.com voor een adviesprijs van v 6,95. De informatie uit het boekje wordt actueel gehouden via de bijbehorende website www.inzichtininkomen.nl met onder andere e-Prepay voor online salaris- berekening en de levensloopcalculator.
 18. 18. Jaarovergang publicaties vervolg Boekje Inzicht in Inkomen vervolg

×