Com crear una empresa en un país
 on desconeixem el marc legal?

És fonamental trobar un bon assessorament a nivell legal...
És importantíssim disposar també d’un assessor/advocat en el nostre país per tal de co-
ordinar tots els procediments i op...
Hi ha empreses especialitzades que es dediquen a preparar i gestionar tota la
documentació per registrar una empresa nova....
Cal buscar un soci local per crear una empresa a l’exterior?
Com tots sabem la relació entre els socis és com un matrimoni...
Amb el temps la convivència amb el soci exterior és més complicada, i ens podem
trobar que el que per nosaltres sigui posi...
Com registrar una empresa i passos a seguir?

Registre d’una empresa de responsabilitat limitada - (private limited compan...
Passos a seguir:
El-laboració de l’Acte de Constitució:
      - celebració de la reunió constitutiva dels socis fund...
Promovi Projects  Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Promovi Projects Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est

506 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
506
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Promovi Projects Com Crear Una Empresa A L Europa De L Est

 1. 1. Com crear una empresa en un país on desconeixem el marc legal? És fonamental trobar un bon assessorament a nivell legal (advocat) que ens informi de tots els passos a seguir per tal de registrar la societat sense tenir demores ni problemes d’última hora. Buscarem un advocat que parli la nostre llengua o bé una llengua comú. Això ens donarà seguretat en cada un dels passos a seguir i ens farà sentir més còmodes. Com trobar l’advocat? - a través d’un soci local, si es dóna el cas. - Internet - a través de l’ICEX, COPCA - a través d’un client/distribuidor (si es dóna el cas).
 2. 2. És importantíssim disposar també d’un assessor/advocat en el nostre país per tal de co- ordinar tots els procediments i operacions amb l’advocat de destí (important que els 2 advocats s’entenguin amb una llengua comuna). Entre ambdós advocats/assessors s’ha de buscar la millor opció societària i consensuar les decisions que afectin en ambdues bandes per el bon funcionament de l’empresa. És imprescindible el suport d’ aquests assessors en el moviment de capital d’un país a l’altre, sobretot per el tema fiscal.
 3. 3. Hi ha empreses especialitzades que es dediquen a preparar i gestionar tota la documentació per registrar una empresa nova. Aquestes empreses (entre les quals hi ha la nostre PROMOVI SERVICES a Bulgaria) normalment tenen personal que parla varis idiomes i ofereixen una diversitat important de serveis: - comptables - financers - jurídics (advocats) - fiscals - etc Aquestes empreses tenen un cost però et donen molta seguretat i agilitat administrativa sobretot a l’inici de l’activitat.
 4. 4. Cal buscar un soci local per crear una empresa a l’exterior? Com tots sabem la relació entre els socis és com un matrimoni, si ja s’ha de tenir una complicitat molt bona per entendre’s amb un soci a nivell nacional, que dir quan parlem d’un soci internacional, d’una altre cultura, llengua i tradicions. A curt termini et dóna molts avantatges, a mig/llarg termini pot ser un problema. Et dóna molta agilitat per registrar la societat: - experiència en el país - assessors - advocats… Aprofitament dels contactes del soci: - bancs, finançament, descompte factures - oficina / magatzem - selecció de personal - leasing/renting
 5. 5. Amb el temps la convivència amb el soci exterior és més complicada, i ens podem trobar que el que per nosaltres sigui positiu per el nostre soci sigui negatiu. Això pot provocar lentitud en alguna presa de decisions i tensió interna. Conclusió: Lo ideal seria contractar un Director General del país (competent, independent) que gestiones el dia a dia i presentes la millor planificació i estratègia als diferents socis de l’empresa. Evidentment és molt important tenir sempre la majoria de les accions/participacions de l’empresa (evitar problemes).
 6. 6. Com registrar una empresa i passos a seguir? Registre d’una empresa de responsabilitat limitada - (private limited company) Capital mínim: 5.000 Leva (2.500€), - dividida en participacions per un valor nominal nominal de 10 levas cada un - aquests 5.000€ de capital inicial de registre son tornats (de l’administració) un cop s’ha inscrit l’empresa al Regsitre Mercantil del Jutjat Provincial . Formada per una o més persones físiques o jurídiques. Els òrgans reguladors de la societat seran: la Junta General de Socis que es convocarà com a mínim una vegada a l’any i l’administrador o administradors .
 7. 7. Passos a seguir: El-laboració de l’Acte de Constitució: - celebració de la reunió constitutiva dels socis fundadors - aprovació establiment societat limitada, el nom, la direcció i objecte social. - aprovació dels estatuts reguladors de la societat (contracte social) - elecció de l’administrador/s (contracte gestió comercial) - capital social i participacions dels socis Obrir compte bancària i dipositar el capital social inicial de l’empresa pel registre. Recepció de l'ingrés bancari a presentar al Registre. Comprovació de les firmes a notari del/s administrador/s. Complimentar document de sol-licitud del Registre i pagament de 260€ taxa Registre Presentar tota aquesta documentació al Registre Mercantil del Jutjat Provincial per tal d’inscriure’s al Registre. Al cap de pocs dies (1-2 setmana aproximadament) es dicta resolució des del Jutjat Provincial i si no hi ha defectes quedes inscrit al registre.

×