Qüestionaris interactius i signatura

722 views

Published on

Blau Advisors

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
722
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Qüestionaris interactius i signatura

 1. 1. Espai reservat pel logotip Qüestionaris Interactius i Signatura LimeSurvey
 2. 2. Contingut 1. Introducció 2. Qüestionaris digitals i programari lliure? 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey 4. Adaptant LimeSurvey a les nostres necessitats 5. Casos d’èxit 6. Conclusions
 3. 3. 1. Introducció (I) La historia de Blau Advisors Strategic Partners neix l’any 2003 amb el nom de Blau Consultors Serveis Professionals,S.L. Inicialment Blau neix com a empresa de consultoria dirigida majoritàriament al sector públic local, destacant en l’execució de projectes d’implantació de Sistemes de Gestió de Qualitat, Medi Ambient i Estratègia organitzativa. A partir de l’any 2005 neix Blau Enginyers Tecnologia i Projectes,S.L per oferir cobertura tecnològica als projectes de Blau Consultors. Ambdues empreses comparteixen socis, conformant els darrers anys el que s’ha conegut com a Grup Blau quan finalment l’any 2010 neix la marca Blau Advisors Strategic Partners que es troba en ple procés de llançament.
 4. 4. 1. Introducció (II) Actualment Blau Advisors Strategic Partners consta d’una plantilla de 15 treballadors en un procés de creixement constant des dels seus inicis. Actualment consta d’oficines a: o  Espluga de Francolí, on es troba la seu principal de l’empresa (2003) o  Barcelona (2005) o  Hospitalet de l’Infant i Vandellòs (Des de finals de 2009)
 5. 5. 1. Introducció (III) Public Sector •  Anàlisis de rentabilitat dels serveis •  Equilibri territorial i TIC •  Planificació TIC a l’administració pública •  Administració electrònica •  Desplegament d'infraestructures al territori •  Desenvolupament d’instruments de promoció econòmica •  Desenvolupament d’estàndards y marques d'excel·lència Innovation & Improvement •  Projectes R+D+i: UNE 166.002:2006 •  Llei Orgànica de Protecció de Dades. •  Responsabilitat Social Corporativa i Plans d’igualtat •  Sistemes de gestió: qualitat, medi ambient i cadena de subministres •  Estudis, enquestes y anàlisis de rendibilitat. •  Mistery shopping •  Posicionament i Plans estratègics IT Efectiveness •  Definició de processos Seguretat de la informació: ISO 27000, ITIL •  Automatització de processos •  Portals •  Gestió documental •  Work force management La nostra cartera de serveis actualment dona cobertura a les següents àrees.
 6. 6. 2. Qüestionaris digitals i programari lliure (I) Diferents Ajuntaments i Consells Comarcals ens han plantejat la realització de diferents estudis de camp per recollir la percepció dels ciutadans i ens locals pel que fa la seva satisfacció vers els serveis públics oferts o per analitzar la situació actual al territori pel que fa aspectes com el medi ambient o la disponiblitat i l’ús de les tecnologies de la informació. El departament d’Innovation & Improvement havia de donar resposta als clients amb una eina àgil i flexible per poder desenvolupar aquests projectes consistents en: Obtenció de les dades • Qüestionari digital voluntari • Trucades telefòniques, Fax,Correu postal... Mecanització de les dades Tractament estadístic Elaboració de l’informe
 7. 7. 2. Qüestionaris digitals i programari lliure (II) Arribats a aquest punt els clients de l’administració pública havien de disposar d’una eina que cobris els següents aspectes: Reducció de costos •  Elevat cost de producte llicenciat •  Elevat cost de desenvolupament de producte a mida •  Mecanització costosa de les dades Agilitat durant el treball de camp •  Fàcil desplegament de nous estudis •  Exportació directa pel posterior tractament estadístic •  Flexibilitat per a tot tipus d’estudis •  Baixos costos de manteniment •  Baixa demanda de recursos tècnics
 8. 8. 2. Qüestionaris digitals i programari lliure (II) El procés de recerca de l’eina va consistir en anar repetint el següent procés en vàries ocasions: Recerca dins dels principals repositoris de Programari Lliure Instal·lació i avaluació de l’eina Compleix la majoria de requisits? Simulació d’un qüestionari Proves d'estres i consum de recursos Acceptació de l’eina
 9. 9. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (I). Què és LimeSurvey? LimeSurvey és un programari per a la realització d’enquestes de codi obert. El projecte, iniciat el març de 2003 disposa ja d’una llarga trajectòria i solvència en relació a la realització i mecanització de les dades enquestades. Aquest programari permet a l’usuari la creació de forma ràpida i sense grans dificultats de qüestionaris en línia, intuïtius, amb nombrosos recursos que permeten realitzar estudis quantitatius per col·lectius de grandària mitjana. El propi programari és autoguiat de cara a l’usuari final que participa en l’estudi.
 10. 10. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (II). Característiques principals Algunes de les principals característiques del programari són: o  Multi llenguatge (entre ells, el Català, Castellà, l’Euskera i el Gallec i òbviament l’Anglès). o  Enquestes anònimes o identificades. o  Enquestes anònimes amb garantia de realització d’una única enquesta per cada usuari anònim. o  Capacitat d’exposar les enquestes per la seva realització en línea (amb la possibilitat de contestar-la en diferents fases guardant l’estat de l’enquesta en cada moment).
 11. 11. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (III). Característiques principals Algunes de les principals característiques del programari són: o  Gestió per correu electrònic de les dades i els resultats, les invitacions a la realització de l’enquesta i de les contrasenyes per a realitzar-les. o  Enquestes ramificades segons les respostes prèvies. o  Gestió dels períodes d’obertura i tancament de les enquestes. o  Entrada manual i directa d’enquestes rebudes per altres mitjans. (Fax, Correu postal...) o  Anàlisis estadístic bàsic i exportació de les dades als programes més habituals de tractament estadístic (R, SPSS) a part de formats comuns (EXCEL,WORD,PDF,XML...).
 12. 12. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (IV). Descripció de l’entorn gràfic
 13. 13. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (V). Descripció de l’entorn gràfic
 14. 14. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (VI). Descripció de l’entorn gràfic En aquesta captura podem observar la interfície web que ens permet anar introduint les diferents preguntes de forma guiada i assistida.
 15. 15. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (VII). Tipus de preguntes A continuació observarem alguns dels múltiples tipus de pregunta que admet LimeSurvey: Matriu complexa
 16. 16. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (VIII). Tipus de preguntes Matriu amb camps seleccionables i diferents tipus de captura de data.
 17. 17. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (IX). Tipus de preguntes Entrades numèriques amb validacions vàries.
 18. 18. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (X). Tipus de preguntes I així fins a una quantitat inimaginable de preguntes que donen cobertura a la gran majoria de necessitats que apareixen en un qüestionari digital ja que tots els tipus de preguntes admeten les seves corresponents personalitzacions.
 19. 19. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (XI). Exemples reals A continuació observarem en algunes captures del que seria una enquesta ja posada en funcionament.
 20. 20. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (XII). Exemples reals
 21. 21. 3. Qüestionaris digitals mitjançant LimeSurvey (XIII). Previsualització resultats LimeSurvey disposa d’un entorn de previsualització de resultats molt potent que ens permet anar controlant el treball de camp en temps real. Alguns exemples de previsualització visualitzable mitjançant l’explorador d’internet, amb PDF o XLS a banda de les exportacions directes a R o SPSS, programes de tractament estadístic.
 22. 22. 4. Adaptant LimeSurvey a les nostres necessitats (I) LimeSurvey està integrament programat mitjançant el llenguatge PHP, utilitzant també d’altres llenguatges script com JavaScript. Adaptar-lo o programar noves funcionalitats es força fàcil amb uns terminis de desenvolupament molt curts. A Blau Advisors hem realitzat diferents millores, que aviat s’aportaran a la comunitat, si aquesta ho creu convenient, consistents en: •  Reenfocament del sistema de gestió de tokens (identificació d’usuaris que omplenen les enquestes) per al seu ús intensiu mitjançant Call Centers. •  Desenvolupament d’una interfície de llistats per tal d’agilitzar-ne el seu ús intensiu. •  Control addicional de paràmetres útils en Call Centers com trucades que comuniquen, que no contesten, per tal de gestionar posteriors intents de contacte (útil en casos de Bases de dades de contactes amb poca quantitat). •  Gestió d’aplaçament de les enquestes i programació d’avisos recordatoris mitjançant correu electrònic o d’altres tecnologies com per exemple SMS.
 23. 23. 5. Casos d’èxit Blau Advisors ha realitzat diferents estudis pels nostres clients en l’àmbit local, essent els més representatius: Ajuntament d’Amposta
 24. 24. 6. Conclusions (I) Blau Advisors ha comprovat que l’ús de LimeSurvey aconsegueix: LimeSurvey Reduir terminis d’implantació Reduir els costos totals Reduir nombre d’incidències tècniques Reduir terminis d’elaboració d’informes
 25. 25. 6. Conclusions (II) LimeSurvey Administració Local Estalvi
 26. 26. 6. Conclusions (III) MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ! Antoni Callau LINKED: Antoni Callau antoni.callau@blauadvisors.com www.blauadvisors.com
 27. 27. Espai reservat pel logotip

×