W1 - 2013 presentatie talenten definitief

979 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
979
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
771
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

W1 - 2013 presentatie talenten definitief

 1. 1. Onderzoekende Intro
 2. 2. IntroFilm
 3. 3. Eigen plan trekkenZuidoost-Nederland loopt voorop met zijn offensief om meerkinderen voor technisch onderwijs te latenkiezen, meer jongeren voor een baan in de techniek, en meerhoogopgeleide toptalenten uit binnen- en buitenland voor eencarrière in de technologie. Er liggen inmiddels diverse regionaleplannen en een Human Capital Agenda Zuidoost-Nederland. Deurgentie is ook groot. Als het beleid niet wijzigt wordt op dearbeidsmarkt een tekort van 170 duizend vakmensen enkenniswerkers verwacht. De helft daarvan in Zuidoost-Nederland met zijn hoogwaardige maakindustrie en sterkontwikkelde sectoren in chemie en high tech.
 4. 4. It takes a village to raise a childOpvoeding zien we als een gezamenlijkeverantwoordelijkheid.Korein wil voor de samenleving, kinderen enhun ouders, een positieve bijdrage leverenaan de ontwikkeling van ieder kind. Van 0 tot16 jaar.In samenwerking met andere betrokkenenbegeleiden wij jonge kinderen bij hunontwikkeling naar zelfstandigheid.
 5. 5. OnderwijsOnderwijsVerschuiving van focus op de cognitieve ontwikkeling (taal enrekenen aan de hand van kennisoverdracht) naar steeds meereen focus op de ontwikkeling van talenten vankinderen. Dit betreft niet enkel de focus op het excellente kindmaar uitgaande van het feit dat ieder kind een talent heeft.Daarnaast ontstaat er nationaal en internationaal eenbewustwording dat de grote veranderingen in de modernemaatschappij invloed hebben op de kennis en vaardigheden diewe nieuwe generaties moeten meegeven. Deze zogenaamde21st century skills betekenen dat het onderwijs moettransformeren naar een structuur waarin de leerkracht niet voorde klas een monoloog houdt maar samen met dekinderen, in co-existentie met anderen en deomgeving, onderzoekt en exploreert.
 6. 6. Verbinding
 7. 7. TALENTONTWIKKELING
 8. 8. Waarom doen we dit? Vanuit onze missie:Door de aangeboren nieuwsgierige houdinglevend te houden, zijn kinderen in staat ommeerdere antwoorden te zien op één vraag. Ditbevordert het probleemoplossend vermogen encreatieve denken, dat de maatschappij van detoekomst zo hard nodig heeft.
 9. 9. FILM
 10. 10. Helpt kinderen tussen 0 en 13 jaar hun interesses teontdekken. Een educatief concept dat bruggen slaat.Tussen ondernemingen, onderwijs, ouders, opvang enoverheid. Maar vooral tussen kinderen en hun talenten.Door te spelen, te onderzoeken en te proberen, lerenzij zichzelf en de wereld om hun heen kennen.Zo worden talenten ontdekt, paden gevormd ensuccessen verzekerd.
 11. 11. SamenwerkingCommunityPortfolio
 12. 12. Programma’s
 13. 13. Haus der kleinen Forscher is een bewezensuccesvolle methodiek en aanpak in Duitsland
 14. 14. Het programma streeft na om ervaringen metwetenschap en techniek te verbinden met hetleven van alledag.
 15. 15.  Korein heeft de exclusieve Nederlandselicentie verkregen voor het Nederlandstaliggebied Non-profit basis CommitmentOpvang, Onderwijs, Ondernemingen enOverheid Sterk regionaal netwerk Brainport Daarna opschaling overige regio’s voor hetgehele Nederlandstalig gebied Maar: Centrale aansturing voor bewakingconcept en uitvoering
 16. 16. Aanpak en organisatie Techniek& IK Een select groepje Opleiders verzorgen detraining aan leerkrachten en pedagogischemedewerkers ontwikkelen en leveren van materiaal certificeren kindercentra en scholen neerzetten van sterke netwerken door hetbetrekken van regionale/landelijke partners
 17. 17. Tot zover onze visie!Deelt u die?Uw opmerkingen, vragen en inputzijn meer dan welkom!

×