Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Google fiber (Prezantim )

Nje prezantim i shkurter per 10 vendet me internetin me te shpejte ,
Prezantim i teknologjise Google Fiber nga kompania Google

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Google fiber (Prezantim )

 1. 1. Google Fiber Punoi : Orven Bregu
 2. 2. Internet Access • Qasja ne internet behet me ane te lidhjeve te ndryshme si Dial Up , DLS , ADSL , ADSL+ , ADSL2+ etj. • Lidhjen e internetit e kemi me fije (wired) ose pa fije (wireless). Keto teknologji jane te ndryshme nga njera tjetra
 3. 3. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Sondazh sipas Raportit Akamai (Shtator 2013) • Amerika-Nje nder vendet me zhvillimet me te medha teknologjike . Nuk renditet ne top 10 vendet me internetin me te shpejte. Arsyeja eshte qe ka nje territor shume te madh dhe smund ta mbuloje plotesisht me fibra optike.
 4. 4. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 10 : Singapor Me shpejtesi mesatare 30.7 mbps . Me nje shpejtesi 2x me te larte se ajo globale 15.9 mbps • Vendi Nr 9 : Israel • Me shpejtesi mesate 30.9 mps. Eshte nje vend qe ka nje lidhje te mire dhe njerezit jane shume teknik.
 5. 5. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 8 : Bullgaria Me taksa te ulta dhe liri te punes , Bullgaria eshte nje lokacion terheqes per kompanite globale dhe investitoret . Kompania Bullgare e internetit ka nje shpejtesi mesatare rreth 32.1 mbps e cila eshte rritur rreth 15 % me tremujorin e meparshem
 6. 6. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 7 : Zvicer Nje qender e madhe e industrise se financave. Ka nje shpejtesi mesate rreth 32.4 mpbs • Vendi Nr 6 : Belgjika Lidhja e internetit ne Belgjike ka nje shpejtesi mesatere rreth 32.7 mpbs
 7. 7. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 5 : Rumania Eshte vendi I vetem te cilit I ka rene shpejtesia ne 3 mujorin e fundit . Shpejtesi aktuale mesatare ka 37.4 mbps • Vendi Nr 4 : Letoni • Shpejtesia mesatare e internetit eshte 37.5 mpbs
 8. 8. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 3 : Japonia Qyteti I elektronikes ka nje teknologji shume te mire komunikimi . Nje prioritet I qeverise Japoneze eshte zhvillimi I internetit . Fibrat e shpejtesise se larte te internetit arrin nje shpejtesi 42.2 mpbs
 9. 9. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 2 : Korea e Jugut Lojrat online ne pergjithesi ta shpifin me bandwidth dhe jane disa vende shume te dashura Shpejtesia mesate ne kete vend eshte 48.8 mps Ne kete qytet ju mund te blini linje 100 mpbs per 31.90 $ ne muaj
 10. 10. 10 Qytetet me internetin me te shpejte • Vendi Nr 1 : Hong Kong Me nje dendesi popullsie shume te larte dhe me perkrahje te qeverise , Aksesi ne internet ne Hong Kong eshte mahnitese. Shpejtesia mesatare eshte rreth 54.1 mpbs Ju mund te shkarkoni nje film HD per rreth 5 minuta
 11. 11. C’fare eshte Google Fiber • Eshte nje fiber vetem per hapsirat e Shteteve te bashkuara Ajo siguron internet Broadband dhe televizion per nje numer te vogel vendesh e cila po rritet.
 12. 12. Kur dhe ku u Prezantua ky sherbim • Ky Sherbim u prezantua per here te pare ne Qytetin e Kansas • Filloi te qarkullonte ne Kansas , Missouri . • Kishte plane per tu zgjeruar dhe ne zona te tjera periferike te Kansas , Texas , Utah • Ne shkurt 2014 Google njoftoi se kishte zgjedhur 34 qytete si kandidate per zgjerimin ne te ardhmen
 13. 13. Lancimi ne Kansas (Video) • http://www.youtube.com/watch?v=6uZVqPuq81cClick to add text
 14. 14. Shpejtesite e Internetit • Mesatarja e USA: Me pak se 30mb/s • Google Fiber: 1000 mb/s – 100x me shpejte se mesatarja ne USA. – https://fiber.google.com/about/ • Krahasimi I shpejtesise
 15. 15. Risi • Stream TV . • Memorie Cloud e Optimizuar
 16. 16. Disavantazhet • Google Fiber eshte vetem ne 3 vende aktualisht • Kostoja e Google Fiber eshte : $70 ne muaj . • Disa cmime interneti ne Japni • Japoni : 2gb/s per $51 ne muaj • Hong Kong: 500 mb/s per $25 ne muaj • Seul: 500 mb/s per$30 ne muaj http://www.huffingtonpost.com/us-internet-speed
 17. 17. Testimi I Google Fiber (SpeedTest) • http://www.youtube.com/watch?v=pcBu1N n-IFM
 18. 18. Google Fiber

×