SlideShare a Scribd company logo
1 of 10
Jane qeliza qe
Punojne se bashku
Bateri 9 V
Brenda nje baterie 9 V
jane te lidhura 6 bateri
1.5 v
6 x 1.5 =9v
• 1.5 volt
• Punojne mire nqs perdor 100
mA ose me pak
• Kapacitet I ulet
• Nje periudhe jete prej 3 vjetesh
anode and
anode collector
Cathode collector
MnO2
NH4Cl
ZnCl2
 1.5 V: e humbin fuqine gradualisht
 Anoda (-):Anoda (-): Zn + 2 OHZn + 2 OH--
---> ZnO + H---> ZnO + H22O + 2e-O + 2e-
 Katoda (+):Katoda (+): 2 MnO2 MnO22 + H+ H22O + 2e- --->MnO + 2e- --->Mn22OO33 + 2+ 2
OHOH--
MnO2, graphite
Zn powder
steel
Metal nail
Electrolyte
KOH
• Anoda: litium
• Katoda : Oksid magnezi
• Kjo bateri zgjat me shum
 Kur karikon nje bateri, detyronKur karikon nje bateri, detyron
elektronet te shkojne mbrapshtelektronet te shkojne mbrapsht
(nga + tek -) Per te bere kete duhet(nga + tek -) Per te bere kete duhet
nje tension me I larte mbrapa senje tension me I larte mbrapa se
perpara Kjo eshte dhe arsyeja pseperpara Kjo eshte dhe arsyeja pse
ammeter ne makinen tone shkonammeter ne makinen tone shkon
lart ndersa bateria karikohet dhelart ndersa bateria karikohet dhe
me pas kthehet normalme pas kthehet normal

More Related Content

More from Orven Bregu

More from Orven Bregu (10)

Arduino Albania - History
Arduino Albania - HistoryArduino Albania - History
Arduino Albania - History
 
Prezantim esteret
Prezantim esteretPrezantim esteret
Prezantim esteret
 
Konvertimi analog ne dixhital
Konvertimi analog ne dixhitalKonvertimi analog ne dixhital
Konvertimi analog ne dixhital
 
Projekt per Acidozen
Projekt per AcidozenProjekt per Acidozen
Projekt per Acidozen
 
Google fiber (Prezantim )
Google fiber (Prezantim )Google fiber (Prezantim )
Google fiber (Prezantim )
 
Gjergj Kastriot Skenderbeu
Gjergj Kastriot SkenderbeuGjergj Kastriot Skenderbeu
Gjergj Kastriot Skenderbeu
 
Kimia ne jeten e perditshme
Kimia ne jeten e perditshme Kimia ne jeten e perditshme
Kimia ne jeten e perditshme
 
Kimia ne jeten e perditshme
Kimia ne jeten e perditshmeKimia ne jeten e perditshme
Kimia ne jeten e perditshme
 
Efekti dopler
Efekti doplerEfekti dopler
Efekti dopler
 
C++ Workshop Presentation
C++ Workshop PresentationC++ Workshop Presentation
C++ Workshop Presentation
 

Llojet e baterive

  • 1.
  • 3. Bateri 9 V Brenda nje baterie 9 V jane te lidhura 6 bateri 1.5 v 6 x 1.5 =9v
  • 4. • 1.5 volt • Punojne mire nqs perdor 100 mA ose me pak • Kapacitet I ulet • Nje periudhe jete prej 3 vjetesh
  • 5. anode and anode collector Cathode collector MnO2 NH4Cl ZnCl2
  • 6.  1.5 V: e humbin fuqine gradualisht  Anoda (-):Anoda (-): Zn + 2 OHZn + 2 OH-- ---> ZnO + H---> ZnO + H22O + 2e-O + 2e-  Katoda (+):Katoda (+): 2 MnO2 MnO22 + H+ H22O + 2e- --->MnO + 2e- --->Mn22OO33 + 2+ 2 OHOH--
  • 8. • Anoda: litium • Katoda : Oksid magnezi • Kjo bateri zgjat me shum
  • 9.
  • 10.  Kur karikon nje bateri, detyronKur karikon nje bateri, detyron elektronet te shkojne mbrapshtelektronet te shkojne mbrapsht (nga + tek -) Per te bere kete duhet(nga + tek -) Per te bere kete duhet nje tension me I larte mbrapa senje tension me I larte mbrapa se perpara Kjo eshte dhe arsyeja pseperpara Kjo eshte dhe arsyeja pse ammeter ne makinen tone shkonammeter ne makinen tone shkon lart ndersa bateria karikohet dhelart ndersa bateria karikohet dhe me pas kthehet normalme pas kthehet normal