Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Eneida power

593 views

Published on

Published in: Technology, Business
 • Be the first to comment

Eneida power

 1. 1. Lidia Lainez Raya Ivan Da Costa Castillo Miriam Prieto Aranda 4rt- B 16/05/11
 2. 2. Índex 1.- Què és l'Eneida 1.2- Enees 2.- Virgili: Biografia 2.1- Per què va fer l'Éneida 3.- Argumet de l'obra 4.- Llibres i pel·lícules de l'Eneida 5.- Pàgines webb
 3. 3. 1. - Què és l'Eneida? <ul><li>És una epopeia del segle I ac, escrita per Virgili.
 4. 4. Explica la vida d'Enees. </li></ul><ul><li>Es divideix en dues parts. </li></ul><ul><li>Es barreja la llegenda amb la realitat. </li></ul>
 5. 5. 1.2- Enees <ul><li>Heroi troià que va fugir de la seva ciutat.
 6. 6. Enees va tenir moltes dificultats per sortir de Troia.
 7. 7. Va viure una història d'amor amb Dido.
 8. 8. Es va casar amb la filla del rei, i va fundar Roma. </li></ul>
 9. 9. Virgili <ul><li>Publius Vergiliius Maro és conegut com: Virgili.
 10. 10. Va neixer a Andes l'any 70aC va morir a Bríndisi l'any 19aC.
 11. 11. Va começar estudiant a Cremon va anr-se'n a Milà i acabar els estudis a Roma.
 12. 12. Va escriure els Èglogues
 13. 13. Geòrgiques obra inspirada en el camp i la natura. </li></ul>. <ul><li>Va escriure l'Eneida, va estar 11 anys i no la va acabar.
 14. 14. El 19aC fa un viatge a Grecia va morir en la tornada.
 15. 15. Va demanar la destruccio del llibre, August ho impedeix, es publicà 10 anys després.
 16. 16. Era molt camperol, tímid i amb poc interés per les dones. </li></ul>
 17. 17. Motius pels cuals es va fer l'Eneida <ul><li>Obra encarregada per l'emperador August.
 18. 18. Obra per aglorificar una nova etapa per a Roma.
 19. 19. Havia de ser un símbols pels romans, había de ser patriota.
 20. 20. Había de fer que el ciutadans cregessin en la política romana. </li></ul>
 21. 21. Argument de l’obra. L’eneida es divideix en dues parts. Part I : es narra el viatje de Ennes a Italia. Part II: les guerres que es van crear en aquell territori. L’ història comença en mig del mar, recordant la caiguta de Troia
 22. 22. Part I Juno sap el destí dels troians (fundarien l’ Imperi Romà) . Aquest demana a Eol que els faça naufragar. Eol accepta i els troians acaben dispersant-se pel mar. Al arribar a terra, Venus els informà que estan en territori de la reina Dido. Els mariners van anar a demanar hospitalitat a la reina. Venus va demanar a Cupido, que fes que Enees i Dido s’enamoressin .
 23. 23. Part II Ulisses i els seus soldats es van amagar dins d’un cavall de fusta. Els Troians no els van veure i van fer entrar el cavall a la ciutat. A la nit els Romans van cremar Troia. Héctor va apareixer als somnis d’Enees dient que Troia es cremava. En lloc de fujir va decidir lluitar. Finalment Enees va a buscar a la seva família i marxen de Troia per sempre.
 24. 24. Llibres Autor: Hernández Vista, V.Eugenio. Títol: Virgilio : figures y situacions de La Eneida : introducció, text, notas y estudio estilístico / Ve Eugenio Hernández Vista. Autor: González, Vázquez, José. Títol: Virgilio / José González Vázquez. Autor: Guillemin, A.M. Autor: Guillemin, A.M. Títol: Virgilio : poeta, artista pensador / A.M. Guillemin ; [traducció de Eduardo J. Prieto]. Autor: Bellesort, André. Títol: Virgilio : la seva obra i el seu temps./ André Bellessort ; [traducció per Domingo Plácido Suárez].
 25. 25. Pel·licules   * Director: Giorgio Rivalta * Actors: Giacomo Rossi-Stuart, Lulla Selli, Maurice Poli, Luciano Benetti, Carla Marlier, Steve Reeves ...más La Leggenda di Enea * Francia, Itàlia * 1 hora 37 minuts Génere: Pel·lícules d'aventures, pel·lícules fantàstiques .
 26. 26. Pàgines Webb http://cine.mysofa.es/pelicula/la_leyenda_de_eneas   http://ca.wikipedia.org/wiki/Eneida   http://ca.wikipedia.org/wiki/Virgili   http://ca.wikipedia.org/wiki/Enees

×