Get Social met HootSuite

2,052 views

Published on

Steeds meer personen gebruiken HootSuite voor Twitter, Facebook, LinkedIn enz, in plaats van via het web. U hebt meer overzicht over uw volgers, zoektermen, berichten en andere geïntegreerde sociale netwerken. HootSuite maakt het zijn gebruikers nu nog gemakkelijker om verschillende social media accounts op elkaar af te stemmen en deze doelmatig te beheren. Voor elk gekoppeld social media account wordt een nieuwe tabblad aangemaakt. Door te klikken op een tabblad kunt u de informatie van het social media account bekijken en wordt de data automatisch ververst. Afhankelijk van het soort netwerk wordt de data getoond en verschillende functionaliteiten geboden. De verschillende kolommen kunnen met drag & drop worden verwisseld van plaats.

HootSuite heeft een uniek dashboard, waarmee teams samen updates naar Twitter, Facebook, Linkedin, Wordpress en andere sociale netwerken kunnen inplannen. Via de statistieken zijn campagneresultaten te volgen om snel uw strategie aan te passen. En dit alles doet u via HootSuite op het web, desktop of mobiel platform.

Met HootSuite houdt u overzicht omdat u de verschillende kolommen in 1 scherm kunt bekijken: uw timeline waarin u berichten van degene die u volgt ziet, uw ‘DM’s' directe berichten aan u, de mentions en natuurlijk de kolommen van uw zoekwoorden. Voor uw LinkedIn en Facebook accounts kunt u aparte tabbladen aanmaken zodat u ook daar berichten kunt plaatsen en de updates kunt lezen zonder apart in te hoeven loggen.

Eerst zult u moeten werken aan uw sociale netwerk, daarna laat u uw sociale netwerk werken voor u. Het kost tijd en toewijding, maar het is de kleine investering waard. En tijdens de drukke werkuren blijft u toch een beetje sociaal actief door met HootSuite status updates in te plannen.

Al deze bovenstaande functies en mogelijkheden maken HootSuite tot de meest complete social media client van dit moment. Een zeer groot voordeel is dat uw gegevens op elke pc gelijk zijn (web-based) in tegenstelling tot bijvoorbeeld een programma dat u op meerdere pc’s moet installeren en synchroniseren. Uiteraard is is er voor de mobiele markt ook een HootSuite applicatie. (Nog niet voor Symbian).

Vooral voor bedrijven met beperkte tijd is HootSuite een interessant programma voor Twitter, facebook en linkedin, maar ook voor individuen die eenvoudig een actief Twitter account willen opzetten.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,052
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Get Social met HootSuite

 1. 1. Get Social metHootsuite
 2. 2. Als je begint met social media dan wordt je geconfronteerd met verschillende tools •Facebook Waar Hyves zich bijvoorbeeld beperkt tot Nederland is facebook een social network site voor de hele wereld. Wat handig is voor de mensen die veel buitenlandse contacten hebben. •LinkedIn LinkedIn is een social netwerk van ervaren professionals van over de hele wereld. Je kunt er andere professionals vinden, gevonden worden en samenwerken om gezamenlijk een doel te bereiken. •Twitter Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarop men zichzelf, zoals bij Facebook, een profiel en een avatar kan aanmeten. •Wordpress WordPress is oorspronkelijk ontworpen als software waarmee je kunt bloggen; een weblog of blog bijhouden dus. … en nog meer…. © Lydia Woudenberg
 3. 3. Wat is dan het probleem? Je moet telkens opnieuw inloggen Je hebt een aantal verschillende vensters open staan op je PC Op je smart phone (iPhone, Android, etc.) moet je ook nog eens die tools installeren, om daar mee te kunnen communiceren met social media Kortom: erg onhandig. De oplossing is: gebruik een dashboard zoals HootSuite. © Lydia Woudenberg
 4. 4. Wat is een dashboard? Dat is een tool waarin je veel van de social media platforms die je gebruikt in een enkel scherm kunt overzien en kunt bedienen.De voordelen zijn: Niet meer apart inloggen op Facebook, Twitter, etc. De berichten van deze diensten staan mooi naast elkaar Je kunt de schermen zelf en naar eigen smaak indelen Instellingen die je op je PC doet worden (deels) overgenomen op je smart phone © Lydia Woudenberg
 5. 5. Vanuit een overzichtelijke dashboard ziet eengebruiker wat er door en over het bedrijf wordtgecommuniceerd. Berichten kunnen met één drukop de knop worden gepost zonder apart op alleaccounts te hoeven inloggen.Social media worden steeds belangrijker voorbedrijven. Het is een handig gratis instrument omproducten te promoten of een bedrijf te etaleren.Maar ook om te signaleren wat klanten overproducten of een bedrijf communiceren. Keerzijdeis dat het managen van social media netwerkeneen enorme klus is. Online software HootSuite kandit aspect van online marketing efficiënter maken. © Lydia Woudenberg
 6. 6. HootSuiteHootSuite geeft je standaard de mogelijkheid om 5sociale netwerken en 2 RSS feeds te beheren. Vooriedere account wordt een nieuwe tab aangemaakt. Meteen klik op een tab wordt de informatie van het socialnetwerk geopend en de data ververst. Hoe vaak datamoet worden ververst, kan bij de instellingen wordenaangegeven.Om onbeperkt sociale netwerken en RSS-feedstoevoegen moet je upgraden naar de Pro-versie. De Proversie integreert Google Analytics en Facebook Insightsén geeft de mogelijkheid om de accounts met een teamte beheren. Eén teamgenoot is inbegrepen en het teamkan tegen betaling worden uitgebreid. HootSuite heeftnaast een browserversie versies voor deiPad, iPhone, Android en BlackBerry.
 7. 7. HootSuite koppelt stapsgewijs social media netwerkenHootSuite heeft een no-nonsense aanmeldprocedure. Na eenkort formulier, zonder verplichte e-mailbevestiging, hanteert deonline software een eenvoudige wizard om social media tekoppelen aan HootSuite. Per netwerk vraagt de online softwareom een gebruikersnaam en wachtwoord. HootSuite importeertvervolgens de data van het specifieke account. Hoe vaak datamoet worden ververst, kan bij de instellingen wordenaangegeven.HootSuite heeft een handige en overzichtelijk dashboard.Het dashboard van HootSuite bestaat uit één scherm. Hetdesign van dit scherm kan bij de instellingen wordenaangepast. Voor ieder gekoppeld social netwerk wordtautomatisch een nieuwe tab bovenaan het schermaangemaakt. Met een klik op een tab wordt de informatie vanhet socialnetwerk geopend en de data ververst. Afhankelijk van het soortnetwerk worden de data getoond en functionaliteiten geboden.Kolommen met informatie kunnen met drag &drop wordengewisseld.
 8. 8. Voordelen van HootSuite1. Online. HootSuite is een online tool. Je hoeft geen software te installeren.2. Meerdere accounts. Toevoegen van Twitter, Facebook, Wordpress, LinkedIn en MySpace accounts. In de gratis versie kunnen maximaal 5 accounts worden toegevoegd.3. Ping.fm. HootSuite communiceert ook met Ping.fm. Ping.fm is een online software die ervoor zorgt dat berichten automatisch op meerdere sociale netwerken gepost worden. Bv. Facebook, LinkedIn, Plaxo, …. Kortom: Berichten schrijven en direct plaatsen op één of meerdere van de gekoppelde accounts.4. Tabs en kolommen. Per account wordt een tab aangemaakt waarop maximaal 10 kolommen kunnen worden toevoegt; bijvoorbeeld inkomend, uitgaand, reacties, DM, lijsten of hashtags. Afhankelijk van het soort account worden de data getoond en functionaliteiten geboden. © Lydia Woudenberg Kolommen
 9. 9. 5. Scheduling. Tweets publiceren op vooraf ingestelde tijdstippen. HootSuite geeft daarbij een overzicht van de berichten in de wachtrij.6. Url verkorter. Automatisch genereren van verkorte url‟s (de zogenaamde owly‟s). Je kunt kiezen uit ow.ly, owl.li, ht.ly en htl.li.7. RSS. Onderhoudt je een blog? HootSuite kan RSS lezen zodat de titels van nieuwe berichten op je blog ook automatisch op Twitter en diverse andere social media accounts verschijnen (met een maximum aan 140 tekens natuurlijk). Je kunt ook een standaard prefix bepalen. Bv. “new blog post”. Ideaal om extra traffic naar je blog te genereren.8. Site analytics. Handige statistieken om het effect van je communicatie te meten: aantal keren dat op een url werd geklikt, vanuit welke toepassing op de url werd geklikt (Facebook, LinkedIn, …), regio van de personen die op jouw url klikten. Met behulp van de Site Analytics kan je HootSuite verbinden met je Google Analytics account en op die manier zien welke tweets en blogs populair zijn. Dit geeft je mooi inzage in het bezoek die jouw tweets opleveren.9. Conversaties volgen. Een reactie op een tweep is altijd voorzien van een knopje „Show discussion‟. Hierop klikken en de discussie klapt open. Erg prettig wanneer je met een paar © Lydia Woudenberg
 10. 10. 10. Pop-up schermpjes. Om op je scherm direct profielen, hastags, foto‟s of videos te bekijken zonder naar een nieuw venster of tabblad te gaan.11. Drag & Drop. Automatisch bestanden plaatsen door Drag & Drop. Deze feature is op dit moment alleen te gebruiken met Chrome5, Firefox 3.6 en Safari 5 browsers. Je kan nu een bestand slapen vanuit een map naar het tekstvak en dit bestand wordt dan ge-upload en krijgt automatisch een shortened url.12. Meerdere mensen beantwoorden. Je sleept de ava van de personen die je tegelijk hetzelfde antwoord wilt geven naar het tekstvak.13. Searchbox. In de rechter bovenkant is een Twitter searchbox waarmee je met één klik ook tweets in de omgeving van je huidige locatie kan zoeken. Alleen mogelijk met Chrome5, Firefox 3.6 en Safari 5 browsers. Klik je op de searchbox, dan krijg je meteen de worldwide trending topics te zien.14. Nieuwe Retweets. Retweeten is nu nog makkelijker, met één klik is een tweet ge-retweet. Wil je de optie uitzetten, en wil je de RT wijzigen voordat je deze de wereld in stuurt, kijk dan even bij Settings – Preferences en vink “Use Twitter Web retweets” uit. © Lydia Woudenberg
 11. 11. Mocht u nog vragen hebben of tegen uitdagingen aanlopen na dezepresentatie schroom dan niet om mij te contacten op : Lydia Woudenberg: @Hootfan_tips @lydia2u info@hootsuitetips.eu 0640534397 © Lydia Woudenberg

×