Education 2.9 Conference – “Next Step in e-Learning Revolution”
『電子學習多面睇:探討如何迎接電子學習時代的來臨』
Agenda
Time Rundown
09:00 – 09:3...
11:25 – 12:25 (60 mins)
Keynote Speech: “elearning: some thoughts on policy”
『電子學習:政策上的思考』
Honorable Ip Kin Yuen L egislat...
香港教育學院數學與資訊科技學系系主任 江紹祥博士
Teachers’ Forum
Speakers: Mr. Chu Tsz Wing, The HKIEd Jockey Club Primary School
香港教育學院賽馬會小學 朱子穎老...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

ELC Education 2.9 Agenda

555 views

Published on

ELC Education 2.9 Agenda

Published in: Health & Medicine, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
555
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
83
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ELC Education 2.9 Agenda

  1. 1. Education 2.9 Conference – “Next Step in e-Learning Revolution” 『電子學習多面睇:探討如何迎接電子學習時代的來臨』 Agenda Time Rundown 09:00 – 09:30 (30 mins) Registration 09:30 – 09:45 (15 mins) Welcome Remarks by Mr. Francis Fong, Founder of eLC 歡迎詞 – 電子學習聯盟 創辦人 方保僑先生 by Mr. Erwin Huang, Chairman of eLC 歡迎詞- 電子學習聯盟 會長 黃岳永先生 09:45 – 10:00 (15 mins) Opening Speech by Guest of Honor Mr. Eddie Ng Hak-kim, SBS, JP, Secretary for Education 主禮嘉賓 致開幕詞 教育局局長 吳克儉 太平紳士 10:00 – 10:05 (5 mins) Souvenir presentation and group photo Session 1 10:05 – 11:05 (60 mins) School Infrastructure Readiness Keynote Speech Honorable Charles Mok Legislative Councilor – (IT) 立法會議員 (資 訊科技界) 莫乃光先生 Topic: Cyberport – “A leading ICT hub in Asia-Pacific Region” 數碼港 -- 亞太資訊科技匯聚之首 Speaker: Ms. Winnie Wong, Head of Marketing, Hong Kong Cyberport Management Company Limited 香港數碼港管理有限公司 市場部主管 黃碧娥小姐 WTIA – “Mobility Experience Center (MEC) for e-Learning” 無線科技商會 -- 全新電子學習體驗:移動體驗中心簡介 Speaker: Ms. Leona Wong, Executive Director, Hong Kong Wireless Technology Industry Association (WTIA) 香港無線科技商會 執行總監 黃雅麗小姐 Topic: “EMADS - Deployment” Speaker: Mr. She Mang, Chief Curriculum Development Officer, IT in Education 教育局 資訊科技教育 總課程發展主任 佘孟先生 Topic: “Success Factors in eLearning” 電子學習的成功要素 Speaker: Mr. Victor Cheng, Executive Director, Hong Kong Education City 香港教育城 行政總監 鄭弼亮先生 11:05 – 11:25 (20 mins) Break Session 2 Content & System Readiness
  2. 2. 11:25 – 12:25 (60 mins) Keynote Speech: “elearning: some thoughts on policy” 『電子學習:政策上的思考』 Honorable Ip Kin Yuen L egislative Councilor – (Education Constituency) 立法會議員 (教育界) 葉建源先生 Topic: “Information Technology landscape at school - Cloud-based Learning" 學校資訊科技實況 -「雲式學習」 Speaker: Dr. Allen Wong, SVP, Product Development and Management, Consumer Group, HKT Education Limited HKT Education Limited 個人客戶業務 產品開發及管理 高級副總裁 黃一川博士 Speaker: Mr. Li Chi Shing (IT Panel), Po Leung Kuk Chee Jing Yin Primary School, Awardee of 2012 Chief Executive's Award for Teaching Excellence (IT in Education) 保良局朱正賢小學 李志成主任, 2012 年獲行政長官卓越教育獎(資訊 科技教育) Topic: “The role of Technology in a New World of Learning” “科技在新學習世代中的角色” Speaker: Ms. Becky Lo, Education Lead, Public Sector Group, Microsoft Hong Kong Limited 微軟香港有限公司 公共事業部 教育事務主管 盧賓琪小姐 Topic: “How does the Magic Tool (iPad) impact the classroom?” iPad 如何改變你的課堂 Speaker: Ms. Deon Man, Baptist Lui Ming Choi (Shatin Wai) Primary School 浸信會呂明才 (沙田圍) 小學 文雁菁老師 Session 3 12:25 – 13:10 (45 mins) Student & Parent Readiness Keynote Speech Honorable Cheung Kwok Che, Legislative Councilor (Social Welfare) 立法會議員 (社會福利界) 張國柱先生 Topic: “elearning development experience sharing” Speaker: Mr. Jeff Ng, Programme Manager, WebOrganic 有機上網 計劃經理 吳嘉舜先生 Topic: “True Light Joint School – Singapore Study Tour” 真光聯校新加坡學術交流之旅分享 Speaker: Mr. Ha Chi Hung, IT Panel, True Light Middle School of HK 香港真光中學 電腦科科主任 及 資訊科技統籌員 夏志雄老師 13:10 – 14:10 (60 mins) Lunch 14:10 – 15:10 (60 mins) Teacher Readiness Topic: “e-Learning Readiness of Hong Kong Teachers” 電子學習與教師發展的挑戰 Speaker: Dr. Kong Siu Cheung, Head, Department of Mathematics and Information Technology, Hong Kong Institute of Education
  3. 3. 香港教育學院數學與資訊科技學系系主任 江紹祥博士 Teachers’ Forum Speakers: Mr. Chu Tsz Wing, The HKIEd Jockey Club Primary School 香港教育學院賽馬會小學 朱子穎老師 Mr. Jimmy Lam, Head of Information Technology Depart- ment, The Chinese Foundation Secondary School 中華基金中學 資訊科技統籌主任 林志煒老師 Mr. Andy Li, IT Panel, Salesian School 慈幼學校 資訊科技主任 李安迪老師 Mr. Albert Wong, IT Coordinator & Computer Subject Panel Head, Lee Kau Yan Memorial School, & Chairman of AiTLE 李求恩紀念中學 資訊科技統籌主任 及 電腦科科主任; 資訊科技教育領袖協會 會長 黃健威老師 15:10 – 15:55 (45 mins) Q & A & Meeting with Hon. Charles Mok, Legislative Councilor (IT) 問與答 及 與立法會議員 (資訊科技界) 莫乃光先生會面 15:55 – 16:00 (5 mins) Wrap-up by Mr. Erwin Huang, Chairman of e-Learning Consortium 總結 電子學習聯盟 會長 黃岳永先生 16:00 End of the Programme

×