Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Edat Mitjana

480 views

Published on

Resum fet per la Judiyh

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Edat Mitjana

  1. 1. Edat Mitjana Judith Molina
  2. 2. el regne visigòtic -L’any 400, l’Imperi romà suportava el atacs del pobles germànics. -Els visigots van fundar un regne amb capital a Toledo. -Com eren menys que la població hispanoromana, van adoptar la seva llengua , les lleis i la religió Cristiana.
  3. 3. La conquesta musulmana -L’any 711, un exèrcit musulmà va envair el regne visigòtic. -En pocs anys va conquerir gran part de la Península i les illes Balears i aquest territori el van anomenar Al-Andalus. -Primer va ser un emirat, pero finalment va acabar sent el califat de Còrdova i es va convertir en una de les ciutats més poblades i importants de l’època.
  4. 4. la formació dels regnes cristians -Els cristians van oferir una forta resistència als conqueridors musulmans. -Anys més tard, es van fundar 4 regnes mes: El regne de LLEÓ ,el regne de CASTELLA , el regne de NAVARRA i el regne d’ARAGÓ.
  5. 5. Del califat al regne de Granada -L’any 1031 , el califat va desaparèixer. Els reis cristians van aprofitar la feblesa i van estendre les seves fronteres cap al sud. -Després, van conquerir gairebé tot Al-Andalus. -Finalment, a la Península només es va mantenir un territori musulmà: el regne de GRANADA.
  6. 6. la consolidació dels regnes cristians -Els regnes i els comptats cristians van guanyar territori als musulmans. -El regne d’ARAGÓ es va convertir en la corona d’Aragó després del matrimoni de Peronella i el compte Ramon Berenguer IV. -Anys després, el regne de PORTUGAL es va independitzar del regne de LLEÓ. - Durant el regnat de Ferran III, CASTELLA i LLEÓ es van unir, formant així la corona de CASTELLA. -I el regne de NAVARRA va perdre part del seu territori.
  7. 7. Les corones de Castella i Aragó -La corona d’ARAGÓ va incorporar les illes Balears i més endavant es va expandir per la Mediterrànea i es van conquerir les illes de Sicília i Sardenya, Nàpols i Atenes. -I la corona de CASTELLA també va conquerir territori al musulmans.
  8. 8. La fi del regne de Granada -En el segle XV, els regnes cristians havien conquerit gairebé tota la Península. Només quedava un territori musulmà: el regne nassarita de GRANADA, que va ser conquerit pels Reis Catòlics el 1492 .

×