Advertisement

Edat Mitjana

May. 22, 2016
Advertisement

More Related Content

Advertisement
Advertisement

Edat Mitjana

  1. Edat Mitjana Judith Molina
  2. el regne visigòtic -L’any 400, l’Imperi romà suportava el atacs del pobles germànics. -Els visigots van fundar un regne amb capital a Toledo. -Com eren menys que la població hispanoromana, van adoptar la seva llengua , les lleis i la religió Cristiana.
  3. La conquesta musulmana -L’any 711, un exèrcit musulmà va envair el regne visigòtic. -En pocs anys va conquerir gran part de la Península i les illes Balears i aquest territori el van anomenar Al-Andalus. -Primer va ser un emirat, pero finalment va acabar sent el califat de Còrdova i es va convertir en una de les ciutats més poblades i importants de l’època.
  4. la formació dels regnes cristians -Els cristians van oferir una forta resistència als conqueridors musulmans. -Anys més tard, es van fundar 4 regnes mes: El regne de LLEÓ ,el regne de CASTELLA , el regne de NAVARRA i el regne d’ARAGÓ.
  5. Del califat al regne de Granada -L’any 1031 , el califat va desaparèixer. Els reis cristians van aprofitar la feblesa i van estendre les seves fronteres cap al sud. -Després, van conquerir gairebé tot Al-Andalus. -Finalment, a la Península només es va mantenir un territori musulmà: el regne de GRANADA.
  6. la consolidació dels regnes cristians -Els regnes i els comptats cristians van guanyar territori als musulmans. -El regne d’ARAGÓ es va convertir en la corona d’Aragó després del matrimoni de Peronella i el compte Ramon Berenguer IV. -Anys després, el regne de PORTUGAL es va independitzar del regne de LLEÓ. - Durant el regnat de Ferran III, CASTELLA i LLEÓ es van unir, formant així la corona de CASTELLA. -I el regne de NAVARRA va perdre part del seu territori.
  7. Les corones de Castella i Aragó -La corona d’ARAGÓ va incorporar les illes Balears i més endavant es va expandir per la Mediterrànea i es van conquerir les illes de Sicília i Sardenya, Nàpols i Atenes. -I la corona de CASTELLA també va conquerir territori al musulmans.
  8. La fi del regne de Granada -En el segle XV, els regnes cristians havien conquerit gairebé tota la Península. Només quedava un territori musulmà: el regne nassarita de GRANADA, que va ser conquerit pels Reis Catòlics el 1492 .
Advertisement