2
                   gether

          WIST JE DIT AL?
Wist je dit al? Enkele seconden maken e...
Bij het ontwikkelen van 2gether zijn we niet over een nacht ijs gegaan.
We beseffen dat het voor onze planeet noodzakelijk...
THEMA
Het “2gether” café is ontstaan vanuit de gedachte dat we een aangename ontmoetings-
plaats moeten creëren om mensen ...
NAAMKEUZE
We waren als team op zoek naar een jonge, frisse en universele naam. Want daar staat het concept voor
en het is ...
PRAKTISCHE GEGEVENS
De opening van “2gether” moet tegen het einde van de zomervakantiemaanden gebeuren.
Hier zijn verschil...
PROFESSIONELE VORMING
 EN ONDERSTEUNING
De vorming en coaching van “2gether nv” kan u voor, tijdens en na de opening van ...
UITLEG CONCEPT
Het uitbaten zal verschillende taken bevatten, deze worden later uitgebreid toegelicht. Uitbaten houdt
ook ...
TAKEN UITBATER
De variatie aan taken geeft de afwisselend invulling van de functie weer. Binnen de alge-
mene omschrijving...
VERGOEDING UITBATER
Aangezien we willen werken met vrijwilligers, zijn de kosten aan vergoedingen miniem. Natuurlijk is er...
LOCATIE
Voor de exacte locatie richten we ons vooral op de mogelijkheden die zich op het moment aanbieden.
De idee dat we ...
UITLEG AVONDPROGRAMMA
   EERSTE MAAND
Het avondprogramma voor iedere maand zal er natuurlijk anders uitzien. Toch wille...
2
 gether
Carl VANORMELINGEN
Christophe VERRECK
   Tim DE NEVE
Virginie VANDERKELEN

   Groep 7
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)

667 views

Published on

Projectweken (KHLEUVEN, department ECHO, februari 2009): thema "participatie en betrokkenheid" in kader van ECHOes of sustainability

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
667
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brochure 2 Gether (Projectweken Khleuven Dep. Echo 2008 2009 Groep7)

 1. 1. 2 gether WIST JE DIT AL? Wist je dit al? Enkele seconden maken een minuut, en enkele minuten maken een uur. Enkele uren maken een dag en enkele dagen maken...vrienden! Hoezo vrienden? Draai deze bladzijde snel om.
 2. 2. Bij het ontwikkelen van 2gether zijn we niet over een nacht ijs gegaan. We beseffen dat het voor onze planeet noodzakelijk is om snel gepaste acties te ondernemen. We wilden niet de fout begaan ondoordachte concepten uit te werken. Dankzij enige voorkennis binnen ethiek en wereldvisies, ontwikkelden we onze eigen visie over mensen, duurzaamheid en milieuproblematiek. Gezien de nauwheid van onze visies, vonden we het belangrijk de mening van anderen te betrekken in ons nieuwe concept. Daarom hebben we dan ook gekozen voor de uitvoer van een kort, maar veelzeggend onderzoek. Dit draaiboek werd samengesteld om zowel potentiele investeerders als geinteresseerden aan te spreken.
 3. 3. THEMA Het “2gether” café is ontstaan vanuit de gedachte dat we een aangename ontmoetings- plaats moeten creëren om mensen te verbinden. Het moet een publiek aanspreken dat graag op café gaat, maar hier andere dingen van verlangt dan tot nu toe gangbaar is. We proberen elke maand een gevarieerd aanbod te brengen aan spel, interactie, amusement en natuurlijk ook gewoon sociaal contact. Het doel van “2gether” is om iedereen de gelegenheid te bieden een gezellige avond te hebben. Geen luide muziek, geen overdreven drukte, maar een rustige aangename en sociale plaats waar men onder vrienden kan zijn. Vergelijkbare initiatieven bestaan reeds en zijn ook in de nabije omgeving terug te vinden. Maar ondanks deze bestaande zaken, bieden wij toch een meerwaarde. We combineren namelijk de aangeboden concepten in één nieuw concept, op één aangename locatie. Over “2gether”... Bij het afnemen van de enquêtes merkten we dat veel mensen ervan genieten om even in contact te komen met anderen. Een duidelijke meerderheid van de jongeren gaat minstens 1x per week ‘iets’ doen met hun vrienden. De meest populaire locaties zijn het café en de discotheek. Het café is wel duidelijk het populairst, 98% van de jongeren uit onze steekproef verkiest om op café te gaan met vrienden. Redenen om uit te gaan zijn vooral het sociaal contact en voor de gezelligheid. Bij de vraag wat de respondenten missen in huidige cafés, is het duidelijk dat vooral zetels zeer gewenst zijn. Opvallend is ook dat jongeren graag wat meer thema-avonden zien, dus wat afwisseling. Jongeren hebben een houvast nodig. Samenhorigheid is ook cruciaal voor hen om “iets” te doen. Uit alle voorgaande bevin- dingen groeide ons concept, omdat we vinden dat het tijd is voor een heel ander“ samenkomen”,“2gether”. Het doel van ons café is mensen samenbrengen en een leuke avond laten beleven door het creëren van een ‘wij-gevoel’. We willen een mix ontwikkelen die de aantrekkelijke elementen van een café verbindt met de gezelligheid van thuis.
 4. 4. NAAMKEUZE We waren als team op zoek naar een jonge, frisse en universele naam. Want daar staat het concept voor en het is bovendien het profiel van onze bezoekers. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam: “2gether”. Samen genereer je meer impact, met vrienden frequenteer je plaatsen om aangename momenten te beleven. Ons aanbod aan activiteiten is dan ook grotendeels gericht op groepen van minimum twee personen. Vandaar dan ook de naam ‘2gether’. 2gether kan ook verstaan worden als ‘to gather’, het verzamelen of samenkomen van mensen. Mits een kleine aanpassing van het woord kan “2gether” ook als “to get there” gelezen worden. Zo willen we met “2gether” mensen ergens samenbrengen waar ze zich goed voelen. Dit door hun inzet, interesse en samenhorigheid. ‘there’ zouden we omschrijven als een plaats waar het aangenaam is om samen te komen. Ons concept dus met andere woorden. DOELSTELLING De doelstelling die we voor ogen hebben met “2gether” is tweedelig. Ten eerste willen we mensen steeds blijven verenigen in een “nieuw concept”. Ten tweede doen we dit door het ontwikkelen van “2gether” en het samenbrengen wel alle elemen- ten om een leuke tijd te bevorderen samen met vrienden of/en nieuwe contacten. HUISSTIJL “2gether” is een ontmoetingsplaats voor jongeren. Een combinatie tussen café, lounge en je eigen huiskamer. Het is voor ons belangrijk om een coherente huisstijl te gebruiken. Onze huisstijl moet begrijpbaar en herkenbaar zijn voor onze doelgroep, zodat we ook bekend- heid kunnen genereren. Aan de hand van onze uitgewerkte huisstijl willen we een jong, fris en leuk imago reflecteren naar de buitenwereld toe.We werkten een logo uit dat de filosofie van “2gether” perfect samenvat. Dit logo zal aanwezig zijn op al onze communicatieve uitingen, van nieuwsbrieven tot bierviltjes. Dit geld ook voor de eventuele latere franchise-vestigingen. Verdere lay-out elementen zoals lettertype en lettergrote zullen identiek zijn op al onze documenten.
 5. 5. PRAKTISCHE GEGEVENS De opening van “2gether” moet tegen het einde van de zomervakantiemaanden gebeuren. Hier zijn verschillende redenen voor en is dus een doordachte keuze. Ten eerste omdat de grootste doelgroep jongeren is en omdat de eerste vestiging in Leuven wordt geopend. Het academische jaar begint eind september. Ten tweede heeft “2gether” een volledige maand de tijd om efficiënt te draaien. “2gether”zal ook elke weekdag van 15u00 tot 24u00 open zijn. Zaterdag doorlopend open, zonder vast sluitingsuur. FRANCHISE Franchising is een systeem om producten en/of diensten en/of technologieën te commercialiseren. Het systeem is gebaseerd op een goede en continue samenwerking tussen, de franchisegever en zijn franchisenemers. De franchisegever verleent zijn franchisenemers het recht, en legt hen de verplichting op om een onderneming te runnen in overeenstemming met het concept van de franchisegever. Het aldus verleende recht laat de fran- chisenemer toe en verplicht hem, om in ruil voor een financiële bijdrage (royalties) de merknaam en de knowhow te gebruiken, ondersteund door de continue medewerking op commercieel en/of technisch gebied, in het kader van en voor de duur van een geschreven franchisecontract dat daartoe tussen beide partijen wordt afgesloten.
 6. 6. PROFESSIONELE VORMING EN ONDERSTEUNING De vorming en coaching van “2gether nv” kan u voor, tijdens en na de opening van het nieuw etablissement verwachten.Ten eerste evalueren we samen de gekozen locatie.We stellen vervolgens een indeling van de ruimte voor die aan onze inrichtingscriteria alsook u specifieke wensen beantwoordt. We zorgen voor een begeleiding en opvol- ging van de werken. We kunnen u ook bijstaan bij de nodige formaliteiten m.b.t. de oprichting van de onderneming. Voor de uiteindelijke opening van de vestiging kan u 2 weken inwerken in een bestaande vestiging om zo de knepen van het vak te leren. Een coach zal u dan bijstaan zodat u in optimale omstandigheden de werking van het concept onder de knie krijgt. Deze coach blijft u tijdens en na de opening van de vestiging volgen. U kunt dan ook steeds bij hem terecht met al uw vragen. Bij de opening van de nieuwe vestiging worden er promotieacties georganiseerd in de buurt. Op deze manier kan het juiste publiek aangetrokken worden. De groot- te van de promotieactie wordt bepaald aan de hand van de locatie van de nieuwe vestiging. GEZOCHTE PROFIELEN Voor nieuwe“2gether”etablissementen zoeken we in de eerste plaats gedreven mensen die volop onze filosofie onder- steunen. We zoeken een franchisenemer die zich aangetrokken voelt door de voordelen van de“2gether”-franchise. U moet bereid zijn zelfstandig te werken en in de omgeving van de werkplaats wonen. Een horecazaak vraagt natuurlijk een zekere flexibiliteit van de uitbater. Dit geldt vooral op vlak van werkuren en prestaties. U moet over verantwoordelijkheidszin beschikken en stressbestendig zijn. Kunnen terugkijken op een geslaagde ervaring in de horecasector en het beheren van een zaak en coachen van een team vormen zeker belangrijke pluspunten. Naast deze technische elementen moet u ook overtuigd zijn door het concept en het breder veld van duurzaam- heid en ecologie. Uw interesseveld is breed en u houdt van sociale contacten. Vreemde culturen schrikken u niet af.
 7. 7. UITLEG CONCEPT Het uitbaten zal verschillende taken bevatten, deze worden later uitgebreid toegelicht. Uitbaten houdt ook verantwoordelijkheden in, daarom is de keuze voor een goede uitbater en goede werknemers zeer belangrijk. Een goede organisatie zal leiden tot een betere werking en meer kansen op slagen. PROFIEL UITBATER Naar analogie met de franchisenemer, is er natuurlijk ook nood aan medewerkers die instaan voor de dagelijkse werking. We denken hierbij hoofdzakelijk aan uitbaters en zaalpersoneel. We richten ons voornamelijk op gekwalificeerd personeel, bij voorkeur vrijwilligers. Binnen het concept van sociale participatie en engagement zou het mooi zijn vrijwilligers de kans te geven om een duurzaam project te laten runnen. We willen hun dus verantwoordelijkheid geven voor de dagelijkse werking, onder leiding van een coach. Deze zal er op toezien dat de werking verzekerd is en dat de verschillende vrijwilligers naar believen en mogelijkheid in het schema geplaatst worden. De coach dient zelf reeds ervaring te hebben bin- nen de sector, daar diteenmeerwaardekanbiedenzowelvoorhetcaféalsinhet leerproces van de vrijwilligers. BEGELEIDING UITBATER De uitbater wordt voor, tijdens en na de opening van het nieuw etablissement begeleidt. Zo wordt ten eerste de locatie gezocht en geëvalueerd. De indeling en inrichting worden bepaald, …. We begeleiden de uitbater ook bij de nodige formaliteiten m.b.t. de oprichting van de onderneming. Voor de uiteindelijke opening wordt de uitbater gecoacht. Een coach zal u dan bijstaan zodat u in optimale omstandigheden de werking van het concept onder de knie krijgt. Deze coach blijft u tijdens en na de opening van de vestiging volgen. U kunt dan steeds bij hem terecht met al uw vragen. Bij de opening van de nieuwe vestiging kan u als nieuwe uitbater ook een promotionele ondersteu- ning verwachten.
 8. 8. TAKEN UITBATER De variatie aan taken geeft de afwisselend invulling van de functie weer. Binnen de alge- mene omschrijving van “verantwoordelijk voor het dagelijkse werken”, vallen verschillende taken. De meest voor de hand liggende taken gaan natuurlijk van het openhouden tot het aanvullen van de bar. Voor de uitbaters is het natuurlijk makkelijker te werken in een ordelijke en gestructureerde omgeving. Daarom vinden wij het ook belangrijk aandacht te schenken aan een stressloze en ontspannende werksfeer. Vrijwilligers werken immers voor andere redenen dan voor het geld. Hun inzet wordt vergoed door sociale contacten en het gevoel dat ze iets bijdragen. Uiteraard moet je als uitbater aanwezig zijn gedurende de openingsuren, de stock moet beheerd worden en je moet zorgen voor een ordelijke en aangename werkomgeving. Natuurlijk is het onmogelijk om aan de huidige economische situatie te ontsnappen. De uitbater moet er voor zorgen dat de zaak draait en klanten op een gepaste manier ontvangen worden. Als uitbater heb je ook een aantal mensen onder je die je moet kunnen coachen en motiveren. Deze elementen breiden het takenpakket van de uitbater uit met sociale- en managment skills. EVALUATIE Gezien de innovatie aard van het concept is evaluatie natuurlijk belangrijk. Vooral in de beginfase is een goede communicatie en evaluatie primordiaal. Op deze wijze kan er altijd op tijd bijgestuurd worden. De evaluatie verloopt in twee richtingen. Zo evalueert een coach uw werk en de werking van de vestiging. Vervolgens kunt u tijdig uw ondervindingen bespreken en nieuwe ideeën, thema’s, activiteiten,… voorstellen. Samen worden er dan naar oplossingen of verbeteringspunten gezocht. Want u coach staat niet boven u, maar naast u. Het concept is afgestemd op de keuze van het doelpubliek, er moet dus ook rekening gehouden worden met hun mening. Mogelijkheid bieden tot interactie wordt dus zeker geapprecieerd.
 9. 9. VERGOEDING UITBATER Aangezien we willen werken met vrijwilligers, zijn de kosten aan vergoedingen miniem. Natuurlijk is er voor de uitbater een vergoeding voorzien die overeenstemt met voorwaarden die gebruikelijk zijn in de sector. PUBLIEK De leeftijd waar we ons voornamelijk op richten zijn de jongeren en iedereen die zich jong voelt. Uiteraard leggen we onze aandacht vooral aan diegenen tussen 18 en 30. Maar in het algemeen willen we een breed publiek aantrekken. We willen een aanbod bieden aan zowel jong als oud, man en vrouw, .... . Het doel van ons aanbod is sociaal contact creëren, mensen met elkaar in contact brengen en hen de gelegenheid bieden om een leuke avond door te brengen. Dit kan dus niet worden beperkt aan de hand van leeftijdsklassen. PROMOTIE Er wordt rond ons concept op twee vlakken promotie gevoerd. We maken onderscheid tussen enerzijds de geïnteresseerde leken en anderzijds ons uiteindelijke doelpubliek. Deze groepen hebben verschillende kenmerken en kunnen moeilijk met eenzelfde campagnes bereikt worden. Als eerste zijn er de geïnteresseerde leken ( = potentiële uitbaters). Onder deze noemer verzamelen we eigenlijk alle geïnteresseerden voor ons concept. We gaan ervan uit dat deze groep bestaat uit mogelijke investeerders en partners. Deze mensen bereiken bepaald mee hoe succesvol en hoe groots het concept kan gemaakt worden. Door het opstellen van dit draaiboek, willen we hen meer informatie verschaffen rondom de intenties en de gedachtegang achter dit nieuwe idee. Daarnaast willen we met onze promotie de uiteindelijke doelgroep bereiken. Hieronder verstaan we de mensen die uiteindelijk gebruik zullen maken van ons aanbod. Door een variatie aan promotie, door affiches, het logo en de naam enerzijds en na verloop van tijd de mond-tot-mond reclame anderzijds, willen we de populariteit van “2gether” stimuleren.
 10. 10. LOCATIE Voor de exacte locatie richten we ons vooral op de mogelijkheden die zich op het moment aanbieden. De idee dat we bezig zijn met een duurzaam project en daarbij engagement en participatie willen promo- ten, heeft ook zijn invloeden op de locatie. We opteren daarom ook het liefst in een reeds bestaand pand, dat mits renovatiewerken volledig aangepast zal worden, zodoende de juiste sfeer en omgeving te creëren. Toch kan er al rekening gehouden worden met enkele criteria. Zo mag het pand niet te groot zijn. Moet onze doelgroep representatief aanwezig zijn in de buurt en dient het zichtbaar te zijn maar dan ook weer niet gelegen in een te drukke buurt, … Uiteraard kunnen geïnteresseerde met een leuk pand opteren voor het franchise-concept. zij kunnen dan ons concept overnemen mist een wederzijdse overeenkomst... PARTNERS Wanneer we spreken over partners denken we voornamelijk aan bedrijven die interesse hebben in een samenwerking. Probeer tijdens verkennende gesprekken voornamelijk die mensen te betrekken die geïnteresseerd zijn. Hen een duidelijk beeld scheppen van hun actieve rol binnen het concept is zeer belangrijk en maak hen ook duidelijk dat het de slaagkansen zal verhogen. Door mensen met kennis, ervaring en deskundigheid samen te brengen ondersteunen we zo optimaal mogelijk het project. Mogelijke partners die we in het achterhoofd houden: gemeente/stad, sociale dienst, dienst ontwikkelings- samenwerking, integratiedienst, OCMW, provincie, andere lokale partners, OxfamWereldwinkels, OVAM, ...
 11. 11. UITLEG AVONDPROGRAMMA EERSTE MAAND Het avondprogramma voor iedere maand zal er natuurlijk anders uitzien. Toch willen we hier een rode draad laten doorlopen. Door het aanbieden van een gevarieerd aanbod willen we interesse opwekken (en behouden). Hierbij denken we aan het organiseren van een spelavond, toernooien, eventuele uitnodigingen voor gastspre- kers, een comedy-night, filmvertoningen, … . Verder willen we onze ruimtes natuurlijk ook openstellen voor plaatselijke verenigingen. Plaatselijk talent op muzikaal vlak zou bijvoorbeeld een proefconcert kunnen geven. Om een beter beeld te schetsen van een mogelijk avondpro- gramma hebben we deze al uitgewerkt voor de maand oktober. Elke woensdagavond is het spelavond. Het volledige aanbod gezelschapsspelen en caféspe- len is dan aanwezig in “2gether”. Elke tweede woensdag van de maand wordt het “spel van de maand” geïntroduceerd. Deelnemers kunnen op voorhand inschrijven. Mits voldoende deelne- mers kan dan een tornooi georganiseerd worden om de competitieve geesten aan te spreken. Elke eerste donderdag van de maand organiseren we een thema-avond. In overleg met het team bepalen we op tijd het thema, zodat de avond voldoende is aangekleed en mogelijke gas- ten en sprekers gecontacteerd kunnen worden. Mogelijke thema’s: Spanje, België, Comedy-night, … Op deze manier willen we mensen meer achtergrond bieden, naast de gebruikelijke dosis fun. Tijdens het weekend is er overdag meer tijd voor de familie. Zo willen we ons tweemaandelijks op het gezin richten. Dit onder andere door activiteiten voor de kinderen georganiseerd (clown, grime, pop- penkast…). Een leuk moment waar ouders met elkaar kunnen praten en kinderen een leuke tijd beleven. Naast deze vaste datums willen we verder flexibel optreden. Zo willen we, dat er voldoende ruimte is voor het incalculeren van sprekers, expo’s, vernissages,… Mits een goede onderbouwing is veel mogelijk.
 12. 12. 2 gether Carl VANORMELINGEN Christophe VERRECK Tim DE NEVE Virginie VANDERKELEN Groep 7

×