Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
NieuwbouwClubhuis Myra<br />WilmMerckel 	      voorzitter bouwcommissie<br />  Edwin van der Waal 	 architect<br />
Hoofdlijnen proces<br />beleidsvisie vereniging<br />visie nieuwbouw<br />bemensing organisatie<br />ontwerpproces<br />re...
Beleidsvisie vereniging<br />formuleren doelstelling<br />meerjarenplanning ledental<br />bench markt onderzoek contributi...
Financiën (1)<br />investeringskosten<br />investeringsraming clubhuis<br />dekking met:<br />eigen vermogen<br />bijdrage...
Organisatie<br />bouwcommissie met leden met ervaring t.a.v. : <br />bouwprojecten<br />financiële expertise<br />contract...
Proces [1]<br />initiatief fase<br />stel het TOTAALBUDGET vast<br />maak een ruimtelijk programma van eisen ( welke ruimt...
Proces [2]<br />aanvraag vergunningen<br />aanbesteding en opdrachtverstrekking<br />uitvoeringsfase<br />slopen / kappen ...
Investeringsraming clubhuis<br />
Ervaringen Myra<br />kost heel veel tijd/uren<br />Myra vz bouwcommissie 8 uur per week ( veel kan ‘s avonds)<br />Myra vz...
Ervaringen Myra/ knelpunten<br />realiseer voldoende toiletten<br />tref voorzieningen voor muziekinstallatie<br />tref vo...
Succesfactoren Myra<br />kwaliteit metselwerk / gekozen steen<br />pergola<br />houten vloer in lounge<br />routing / logi...
Resultaat ...<br />
Resultaat …<br />
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

2010 01 17 powerpoint ontwikkeling clubhuis myra januari 2010 voorstelling

713 views

Published on

Ontwikkelingsproces voor vervangende nieuwbouw van het clubhuis van Hockeyvereniging MYRA te Amstelveen

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

2010 01 17 powerpoint ontwikkeling clubhuis myra januari 2010 voorstelling

 1. 1. NieuwbouwClubhuis Myra<br />WilmMerckel voorzitter bouwcommissie<br /> Edwin van der Waal architect<br />
 2. 2. Hoofdlijnen proces<br />beleidsvisie vereniging<br />visie nieuwbouw<br />bemensing organisatie<br />ontwerpproces<br />realisatie en inhuizing<br />exploitatie<br />
 3. 3. Beleidsvisie vereniging<br />formuleren doelstelling<br />meerjarenplanning ledental<br />bench markt onderzoek contributie<br />founding en sponsoring structuur<br />juridische structuur eigendom<br />barbeheer wel / niet uitbesteden<br />multifunctioneel gebruik clubhuis <br />draagvlak creëren bij leden<br />
 4. 4. Financiën (1)<br />investeringskosten<br />investeringsraming clubhuis<br />dekking met:<br />eigen vermogen<br />bijdrage gemeente en subsidies<br />externe financiering<br />Stichting waarborgfonds sport<br />financiering door leden<br />adoptieplan van inventaris <br />
 5. 5. Organisatie<br />bouwcommissie met leden met ervaring t.a.v. : <br />bouwprojecten<br />financiële expertise<br />contracten<br />aanvoelen van de vereniging<br />bouwbegeleiding (uitvoeringsfase)<br />inrichtingscommissie<br />verhuiscommissie<br />
 6. 6. Proces [1]<br />initiatief fase<br />stel het TOTAALBUDGET vast<br />maak een ruimtelijk programma van eisen ( welke ruimtes en hoe groot)<br />formuleer de sfeer die je wil realiseren<br />selecteer/contracteer een architect OP BASIS VAN DEZE BESCHEIDEN en ervaring met clubhuizen<br />ontwerpfase<br />gebouw / constructie / installaties<br />bierinstallatie<br />grootkeuken<br />
 7. 7. Proces [2]<br />aanvraag vergunningen<br />aanbesteding en opdrachtverstrekking<br />uitvoeringsfase<br />slopen / kappen bomen / bouwrijp maken<br />inkoop grootkeuken en bierinstallatie<br />inkoop inventarissen <br />nb. gehele proces kost veel tijd / uren<br />nb. vz bouwcommissie = niet vz vereniging<br />
 8. 8. Investeringsraming clubhuis<br />
 9. 9. Ervaringen Myra<br />kost heel veel tijd/uren<br />Myra vz bouwcommissie 8 uur per week ( veel kan ‘s avonds)<br />Myra vz bouwbegeleider uitvoering 8-16 uur per week (<br />nb overdag)<br />voorzitter bouwcommissie was niet voorzitter vereniging <br />vraag meerdere offertes voor elke opdracht > 10.000,-scheelt 5 - 30%<br />stel budget vast voor alle onderdelen<br />contractvorm aannemer<br />bij Myra : “engineer en build” (uitwerken ontwerp bij aannemer)<br />
 10. 10. Ervaringen Myra/ knelpunten<br />realiseer voldoende toiletten<br />tref voorzieningen voor muziekinstallatie<br />tref voorzieningen voor data / beamer<br />krachtstroom voor een muziekband<br />vloerputjes in sanitaire ruimtes<br />voldoende mafzuiging in douches<br />afzuiging keuken (voldoende regelbaar !)<br />vergeet de terreininrichting niet<br />
 11. 11. Succesfactoren Myra<br />kwaliteit metselwerk / gekozen steen<br />pergola<br />houten vloer in lounge<br />routing / logistiek begane grond<br />gietvloer sanitaire ruimten<br />teamboxen<br />buitenkraan <br />kelderbier installatie<br />
 12. 12. Resultaat ...<br />
 13. 13. Resultaat …<br />

×