Aleix Arenas PPT de plàstica

340 views

Published on

Aleix Arenas PPT plàstica 3er ESO

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
340
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aleix Arenas PPT de plàstica

 1. 1. TREBALL DE PLÀSTICA:Arquitectura romànica i gòtica de Catalunya. Aleix Arenas
 2. 2. ARQUITECTURA ROMÀNICA( EDIFICIS )
 3. 3. Monestir de Sant Pere de Besalù. Localitat: Besalù (Garrotxa) Descripció: Antic monestir del qual només queda la seva església, d1 nau amb girol a en la capçalera. Elements destacats: Girola, façana princip al. Plànols: planta, girola i secció. Sense enllaços específics
 4. 4. Hospital de Sant Julià de Besalù Localitat: Besalù (Garrotxa) Descripció: Antiga església pertanyent al c onjunt de lhospital de pobres de Besalù, c omposta per una sola nau amb portalada encarada a la façana nord. Elements destacats: Portalada. Plànols: Alçat de la portalada.
 5. 5. Sant Pere de Galligants Localitat: Girona Descripció: Monestir del segle X del que es c onserva lesglésia de tres naus i planta basili cal amb transsepte, 5 absis i campanar octog onal, i el cluastro amb abundant decoració Elements destacats: Capitells interior esglési a, claustre Plànols: planta, secció logitudinal, secció tran sversal, secció transsepte, alçat façana i port alada.
 6. 6. Monestir de Santa Maria de Ri poll Localitat: Ripoll (el Ripollès) Descripció: Antic monestir benedictí del se gle IX del qual només ens queden seva es glésia rehabilitat de 5 naus i 7 absis i el se u claustre de dues plantes, amb una de le s galeries dorigen romànic. Magnífica port alada esculpida. Elements destacats: Portalada, capitells d el claustre. Plànols: planta, alçat galeria sud
 7. 7. Monestir de Santa Maria de Poble t Localitat: Vimbodí (Alt Camp) Descripció: Monestir cistercenc fundat al s egle XII, té nau, claustre i recinte de claus ura. Elements destacats: Església, claustre i p anteó reial. Plànols: planta general, planta de lesglési a i secció de lesglésia.
 8. 8. ARQUITECTURA ROMÀNICA( ESGLÉSIES / ERMITES )
 9. 9. Església parroquial de Sant Joan d e Boí Localitat: Boí (Alta Ribagorça) Descripció: Església de planta basilical a mb tres naus i tres absis semicirculars, del s que només es conserva original el nord. Campanar-torre de quatre plantes. Compt a amb un important conjunt de pintures m urals. Elements destacats: Pintures murals. Plànols: planta.
 10. 10. Església de Sant Ramon Localitat: el Plà de Santa Maria (Alt Camp s) Descripció: Església del segle XIII, planta de creu llatina, rosassa i portalada en el m ur sud. Elements destacats: Portalada, rosassa i permòdols. Plànols: sense plans (encara)
 11. 11. Església de Santa Llúcia. Localitat: Barcelona. Direcció: Carrer de Santa Llúcia, núm 1 (D istricte de Ciutat Vella). Descripció: Petita església de planta recta ngular i portalada esculpida. Últim edifici r omànic de Barcelona (1268)
 12. 12. Conjunt episcopal dÈgara Localitat: Terrassa (Vallès occidental) Descripció: Antic conjunt episcopal format per 3 esglésies: Santa Maria, Sant Pere i Sant Miquel, totes elles dorigen preromàn ic. Elements destacats: Santa Maria, Sant Pe re i Sant Miquel
 13. 13. Sant Feliu de Beuda Localitat: Beuda (La Garrotxa) Descripció: Església romànica de planta b asilical amb tres naus i tres absis semicirc ulars. Destaca una pila baptismal del segl e XI. Elements destacats: Pila baptismal. Sense plans.
 14. 14. ARQUITECTURA GÒTICA( EDIFICIS )
 15. 15. Plaça Sant Jaume Des de lantiguitat ha estat sempre el centre històric i administratiu de la ciutat, emplaçad a on saixecava el fòrum de la ciutat romana. Avui dia és on es troben els dos edificis de la dministració catalana més importants: la Gen eralitat de Catalunya i lAjuntament de Barcel ona. Aquesta Plaça ha estat testimoni dels esdev eniments més rellevants de la recent història de Catalunya, la proclamació de lEstat Catal à el 1931, la tornada de lexili de Josep Tarra dellas el 1977 o la celebració dels títols del F C Barcelona amb la seva afició congregant a la plaça.
 16. 16. Plaça del Pi Una de les millors àrees de Barcelona. És un espai per artistes i bohemis. Està situada molt a prop de la Rambla. M olt a prop hi Lesglésia de Santa Maria del Pi amb la seva enorme roseta multicolor. És freqüent que es celebrin fires dart i ma nualitats així com venda daliments natural s com ara mel i "matar" (un formatge suau ).
 17. 17. Museu Frederic Mares Està en el barri gòtic de Barcelona, on es situ un pati interior dins del museu.
 18. 18. Plaça Nova Aquest és el lloc on va néixer lantiga ciuta t: Barcino. Aquestes lletres estan esculpides a la plaç a. Dues torres Romàniques flanquegen la po rta Del Bisbal. Aquesta plaça es converteix en un mercat dantiquaris cada dijous de 9 ha 20 h. Fest ivals i sardanes també es fan aquí.
 19. 19. Centre excursionista de Barcelona Vestigis de lantiga ciutat de Barcelona. Aquí es troba part del que eren els murs f ortificats i palaus construïts pels Romans en el "Mons Taber" com el temple dedicat a Augustus.
 20. 20. ARQUITECTURA GÒTICA( CATEDRALS )
 21. 21. Catedral de la Santa Creu i Santa E ulàlia Localització: Barcelona La façana destil neogòtic, no obstant això, és molt més moderna (segle XIX). Ledifici és Bé dInterés Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric A rtístic Nacional.
 22. 22. Catedral de Santa Maria de Solso na És un complex dedificis que daten des del final d el segle XII fins al XVIII, destils romànic, gòtic i ba rroc, situat a la capital del Solsonès. La majoria de lobra és del segle XIV, però del tem ple romànic consagrat el 1163 es conserven labsi s (amb finestra amb arquivoltes, dues columnes i capitells), dues absidioles (la del nord sobrealçad a), i el campanar de planta quadrada (la part supe rior és del segle XVI) amb finestrals ben ornats a mb arquivoltes, capitells i columnes. Són també ro màniques algunes finestres tapiades a la façana n ord i la magnífica porta descola lleidatana que dó na al claustre, del segle XVIII, amb arcades decrei xents, capitells i columnes.
 23. 23. Catedral de Perpinyà El pla inicial era duna església de tres naus, transsepte i una capçalera amb tres absis, a mb capelles als costats. Les obres sinterrom peren als vint anys dhaver començat, sense haver completat més que labsidiola sud de l a capçalera. La fi del regne, el 1344, i la pest a negra detingueren la construcció. Fins al bi sbat de Jeroni dOcon, al començament del s egle XV no es va reemprendre. El mestre do bres va ser llavors el mallorquí Guillem Sagr era, el 1416, que hi continuarà fins al seu ret orn a Mallorca en 1422.
 24. 24. Catedral de Tortosa Localització: en el nucli antic daquesta po blació, a tocar del riu Ebre. Lactual edifici és gòtic de lany 1347 i va s er edificat sobre un anterior romànic; fou c onsagrat per primera vegada el 1441 i con tinuant les fases de construcció fins arriba r a la façana barroca acabada el 1757. Les excavacions arqueològiques, han fet palès que aproximadament en aquest mat eix lloc havia hagut el fòrum romà.
 25. 25. La catedral de Sant Pere Apòst ol Localització: Enclavada al centre del recin te històric de la ciutat de Vic. Presenta una mescla destils que van des del romànic fins al neoclàssic. El campanar és romànic, el claustre i el r etaule major són destil gòtic i la capella d e Sant Bernat és barroca. De 1781 a 1803 la catedral va ser transfor mada i ampliada seguint lestil neoclàssic.

×