Projecte oceà. pol, maria, gàlvez, marin

1,588 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,588
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
724
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Projecte oceà. pol, maria, gàlvez, marin

 1. 1. 3r PRIMARIA JAUME MARIN POL BALLART CARLES GÁLVEZ MARIA VALLMITJANA
 2. 2. ÍNDEX Definició oceà(què és un oceà). Enumerar oceans i situar-los en un mapa. Definició continents. Enumerar continents i situar-los en un mapa. Relació entre continents i oceans. Diferenciar entre mars i oceans(anomenar i situar els mars més proper de la península ibèrica). Formació dels oceans . Per que l’aigua de l mar és salada. Marees i corrents marins(com afecten al clima). Efectes de l’home sobre els oceans .Pesca,contaminació, Desglaç dels pols ,etc. Principals accidents geogràfics(península,golf ,illa,continent) Rius més importants del món i on desemboquen
 3. 3. DEFINICIÓ D’OCEÀ Oceà: És una gran massa d’ aigua salada que en la seva totalitat cobreix prop de 71% de la superfície de la terra O una àrea de 361 milions de quilòmetres quadrats . Aquestes aigües conformen una massa d’ aigua salada global.
 4. 4. ........ Situació dels oceans
 5. 5. Definició continentsUn continent és una vasta extensió de terra emergida amb fronteres usualment delimitades per accidents del relleu.
 6. 6. OCEANS: Oceà Pacífic està entre Amèrica, Àsia i Oceania. Oceà Atlàntic: Està entre Europa, Àfrica, Amèrica. Oceà glacial antàrtic: Està entre Antàrtida , Oceania , Amèrica , Àfrica: El oceà glaciar artic : Estan entre Amèrica , Europa , Àsia Oceà Índic: està entre Oceania, Àfrica i Àsia
 7. 7. DIFERÈNCIA ENTRE MAR I OCEANS Els oceans són una gran massa daigua en moviment que envolten els continents. Des de lantiguitat l’home ha dividit aquestes grans masses daigua en petits mars com una manera de localitzar-se geogràficament.
 8. 8. MarMediterani
 9. 9. Per que l’aigua del mar és salada? El mar conté una mitjana de 35g de sal per litre . Es tracta dels minerals provinents de les roques terrestres . Els rius que flueixen pels pendents de les muntanyes arrossegant petits còdols que es descomponen amb la calor de l’aigua
 10. 10. FORMACIO DELS OCEANS Fa 300 milions d’ anys només hi havia un continent anomenat PANGEA que es va anant dividint en els continents que tenim ara . ÀSIA, EUROPA, OCEANIA, ANTÀRTIDA, ÀFRICA, ÀMERICA
 11. 11. MAREES I CORRENTS MARINS Un corrent oceànic o corrent marí és una massa d’aigua de mar en moviment respecte l’ aigua que l’envolta ; les masses d’ aigua tenen diferents densitat , salinitat i temperatura .
 12. 12. EFECTES DEL HOME SOBRE OCEÀ Des de fa temps la presencia de l’home al costat de mars i oceans ha provocat una degradació dels ecosistemes marins , provocant la desaparició d’espècies d’ animals com de vegetals.
 13. 13. ACCIDENTS GEOGRÀFICSEls accidents geogràfics defineixen per la seva forma, superfície i ubicació el paisatge. Com a part del terreny, són també elements topogràfics.
 14. 14. ACCIDENTS GEOGRÀFICSIlla: és un territori terrestre envoltat d’aigua, sigui de mar , de rius o de llacs . El que distingeix les illes marítimes dels continents és les dimensions. L’illa és més petita que un continent.
 15. 15. Accidents geografics Les badies o golfs que són de menor grandària o profunditat reben el nom de: golfet, ancorada, cala o caleta.
 16. 16. Accidents geogràfics La costa és el lloc on la terra suneix amb el mar. Té un paisatge inestable, on de vegades la terra pot créixer a causa del dipòsit de sediments i en altres casos pot disminuir pels processos derosió marina.
 17. 17. Accidents geogràfics Un arxipèlag és un conjunt d’illes properes entre elles, generalment dorigen volcànic.
 18. 18. Accidents geogràfics Un cap, punta o promontori és un accident geogràfic format per una massa de terra que es projecta cap a linterior del mar.
 19. 19. RIUS MES IMPORTANTSEl riu Amazones té 6.788  El riu Nil té 6.695 Km. km és un riu d’ Amèrica Neix ha Burundi i del sud que neix als desemboca al mar Andes i desemboca a l’ mediterrani flueix a oceà Atlàntic després de través d’ Uganda , Congo travessar el Perú i , Sudan , Etiòpia í Egipte Brasil. i és el més gran del món.
 20. 20. RIUS MES IMPORTANTSEl riu Groc té 5.464Km . Té  El riu Lena té 4.260Km . el seu origen en les Neix a 1.640 m d’ alçada muntanyes de Bayanhar a les muntanyes del i desemboca a l’oceà Baikal i desemboca al Pacific mar de Lapeteb(que forma part del oceà Àrtic).
 21. 21. El riu nil
 22. 22. Riu Lena
 23. 23. Riu Groc
 24. 24. Riu Amazonas

×