Projecte ocea. anna m, pol, nico g, helena

1,631 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,631
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
696
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Projecte ocea. anna m, pol, nico g, helena

 1. 1. 3r PrimàriaCurs 2011-2012 Nico García Anna Méndez Helena Carrasco Jan Jurado
 2. 2. INDEX -Definició oceà (què és un oceà) -Enumerar oceans i situar-los en un mapa -Definició Continents -Enumerar Continents i situar-los en un mapa -Relació entre continents i oceans -Diferenciar entre mar i oceans( anomenar i situar els mars més propers a la Península Iberica) -Formació dels oceans. - Per què l’aigua del mar és salda. - Marees i corrents marins. - Efectes de l’home sobre els oceans. - Principals accidents geogràfics - Rius més importants del món.
 3. 3. Que es un oceà?• Un oceà es una àrea de l’escorça terrestre, coberta d’aigua salada. Ocupa 361 milions de kilòmetres quadrats per tot el món.• Les regions mes petites dels oceans es coneixen com: mars, golfs, badies i estrets.
 4. 4. Principals Oceans
 5. 5. Que es un continent?  Un continent es una gran extensió sobre la superfície de la terra amb fronteres delimitades per accidents de relleu.
 6. 6. Continents del món
 7. 7. Relació entre continent i oceà • Loceà Atlàntic toca a Europa, Àsia i Amèrica. • Loceà Índic toca a Africà, Àsia i Oceania • Loceà Antàrtic toca a Amèrica i l’Antàrtida • Loceà Àrtic toca a Amèrica i Àsia
 8. 8. Diferencia entre mars i oceans Els oceans son grans masses d’aigua en moviment que envolten els continents. Els mars son masses d’aigua en moviment de menor tamany i menor profunditat.
 9. 9. Formació dels oceans  Fa 300 milions d’anys nomes hi havia un continent a la terra que es deia Pangea, i nomes un oceà que es deia Panthalassa. Però amb els anys s’han anat separant formant els continents i els oceans que tenim avui.
 10. 10. Per què l’aigua del mar és salada?  El mar conté una mitjana de 35gr de sals per litre. Es tracta de minerals provinents de les roques terrestres. Els rius que flueixen pels pendents per les muntanyes arrosseguen petits còdols que es van descomponent.  Amb la calor, l’aigua s’evapora però les partícules minerals que pesen més es queden i es van acumulant.
 11. 11. Marees i Corrents marins  La marea es el canvi periòdic de nivell del mar, produït principalment per les forces de marea que exerceixen el sol i la lluna.  Un corrent marí es una massa d’aigua en moviment respecte a l’aigua que l’envolta.
 12. 12. Efectes de l’home sobre el oceans• Des de fa temps la presencia de l ‘home al costat de mars ioceans ha provocat una degradació dels ecosistemes marins,provocant la desaparició despècies d’animals.
 13. 13. Principals accidents geogràfics  Un accident geogràfic és una unitat de relleu. En general , els accidents geogràfics es divideixen per la seva forma, superfície i situació en el paisatge. Els que afecten al mar són els següents.
 14. 14. Principals accidents geogràfics Península És una extensió de terra envoltada d’aigua per tot arreu menys per una part
 15. 15. Principals accidents geogràfics Golf És una gran part de l’oceà o mar de gran extensió, tancat per puntes o caps de terra
 16. 16. Principals accidents geogràfics Illa És un territori terrestre envoltat d´aigua, sigui de mar, de riu o de llacs. L’illa és més petita que el continent.
 17. 17. Principals accidents geogràfics Cap És un accident geogràfic format per una massa de terra que es projecte cap a l’interior del mar.
 18. 18. Principals accidents geogràfics Costa La costa és un lloc on la terra s’uneix amb el mar. Té un paisatge inestable , on de vegades la terra pot créixer a causa de dipòsit de sediments en altres cossos, pot disminuir pels processos de l’aigua. L’aigua xoca contra les roques marines.
 19. 19. Principals accidents geogràfics Arxipèlag És un conjunt d’illes properes entre elles generalment dorigen volcànic .
 20. 20. RIUS MESINPORTANS DELMÓN
 21. 21. Rius més importantsUn riu és un corrent d’aigua queflueix amb continuitat. Poseeixun cabal determinat idesemboca en el mar, en un llaco en un altre riu
 22. 22. Rius més importantsMississippíÉs un llargriu situat a lAmèricadel nord que travessa la part central dels Estats units i desemboca al Golf de Mèxic a l’Oceà Atlàntic .
 23. 23. Rius més importantsAmazonesÉs un riu dAmèrica delsud que neix alsAndes i desemboca al’oceà Atlàntic desprésde travessar el Perú iBrasil. És el Riu mesimportant de món
 24. 24. Rius més importantsRiu NilNeix a Burundi idesemboca a Egipteal Mediterrani, alcontinent africà

×