Unitat nº2. els protozous

1,576 views
1,065 views

Published on

CARACTERÍSTIQUES DELS PROTOZOUS

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,576
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unitat nº2. els protozous

 1. 1. 2.1. ELS PROTOZOUSEstructuraNutricióReproduccióEcologiaClassificació
 2. 2. EstructuraSón organismes unicel·lulars, constituïts peruna sola cèl·lula.La cèl·lula és EUCARIOTA: cèl·lula dedimensions grans, amb nucli i orgànuls alcitoplasma.NutricióSón majoritàriamentheteròtrofs però tambén’hi ha algun que pot ferla fotosíntesi
 3. 3. ReproduccióEs reprodueixen asexualment per bipartició o per esporulació.
 4. 4. EcologiaLa majoria dels protozous viuen lliures al’aigua i al sòl.Altres poden viure a linterior delsorganismes i moltes vegades produeixenmalalties.
 5. 5. Es classifiquen segons les estructures queutilitzen per a desplaçar-seFLAGELATS.Presenten undulipodisllargs (o flagels).Aquestes estructures elspermeten nedar. El Tripanosoma brucei és el protozouresponsable de la tripanosomiasi omalaltia de la son , transmesa per lapicada de la mosca tropical Tsé-Tsé.
 6. 6. CILIATSPresenten undulipodis curts o cilis i moltnombrosos. Alguns els utilitzen per moure’s ialtres per capturar aliments. Vorticella que viu fixada. Paramecium que és nedador
 7. 7. RIZÒPODESPresenten pseudòpodes (prolongacionstemporals de la cèl·lula en forma de falsospeus).L’Ameba que viu en sols humits L’Entamoeba és responsable de la "disenteria amebiana", malaltia pròpia de països càlids i que es caracteritza per deposicions diarrèiques amb sang
 8. 8. Alguns rizòpodes com el foraminífers presenten un esquelet calcari. Numulits: foraminífers fòssils, se’n troben a la nostra comarca.
 9. 9. ESPOROZOUSEs mouen per simples contraccions del cos.Diverses espècies de Plasmodium són responsables de la "malària" o"paludisme" que és la principal causa de mort del món.Aquesta malaltia és pròpia de països càlids i es caracteritza per sobtatsaccessos de febres molt altes i trencament dels glòbuls vermells. Es transmet através de la picada de les femelles del mosquit Anopheles.
 10. 10. ESPOROZOUSEs mouen per simples contraccions del cos.Diverses espècies de Plasmodium són responsables de la "malària" o"paludisme" que és la principal causa de mort del món.Aquesta malaltia és pròpia de països càlids i es caracteritza per sobtatsaccessos de febres molt altes i trencament dels glòbuls vermells. Es transmet através de la picada de les femelles del mosquit Anopheles.

×