Advertisement

Hvordan kan du bruke det nære friluftlivet i din arbeidshverdag?

Founder at Fjellflyt
Oct. 25, 2015
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Hvordan kan du bruke det nære friluftlivet i din arbeidshverdag?

 1. WALKSHOP BERGLJOT ROSVOLL, HELSEATFERD TORILL BYE WILHELMSEN, FJELLFLYT
 2. BERGLJOT ROSVOLL HELSEATFERD
 3. TORILL BYE WILHELMSEN FJELLFLYT Ideer i bevegelse
 4. STILLESITTING ER FARLIG ▸Hvis vi sitter mer enn 6 t hver dag har vi økt risiko for kreft, diabetes 2, fedme, depresjon og hjerte- og karsykdommer. ▸Tall fra Norges Idrettshøgskole viser at nordmenn sitter 70 prosent av dagen. ▸En kontoransatt sitter i 12,5 timer i snitt hver dag (andre 9,5 t). Det gjør at livslengden forkortes og risikoen for disse alvorlige sykdommene øker. ▸Risikoen er tilnærmet like stor dersom en person trener på fritida, for stillesittingen er farlig i seg selv.
 5. HVOR MYE BEVEGER DU DEG I LØPET AV EN ARBEIDSDAG? ▸Hva er triggeren som får deg til å bevege deg? ▸Bevisstgjøring av egen atferd betyr at du «ser hva som skjer» ▸…og så kan du gjøre noe med det! ▸Fyll ut hvor mye du er i aktivitet i løpet av en vanlig arbeidsdag
 6. HVA SKJER MED KROPPEN NÅR VI SETTER OSS NED? ▸Den elektriske aktiviteten i føttene blir “skrudd av”. ▸Energiforbruket går ned til bare 1 kalori per minutt. ▸Enzymer som bryter ned fett blir redusert med opptil 90 prosent. ▸Etter to timer har det «sunne» kolesterolet gått ned med 20 prosent. ▸Når du setter deg ned, skrur du kroppen og hodet av.
 7. HVA SKJER I HODET NÅR VI BEVEGER OSS? ▸Bevegelse gjør at hjernen fungerer optimalt, vi blir mer kreative og får flere «aha-øyeblikk», stressnivået reduseres, vi blir mer konsentrerte og kommer lettere i flytsonen. ▸Altså: Kreativitet sitter i kroppen, ikke i hodet! ▸1 av 4 er kreativt frustrerte på jobb, melder Dagens Næringsliv. ▸Samtidig anser 3 av 4 nordmenn seg selv som en som får kreative ideer på jobb. ▸Gjør du?
 8. EKSEMPLER JOBB MENS DU GÅR TUR I ARBEIDSTIDA ▸Etatsleder - daglige gåturer med medarbeiderne ▸Aktivitetsbedrift med 2 personer - diskuterer potensielt samarbeid med andre aktører ▸Gründertreff rundt Sognsvann - erfaringsutveksling og bli kjent med nye folk ▸Teamleder IT - medarbeidersamtaler som båltur ▸Forsker - Daglig tur på formiddagen og etter lunsj for å bryte opp skriveøktene
 9. IDEER HVORDAN FÅ INN MER AKTIVITET PÅ EN VANLIG DAG? ▸Bytt ut morgenkaffen med morgentur ▸Mikrotur på 2 minutter ▸Forhandlingsmøter ute ▸Bli-kjent-møter med omvisning ▸Gjør turen mer fysisk krevende: Ta på en sekk eller gå en omvei ▸Lær mens du går - podkaster, lydbøker og vandresnutter ▸Forby møter med KUN sitting ▸Start smått: Det er bedre med «litt og ofte» enn «sjelden og mye»
 10. #GÅDEGKREATIV 30 DAGERS UTFORDRING
 11. #GÅDEGKREATIV 30 DAGERS UTFORDRING 1. Lag en plan for hva du vil gjøre i 30 dager framover 2. Gjennomfør planen din i 30 dager, tag turbilder med #gådegkreativ 3. Meld tilbake til oss hvordan det gikk 4. Tobeinsregelen er den eneste regelen 5. ALT GÅR!
 12. Den tar meg med på tur, og er bedre enn noen app til å ”lagre” det jeg gjør som gjør meg friskere, gladere og mer kreativ. Kroppen er bedre enn noe dataspill til å gi belønning når jeg klarer ting, som et hormonrush av endorfiner og adrenalin når jeg hopper fra en stein til en annen. Det tar bare SEKUNDER før den responderer på aktivitet når jeg har sittet en stund først. Torill Bye Wilhelmsen, Fjellflyt AS JEG ELSKER KROPPEN MIN!
 13. #GÅDEGKREATIV 30 DAGERS UTFORDRING
Advertisement