SlideShare a Scribd company logo
Un nen és nat i... POEMES DE NADAL el bressolen amb poesia Muntatge: Sàlvia Blog: Poesia Infantil i Juvenil http://bibliopoemes.blogspot.com
ELS NÚVOLS DE NADAL Els núvols de Nadal no sé què tenen que són manyacs: no posen gens de malícia al cel: pel blau puríssim dolçament s'estenen, a la llum de la posta suaus s'encenen i de nit deixen veure algun estel. És una de les coses més alegres veure entre núvols els estels brillar. Tenebres de Nadal, no sou tenebres; més hi veig en vosaltres que no en el dia clar. Ai, nit que vas passant silenciosa; ai, núvols blancs que pels estels passeu; ai, llum que no ets enlloc misteriosa; ai, portal de Betlem, que ets tot arreu! Quan me vulgueu donar més alegria parleu-me dels Nadals ennuvolats, i cm veureu com infant que somnia, que riu a lo que veu amb els ulls aclucats.  (Joan Maragall)
EL PESSEBRE Ning, nang, ning, nang! Les campanes de Nadal han despertat el pessebre. Fan trip, trap, patrip, patrap, tres camells. Ningú no sap de quines dreceres vénen. Xup, xup, xup... Al tupí fumat i brut, la sopa bull tant, que vessa. Tric, catroc, catric, catroc, els pastors van amb esclops i samarres ben calentes. Be, be, be!, l’ovella no sap per què tot és suro i no pas herba. Una dona està rentant i no fa pim, pam, pim, pam. Té el picador sempre enlaire perquè el riu és un mirall i no vol trencar el cristall! (Joana Raspall)
L'ARBRE DE NADAL La Cova, pedra viva; desert, el camí ral. Sota una llum freda, creix l’arbre de Nadal. El freguen ales d’àngel, hi canten els ocells. Oh tenderol i prada! oh verda branca al vent! Les branques d’aquest arbre la freda Cova han clos. No deixen que se’n vagi l’alè calent del bou. Pengem-hi els nostres somnis, que així els veurà l’Infant. Taronges d’or es tornen a l’arbre de Nadal. (Tomàs Garcés)
RONDALLA DEL BOU El bou pesant, veient la gent que tantes coses oferia, diu que volia fer un present al dolç Infant de l’ Establia. I quan minvà una mica el fred – que l’Infantó ja no plorava  – sortí amb pas lent, dins l’aire net, sota la nit florida i blava. Per donar a Déu, pobre i humil damunt la palla gloriosa, vol abastar algun flam gentil de l’estelada tremolosa. Va caminar per fondes valls i resseguia la carena. Sent el clarí de tots els galls, però ja du la rica ofrena. Saltant de goig i bruelant, el bou baixà de la muntanya, i s’oferia al dolç Infant amb una estrella a cada banya. (Marià Manent)
Oh meravella! Penja una estrella de l'embigat Les profecies són aquests dies Jesús és nat. La neu afina xòrrecs avall. Canten el gall i la gallina. Els àngels broden el cel d’estrelles. Els pastors roden amb vestits nous perdent els bous i les esquelles. (Guerau de Liost) POEMA DE NADAL La gent reposa colgada al llit. El llop no gosa moure brogit.  D'un vell estable mal ajustat la llum eixia. Fuig el diable. La nit és dia. Jesús és nat.   El bou recula poquet a poc. - Decanta't, mula, per fer-li lloc - 
LA COCA DELS REIS Maria enrogia... tothom li oferia del bó i el millor. Aquella pagesa li porta un mató, el petit vailet li duu un cabridet i aquell rabadà un crostó de pa. Vénen els tres reis amb els seus presents. - Com m’ho faré jo, pobreta de mi? res puc agrair... Amb pols d’allà terra i amb la neu que queia ja en pasta una coca; per sucre li posa espurnes d’estrella. De coca més bona mai n’he menjat jo, diu un vell pastor. Somriu al bressol i fa ballmanetes el petit Minyó. (Laia Ferret)
NADALA Nadal. Alba blanca. Sagals amb samarra, rabadans amb capa, saltant fan gatzara. Ja glaça. A la quadra la flassada calfa, la palla amanyaga. Brama la vacada: bafarada calda. S’atansa la tarda, s’abranda a bastança. La campana canta. La ratxa tardana arrasa la plaça. S’apaga la brasa. L’almanac s’acaba. (Ramon Alabau i Selva)
LES JOGUINES Les joguines molt cansades estan tipes de voltar. Dins del sac, totes plegades, s'han posat a rondinar. Al rei negre li demanen que les deixi en un balcó. Ho faré, diu el rei negre, i com més a prop millor. Si el rei ros no ens ho complica si el rei blanc dóna permís, ara us pujo de seguida al balcó d'un cinquè pis. Quan el sol ja despuntava vaig alçar-me del meu llit. Quina sort! Quantes joguines m'han deixat aquesta nit!  (Bofill, F. / Puig, A. / Serrat, F.)
PASSEN ALES D’ÀNGELS Passen ales d’àngels sobre dels teulats per anunciar-nos que Jesús és nat. Passen a volades tots cap a Betlem. Darrera nosaltres també hi anirem. (Popular)
HA NEVAT AL PESSEBRE Perquè es distregui del fred el dia de la nevada, àngels, fan, al son d’hivern, coixí amb plomes de nadala.  (Josep M. López Picó)
FESTES DE NADAL El dia de Nadal tots a casa com cal. Picarem fort el tió perquè cagui molt torró. Sant Esteve és l’endemà el capó ens hem d’acabar. Tots contents com bordegassos a veure l’home dels nassos. Sense poder-ho evitar aquest any ja se’ns en va. L’any nou ha arribat i tots junts l’hem celebrat. Per fi la festa esperada que alegra tota la mainada. (Popular)
ELS REIS El dia creia i el fred neix. Els infants, cap al tard, somien festa: — ¿Què ens portaran, els Reis? — I ve la nit, arreu arreu blanca de neu. Lluna de gener, l’amor primer. I passen els tres Reis pels camps nevats vers a Ponent, tots ells promesa i felicitat. Van passant, van passant; són un somni d’infant: són quelcom etern que ve d’Orient i que camina a la llum divina. (Francesc Pujols)
EL PESSEBRE Jo tinc un pessebre petit i lluent de suro i de molsa tot blanc de tants bens. Figures i cases d'argila i paper corrals amb gallines dos bous i un pagès. Tres dones que renten amb l'aigua d'un rec una altra que fila i un vell que té fred. Uns àngels que canten d'un núvol encès. Jo tinc un pessebre bonic com cap més.   (Ramon Muntanyola)
COM ALEGRE CAMPANETA Com alegre campaneta que no para de tocar avui el meu cor batega perquè us vull felicitar. Bon Nadal! (Popular)
EL TIÓ Hi ha un pila de llenya tallada que ha portat el camió per fer foc a la llar. Amb el tronc més gruixut que hem trobat la tenim preparat el tió. L’hem tapat amb la vella flassada que cada any ens el guarda el fred. Ben arraconadet li hem posat un pot d’aigua, un poma vermella i crostons de pa sec, que li agrada amb deliri. Ben segur que demà, quan me’l miri, sols hi haurà rosegons! Ve del bosc; deu tenir set i gana. Ara, aquí, com que està calentó, ben menjat i tranquil, es prepara per quan tots cridem: - Caga, tió! El tió sap que som criatures i esperant trere’n llaminadures li peguem, sens voler fer-li mal. Ell també, trapasser, barrejat amb torró a vegades ens caga... carbó!, com a càstig per al més llaminer. I ningú no s’enfada; no cal. És un joc de Nadal. (Joana Raspall)
Esclat de llum Esclat de llum, tallet de plata, estels al cel, lluna blanca fan de la nit tresor i màgia. Sirenes d'aigua, follets i fades, balleu la dansa, que el Nadal s'atansa. (Isabel Barriel)
Bon Nadal amb Poesia

More Related Content

What's hot

Vacances hivern
Vacances hivernVacances hivern
Vacances hivern
Helena Cortès Ripoll
 
VOCABULARI D'HIVERN
VOCABULARI D'HIVERNVOCABULARI D'HIVERN
VOCABULARI D'HIVERNjgonz265
 
cuinar sense foc
cuinar sense foccuinar sense foc
cuinar sense focmia
 
TREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIAL
TREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIALTREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIAL
TREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIALMonica Roige Sedo
 
Jocs llengua-oral
Jocs llengua-oralJocs llengua-oral
Jocs llengua-oralsilvia
 
El llibre de l'hivern
El llibre de l'hivernEl llibre de l'hivern
El llibre de l'hivernArneta
 
Endevinalles tardor
Endevinalles tardorEndevinalles tardor
Endevinalles tardor
Aurora Monfort
 
SOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERA
SOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERASOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERA
SOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERA
anna mas estruch
 
El nom de la classe
El nom de la classeEl nom de la classe
El nom de la classe
infantilsantagertrudis
 
Lectures gemma comallivern
Lectures gemma comallivernLectures gemma comallivern
Lectures gemma comallivernMAICA CIMA
 
Poesia infantil de l'estiu
Poesia infantil de l'estiuPoesia infantil de l'estiu
Poesia infantil de l'estiu
Salvia
 
Power projecte arc de sant martí
Power projecte arc de sant martíPower projecte arc de sant martí
Power projecte arc de sant martí
escolanovacervello
 
Prova comprensió lectora pistes
Prova comprensió lectora pistesProva comprensió lectora pistes
Prova comprensió lectora pistesMaria Porcel Lopez
 
Lectures de la castanyada, nadal i tardor
Lectures de la castanyada, nadal i tardorLectures de la castanyada, nadal i tardor
Lectures de la castanyada, nadal i tardor
Necessitats Educatives Especials
 
2 sopa de lletres hivern
2 sopa de lletres hivern2 sopa de lletres hivern
2 sopa de lletres hivern
Laia Lila
 
Dictats preparats 2n
Dictats preparats 2nDictats preparats 2n
Dictats preparats 2nmonik3mng
 
LECTOESCRIPTURA: LLETRES
LECTOESCRIPTURA: LLETRESLECTOESCRIPTURA: LLETRES
LECTOESCRIPTURA: LLETRES
Monica Roige Sedo
 
Fitxes tardor (pintar i dibuixar)
Fitxes tardor (pintar i dibuixar)Fitxes tardor (pintar i dibuixar)
Fitxes tardor (pintar i dibuixar)Laia Lila
 
Joc explica les teves coses
Joc explica les teves cosesJoc explica les teves coses
Joc explica les teves coses
Júlia Allès
 
Passes per a fer un conte fitxes
Passes per a fer un conte fitxesPasses per a fer un conte fitxes
Passes per a fer un conte fitxes
Roser Mascaró
 

What's hot (20)

Vacances hivern
Vacances hivernVacances hivern
Vacances hivern
 
VOCABULARI D'HIVERN
VOCABULARI D'HIVERNVOCABULARI D'HIVERN
VOCABULARI D'HIVERN
 
cuinar sense foc
cuinar sense foccuinar sense foc
cuinar sense foc
 
TREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIAL
TREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIALTREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIAL
TREBALLAR EL CONTE A CICLE INICIAL
 
Jocs llengua-oral
Jocs llengua-oralJocs llengua-oral
Jocs llengua-oral
 
El llibre de l'hivern
El llibre de l'hivernEl llibre de l'hivern
El llibre de l'hivern
 
Endevinalles tardor
Endevinalles tardorEndevinalles tardor
Endevinalles tardor
 
SOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERA
SOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERASOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERA
SOPA DE LLETRES DE LA PRIMAVERA
 
El nom de la classe
El nom de la classeEl nom de la classe
El nom de la classe
 
Lectures gemma comallivern
Lectures gemma comallivernLectures gemma comallivern
Lectures gemma comallivern
 
Poesia infantil de l'estiu
Poesia infantil de l'estiuPoesia infantil de l'estiu
Poesia infantil de l'estiu
 
Power projecte arc de sant martí
Power projecte arc de sant martíPower projecte arc de sant martí
Power projecte arc de sant martí
 
Prova comprensió lectora pistes
Prova comprensió lectora pistesProva comprensió lectora pistes
Prova comprensió lectora pistes
 
Lectures de la castanyada, nadal i tardor
Lectures de la castanyada, nadal i tardorLectures de la castanyada, nadal i tardor
Lectures de la castanyada, nadal i tardor
 
2 sopa de lletres hivern
2 sopa de lletres hivern2 sopa de lletres hivern
2 sopa de lletres hivern
 
Dictats preparats 2n
Dictats preparats 2nDictats preparats 2n
Dictats preparats 2n
 
LECTOESCRIPTURA: LLETRES
LECTOESCRIPTURA: LLETRESLECTOESCRIPTURA: LLETRES
LECTOESCRIPTURA: LLETRES
 
Fitxes tardor (pintar i dibuixar)
Fitxes tardor (pintar i dibuixar)Fitxes tardor (pintar i dibuixar)
Fitxes tardor (pintar i dibuixar)
 
Joc explica les teves coses
Joc explica les teves cosesJoc explica les teves coses
Joc explica les teves coses
 
Passes per a fer un conte fitxes
Passes per a fer un conte fitxesPasses per a fer un conte fitxes
Passes per a fer un conte fitxes
 

Viewers also liked

Cançons per demanar d'asguinaldo
Cançons per demanar d'asguinaldoCançons per demanar d'asguinaldo
Cançons per demanar d'asguinaldoSalvia
 
Grandes Poetas Versifican La Navidad
Grandes Poetas Versifican La NavidadGrandes Poetas Versifican La Navidad
Grandes Poetas Versifican La Navidad
Salvia
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
nurietta5
 
Poemes de Nadal
Poemes de NadalPoemes de Nadal
Poemes de Nadal
MarianaNavarroHe
 
97069118 metode-per-tenir-fills-lectors
97069118 metode-per-tenir-fills-lectors97069118 metode-per-tenir-fills-lectors
97069118 metode-per-tenir-fills-lectorsPsicoreeduca
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
Glòria Portals
 
Poemes per la Pau / Poemas por la Paz
Poemes per la Pau / Poemas por la PazPoemes per la Pau / Poemas por la Paz
Poemes per la Pau / Poemas por la Paz
Salvia
 
Poemes de bolets
Poemes de boletsPoemes de bolets
Poemes de bolets
Salvia
 
Poema nadal de segarra
Poema nadal de segarraPoema nadal de segarra
Poema nadal de segarraJOANGVICHORTA
 
Gloria fuertes: poesia por la paz
Gloria fuertes: poesia por la pazGloria fuertes: poesia por la paz
Gloria fuertes: poesia por la paz
Salvia
 
Que es la vida per a mi
Que es la vida per a miQue es la vida per a mi
Que es la vida per a mi
maarii6
 
Poemes i cançons de bolets.
Poemes i cançons de bolets.Poemes i cançons de bolets.
Poemes i cançons de bolets.
Neus Cortiella
 

Viewers also liked (20)

Cançons per demanar d'asguinaldo
Cançons per demanar d'asguinaldoCançons per demanar d'asguinaldo
Cançons per demanar d'asguinaldo
 
Grandes Poetas Versifican La Navidad
Grandes Poetas Versifican La NavidadGrandes Poetas Versifican La Navidad
Grandes Poetas Versifican La Navidad
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
 
Poemes de Nadal
Poemes de NadalPoemes de Nadal
Poemes de Nadal
 
97069118 metode-per-tenir-fills-lectors
97069118 metode-per-tenir-fills-lectors97069118 metode-per-tenir-fills-lectors
97069118 metode-per-tenir-fills-lectors
 
100 poemes joana raspall
100 poemes joana raspall100 poemes joana raspall
100 poemes joana raspall
 
Auca joana
Auca joanaAuca joana
Auca joana
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
 
Poemes per la Pau / Poemas por la Paz
Poemes per la Pau / Poemas por la PazPoemes per la Pau / Poemas por la Paz
Poemes per la Pau / Poemas por la Paz
 
Poemes de bolets
Poemes de boletsPoemes de bolets
Poemes de bolets
 
Poema nadal de segarra
Poema nadal de segarraPoema nadal de segarra
Poema nadal de segarra
 
Gloria fuertes: poesia por la paz
Gloria fuertes: poesia por la pazGloria fuertes: poesia por la paz
Gloria fuertes: poesia por la paz
 
Les bruixes
Les bruixesLes bruixes
Les bruixes
 
Fer poesia
Fer poesiaFer poesia
Fer poesia
 
Poemes pel mes de juny
Poemes pel mes de junyPoemes pel mes de juny
Poemes pel mes de juny
 
Activitats per a les vacances
Activitats per a les vacancesActivitats per a les vacances
Activitats per a les vacances
 
Que es la vida per a mi
Que es la vida per a miQue es la vida per a mi
Que es la vida per a mi
 
Poemes i cançons de bolets.
Poemes i cançons de bolets.Poemes i cançons de bolets.
Poemes i cançons de bolets.
 
Dossier de gramatica
Dossier de gramaticaDossier de gramatica
Dossier de gramatica
 
Fer poesia
Fer poesiaFer poesia
Fer poesia
 

Similar to Poemes infantils de Nadal

Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
instiquercus
 
Calendari d’advent
Calendari d’adventCalendari d’advent
Calendari d’adventliacirera
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
Adrià Molas
 
Nadales primària
Nadales primàriaNadales primària
Nadales primària
jpuig223
 
Nadales primària
Nadales primàriaNadales primària
Nadales primària
jpuig223
 
Poemes de Nadal
Poemes de Nadal Poemes de Nadal
Poemes de Nadal
MCarme Llagostera
 
Poemes de carnaval pasqua i quaresma
Poemes de carnaval pasqua i quaresmaPoemes de carnaval pasqua i quaresma
Poemes de carnaval pasqua i quaresma
Neus Cortiella
 
Guia de novetats de Nadal de Més content que un gínjol
Guia de novetats de Nadal de Més content que un gínjolGuia de novetats de Nadal de Més content que un gínjol
Guia de novetats de Nadal de Més content que un gínjol
Biblioteques VNG
 
Poemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles Castañada
Poemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles CastañadaPoemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles Castañada
Poemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles Castañada
Salvia
 
Poemes Per A La Castanyada
Poemes Per A La CastanyadaPoemes Per A La Castanyada
Poemes Per A La Castanyada
guest9f19f
 
Nadal - cançons
Nadal - cançonsNadal - cançons
Nadal - cançons
joanpol
 
El Nadal
El NadalEl Nadal
El Nadalmforne3
 

Similar to Poemes infantils de Nadal (20)

Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
 
El nadal
El nadalEl nadal
El nadal
 
Christmas pius
Christmas piusChristmas pius
Christmas pius
 
Calendari d’advent
Calendari d’adventCalendari d’advent
Calendari d’advent
 
Calendari d’advent
Calendari d’adventCalendari d’advent
Calendari d’advent
 
6Èb
6Èb6Èb
6Èb
 
Nadalehivern3b201213
Nadalehivern3b201213Nadalehivern3b201213
Nadalehivern3b201213
 
Poemes de nadal
Poemes de nadalPoemes de nadal
Poemes de nadal
 
Nadales primària
Nadales primàriaNadales primària
Nadales primària
 
Nadales primària
Nadales primàriaNadales primària
Nadales primària
 
Poemes de Nadal
Poemes de Nadal Poemes de Nadal
Poemes de Nadal
 
Poemes de carnaval pasqua i quaresma
Poemes de carnaval pasqua i quaresmaPoemes de carnaval pasqua i quaresma
Poemes de carnaval pasqua i quaresma
 
Nadal3a2012 13
Nadal3a2012 13Nadal3a2012 13
Nadal3a2012 13
 
Guia de novetats de Nadal de Més content que un gínjol
Guia de novetats de Nadal de Més content que un gínjolGuia de novetats de Nadal de Més content que un gínjol
Guia de novetats de Nadal de Més content que un gínjol
 
Poemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles Castañada
Poemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles CastañadaPoemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles Castañada
Poemes Infantils i cançons Castanyada / Poesia infantiles Castañada
 
Poemes Per A La Castanyada
Poemes Per A La CastanyadaPoemes Per A La Castanyada
Poemes Per A La Castanyada
 
power 6À
power 6Àpower 6À
power 6À
 
Nadal - cançons
Nadal - cançonsNadal - cançons
Nadal - cançons
 
El Nadal
El NadalEl Nadal
El Nadal
 

More from Salvia

Gloria Fuertes: versos de navidad
Gloria Fuertes: versos de navidadGloria Fuertes: versos de navidad
Gloria Fuertes: versos de navidad
Salvia
 
PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017
PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017
PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017
Salvia
 
Abecedari poètic estiu
Abecedari poètic estiuAbecedari poètic estiu
Abecedari poètic estiu
Salvia
 
Verdemar Poemar: Versos del Mar
Verdemar Poemar: Versos del MarVerdemar Poemar: Versos del Mar
Verdemar Poemar: Versos del Mar
Salvia
 
Biblioteca on line
Biblioteca on lineBiblioteca on line
Biblioteca on line
Salvia
 
Dinamización lectora en la era digital
Dinamización lectora en la era digitalDinamización lectora en la era digital
Dinamización lectora en la era digital
Salvia
 
Poesia per la pau / Poesía por la Paz
Poesia per la pau / Poesía por la PazPoesia per la pau / Poesía por la Paz
Poesia per la pau / Poesía por la PazSalvia
 
TICtejant amb la lectura
TICtejant amb la lecturaTICtejant amb la lectura
TICtejant amb la lectura
Salvia
 
Qué es un poema: poetes infantils
Qué es un poema: poetes infantilsQué es un poema: poetes infantils
Qué es un poema: poetes infantils
Salvia
 
L’autèntica caputxeta roja
L’autèntica caputxeta rojaL’autèntica caputxeta roja
L’autèntica caputxeta rojaSalvia
 
Diccionarioloco, Emilio Urberuaga
Diccionarioloco, Emilio UrberuagaDiccionarioloco, Emilio Urberuaga
Diccionarioloco, Emilio Urberuaga
Salvia
 
Poesia per Sant Jordi 2011
Poesia per Sant Jordi 2011Poesia per Sant Jordi 2011
Poesia per Sant Jordi 2011
Salvia
 
Que es un poema?
Que es un poema?Que es un poema?
Que es un poema?
Salvia
 
Jornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivo
Jornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivoJornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivo
Jornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivo
Salvia
 
Jornadas poesia infantil y juvenil programa
Jornadas poesia infantil y juvenil programaJornadas poesia infantil y juvenil programa
Jornadas poesia infantil y juvenil programa
Salvia
 
Poesías del otoño
Poesías del otoñoPoesías del otoño
Poesías del otoño
Salvia
 
Oda al verano, poema de Pablo Neruda
Oda al verano, poema de Pablo NerudaOda al verano, poema de Pablo Neruda
Oda al verano, poema de Pablo Neruda
Salvia
 
Trenes
TrenesTrenes
Trenes
Salvia
 
Poemes a la Lluna
Poemes a la LlunaPoemes a la Lluna
Poemes a la Lluna
Salvia
 
Poemas de Amor / Poemes d'amor
Poemas de Amor / Poemes d'amorPoemas de Amor / Poemes d'amor
Poemas de Amor / Poemes d'amor
Salvia
 

More from Salvia (20)

Gloria Fuertes: versos de navidad
Gloria Fuertes: versos de navidadGloria Fuertes: versos de navidad
Gloria Fuertes: versos de navidad
 
PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017
PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017
PrimaVersos - Día MUndial Poesía, 2017
 
Abecedari poètic estiu
Abecedari poètic estiuAbecedari poètic estiu
Abecedari poètic estiu
 
Verdemar Poemar: Versos del Mar
Verdemar Poemar: Versos del MarVerdemar Poemar: Versos del Mar
Verdemar Poemar: Versos del Mar
 
Biblioteca on line
Biblioteca on lineBiblioteca on line
Biblioteca on line
 
Dinamización lectora en la era digital
Dinamización lectora en la era digitalDinamización lectora en la era digital
Dinamización lectora en la era digital
 
Poesia per la pau / Poesía por la Paz
Poesia per la pau / Poesía por la PazPoesia per la pau / Poesía por la Paz
Poesia per la pau / Poesía por la Paz
 
TICtejant amb la lectura
TICtejant amb la lecturaTICtejant amb la lectura
TICtejant amb la lectura
 
Qué es un poema: poetes infantils
Qué es un poema: poetes infantilsQué es un poema: poetes infantils
Qué es un poema: poetes infantils
 
L’autèntica caputxeta roja
L’autèntica caputxeta rojaL’autèntica caputxeta roja
L’autèntica caputxeta roja
 
Diccionarioloco, Emilio Urberuaga
Diccionarioloco, Emilio UrberuagaDiccionarioloco, Emilio Urberuaga
Diccionarioloco, Emilio Urberuaga
 
Poesia per Sant Jordi 2011
Poesia per Sant Jordi 2011Poesia per Sant Jordi 2011
Poesia per Sant Jordi 2011
 
Que es un poema?
Que es un poema?Que es un poema?
Que es un poema?
 
Jornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivo
Jornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivoJornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivo
Jornadas Nacionales de Poesia Infantil y Juvenil programa definitivo
 
Jornadas poesia infantil y juvenil programa
Jornadas poesia infantil y juvenil programaJornadas poesia infantil y juvenil programa
Jornadas poesia infantil y juvenil programa
 
Poesías del otoño
Poesías del otoñoPoesías del otoño
Poesías del otoño
 
Oda al verano, poema de Pablo Neruda
Oda al verano, poema de Pablo NerudaOda al verano, poema de Pablo Neruda
Oda al verano, poema de Pablo Neruda
 
Trenes
TrenesTrenes
Trenes
 
Poemes a la Lluna
Poemes a la LlunaPoemes a la Lluna
Poemes a la Lluna
 
Poemas de Amor / Poemes d'amor
Poemas de Amor / Poemes d'amorPoemas de Amor / Poemes d'amor
Poemas de Amor / Poemes d'amor
 

Poemes infantils de Nadal

 • 1. Un nen és nat i... POEMES DE NADAL el bressolen amb poesia Muntatge: Sàlvia Blog: Poesia Infantil i Juvenil http://bibliopoemes.blogspot.com
 • 2. ELS NÚVOLS DE NADAL Els núvols de Nadal no sé què tenen que són manyacs: no posen gens de malícia al cel: pel blau puríssim dolçament s'estenen, a la llum de la posta suaus s'encenen i de nit deixen veure algun estel. És una de les coses més alegres veure entre núvols els estels brillar. Tenebres de Nadal, no sou tenebres; més hi veig en vosaltres que no en el dia clar. Ai, nit que vas passant silenciosa; ai, núvols blancs que pels estels passeu; ai, llum que no ets enlloc misteriosa; ai, portal de Betlem, que ets tot arreu! Quan me vulgueu donar més alegria parleu-me dels Nadals ennuvolats, i cm veureu com infant que somnia, que riu a lo que veu amb els ulls aclucats. (Joan Maragall)
 • 3. EL PESSEBRE Ning, nang, ning, nang! Les campanes de Nadal han despertat el pessebre. Fan trip, trap, patrip, patrap, tres camells. Ningú no sap de quines dreceres vénen. Xup, xup, xup... Al tupí fumat i brut, la sopa bull tant, que vessa. Tric, catroc, catric, catroc, els pastors van amb esclops i samarres ben calentes. Be, be, be!, l’ovella no sap per què tot és suro i no pas herba. Una dona està rentant i no fa pim, pam, pim, pam. Té el picador sempre enlaire perquè el riu és un mirall i no vol trencar el cristall! (Joana Raspall)
 • 4. L'ARBRE DE NADAL La Cova, pedra viva; desert, el camí ral. Sota una llum freda, creix l’arbre de Nadal. El freguen ales d’àngel, hi canten els ocells. Oh tenderol i prada! oh verda branca al vent! Les branques d’aquest arbre la freda Cova han clos. No deixen que se’n vagi l’alè calent del bou. Pengem-hi els nostres somnis, que així els veurà l’Infant. Taronges d’or es tornen a l’arbre de Nadal. (Tomàs Garcés)
 • 5. RONDALLA DEL BOU El bou pesant, veient la gent que tantes coses oferia, diu que volia fer un present al dolç Infant de l’ Establia. I quan minvà una mica el fred – que l’Infantó ja no plorava  – sortí amb pas lent, dins l’aire net, sota la nit florida i blava. Per donar a Déu, pobre i humil damunt la palla gloriosa, vol abastar algun flam gentil de l’estelada tremolosa. Va caminar per fondes valls i resseguia la carena. Sent el clarí de tots els galls, però ja du la rica ofrena. Saltant de goig i bruelant, el bou baixà de la muntanya, i s’oferia al dolç Infant amb una estrella a cada banya. (Marià Manent)
 • 6. Oh meravella! Penja una estrella de l'embigat Les profecies són aquests dies Jesús és nat. La neu afina xòrrecs avall. Canten el gall i la gallina. Els àngels broden el cel d’estrelles. Els pastors roden amb vestits nous perdent els bous i les esquelles. (Guerau de Liost) POEMA DE NADAL La gent reposa colgada al llit. El llop no gosa moure brogit.  D'un vell estable mal ajustat la llum eixia. Fuig el diable. La nit és dia. Jesús és nat.   El bou recula poquet a poc. - Decanta't, mula, per fer-li lloc - 
 • 7. LA COCA DELS REIS Maria enrogia... tothom li oferia del bó i el millor. Aquella pagesa li porta un mató, el petit vailet li duu un cabridet i aquell rabadà un crostó de pa. Vénen els tres reis amb els seus presents. - Com m’ho faré jo, pobreta de mi? res puc agrair... Amb pols d’allà terra i amb la neu que queia ja en pasta una coca; per sucre li posa espurnes d’estrella. De coca més bona mai n’he menjat jo, diu un vell pastor. Somriu al bressol i fa ballmanetes el petit Minyó. (Laia Ferret)
 • 8. NADALA Nadal. Alba blanca. Sagals amb samarra, rabadans amb capa, saltant fan gatzara. Ja glaça. A la quadra la flassada calfa, la palla amanyaga. Brama la vacada: bafarada calda. S’atansa la tarda, s’abranda a bastança. La campana canta. La ratxa tardana arrasa la plaça. S’apaga la brasa. L’almanac s’acaba. (Ramon Alabau i Selva)
 • 9. LES JOGUINES Les joguines molt cansades estan tipes de voltar. Dins del sac, totes plegades, s'han posat a rondinar. Al rei negre li demanen que les deixi en un balcó. Ho faré, diu el rei negre, i com més a prop millor. Si el rei ros no ens ho complica si el rei blanc dóna permís, ara us pujo de seguida al balcó d'un cinquè pis. Quan el sol ja despuntava vaig alçar-me del meu llit. Quina sort! Quantes joguines m'han deixat aquesta nit!  (Bofill, F. / Puig, A. / Serrat, F.)
 • 10. PASSEN ALES D’ÀNGELS Passen ales d’àngels sobre dels teulats per anunciar-nos que Jesús és nat. Passen a volades tots cap a Betlem. Darrera nosaltres també hi anirem. (Popular)
 • 11. HA NEVAT AL PESSEBRE Perquè es distregui del fred el dia de la nevada, àngels, fan, al son d’hivern, coixí amb plomes de nadala.  (Josep M. López Picó)
 • 12. FESTES DE NADAL El dia de Nadal tots a casa com cal. Picarem fort el tió perquè cagui molt torró. Sant Esteve és l’endemà el capó ens hem d’acabar. Tots contents com bordegassos a veure l’home dels nassos. Sense poder-ho evitar aquest any ja se’ns en va. L’any nou ha arribat i tots junts l’hem celebrat. Per fi la festa esperada que alegra tota la mainada. (Popular)
 • 13. ELS REIS El dia creia i el fred neix. Els infants, cap al tard, somien festa: — ¿Què ens portaran, els Reis? — I ve la nit, arreu arreu blanca de neu. Lluna de gener, l’amor primer. I passen els tres Reis pels camps nevats vers a Ponent, tots ells promesa i felicitat. Van passant, van passant; són un somni d’infant: són quelcom etern que ve d’Orient i que camina a la llum divina. (Francesc Pujols)
 • 14. EL PESSEBRE Jo tinc un pessebre petit i lluent de suro i de molsa tot blanc de tants bens. Figures i cases d'argila i paper corrals amb gallines dos bous i un pagès. Tres dones que renten amb l'aigua d'un rec una altra que fila i un vell que té fred. Uns àngels que canten d'un núvol encès. Jo tinc un pessebre bonic com cap més.   (Ramon Muntanyola)
 • 15. COM ALEGRE CAMPANETA Com alegre campaneta que no para de tocar avui el meu cor batega perquè us vull felicitar. Bon Nadal! (Popular)
 • 16. EL TIÓ Hi ha un pila de llenya tallada que ha portat el camió per fer foc a la llar. Amb el tronc més gruixut que hem trobat la tenim preparat el tió. L’hem tapat amb la vella flassada que cada any ens el guarda el fred. Ben arraconadet li hem posat un pot d’aigua, un poma vermella i crostons de pa sec, que li agrada amb deliri. Ben segur que demà, quan me’l miri, sols hi haurà rosegons! Ve del bosc; deu tenir set i gana. Ara, aquí, com que està calentó, ben menjat i tranquil, es prepara per quan tots cridem: - Caga, tió! El tió sap que som criatures i esperant trere’n llaminadures li peguem, sens voler fer-li mal. Ell també, trapasser, barrejat amb torró a vegades ens caga... carbó!, com a càstig per al més llaminer. I ningú no s’enfada; no cal. És un joc de Nadal. (Joana Raspall)
 • 17. Esclat de llum Esclat de llum, tallet de plata, estels al cel, lluna blanca fan de la nit tresor i màgia. Sirenes d'aigua, follets i fades, balleu la dansa, que el Nadal s'atansa. (Isabel Barriel)
 • 18. Bon Nadal amb Poesia