Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Formació Consensus: Repositori de Documents i Multimèdia

559 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Formació Consensus: Repositori de Documents i Multimèdia

 1. 1. Formació Consensus Repositori de Documents i Multimèdia amb el suport de:
 2. 2. <ul><ul><li>Conceptes bàsics sobre el repositori de documents i multimèdia </li></ul></ul><ul><ul><li>Gestió de repositoris de documents i multimèdia </li></ul></ul>Índex
 3. 3. <ul><li>Conceptes bàsics sobre repositoris de </li></ul><ul><li>documents i multimèdia </li></ul>
 4. 4. Els repositoris de documents i multimèdia són elements participatius que permeten penjar i categoritzar documents d’ofimàtica, enllaços, imatges i fitxers d’audio i vídeo. També permet incrustar vídeos i presentacions (per exemple, de YouTube o SlideShare). Funcionalitat dels repositoris de documents i multimèdia
 5. 5. 2. Gestió de repositoris de documents i multimèdia
 6. 6. Gestionar els repositoris documents i multimèdia 2. Entrareu a la pàgina d’Administració des d’on haureu de clicar la icona d’espais de participació . 1. Per gestionar els documents i multimèdia cal estar registrat com administrador o animador i clicar l’opció “Administració” del menú d’usuari.
 7. 7. Crear un repositori de documents i multimèdia I (1) Hem de marcar l’espai de participatiu en el qual hi volem relacionar el element de documents i multimèdia. (1) (2) (2) Clicar la icona “nou element participatiu”.
 8. 8. Crear un repositori de documents i multimèdia II (3) Anem a una pàgina que ens permet posar el títol i escollir el tipus d’element participatiu, en aquest cas un Document i Multimèdia. (3) (3) (4) (5) (4) Una vegada hem escollit la tipologia, podem relacionar-hi una imatge. (5) No oblideu desar la feina feta.
 9. 9. Editar documents i multimèdia I Per editar un document i multimèdia hem de clicar-lo en el menú d’administració i entrarem en una pàgina d’edició on podrem crear categories i nous documents i multimèdia . Per crear una categoria de document que ens permeti fer una classificació, hem clicar la icona “nova categoria” (1) i escriure’n el nom (2). No oblidem desar la feina feta (3). (1) (2) (3)
 10. 10. Editar documents i multimèdia II (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Per crear un nou document i multimèdia hem de clicar la icona “nou document i multimèdia” d’Administració (1). Aquí podem posar el nom del document (2) , escollir la tipologia de document (3) i la categoria a la qual pertany (4). Podem carregar el document (5) i escriure una descripció (6). No oblidem guardar la feina feta (7). (3)
 11. 11. Visibilitat dels documents i multimèdia Cada document té 3 icones que ens permeten editar-lo, publicar-lo o esborrar-lo. També podem veure la seva descripció. A la pàgina d’administració podem veure els documents i multimèdia penjats i ordenats per categories.
 12. 12. Exemple de com penjar un vídeo incrustat Per penjar un vídeo incrustat en un espai de participació, cal marcar “vídeo” com a tipus de document (1) i posteriorment enganxar el codi html que copiarem de Youtube (2). Per capturar el codi html del vídeo, hem de clicar la icona “Embed” i copiar-ne el codi. Després ho enganxarem a Consensus (3). Cal desar la feina feta (4). (1) (2) (3) (4) Aquí podem veure el resultat final.
 13. 13. Exemple de com penjar un fitxer word o PDF Cal escollir el tipus de document, en aquest cas pdf (1) i buscar el document que volem penjar clicant la icona “navega” (2). Una vegada tinguem el document, podem escriure una descripció. A la llista d’imatges i documents de l’espai de participació podrem veure el nou document penjat. (1) (2)
 14. 14. Formacions relacionades: <ul><li>Crea un espai de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/12323 </li></ul><ul><li>El menú d’espais de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1234 </li></ul><ul><li>Els espais de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1232 </li></ul><ul><li>Com incrustar vídeos i altres elements http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1230 </li></ul>

×