Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Formació Consensus: Els Blocs

577 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Formació Consensus: Els Blocs

 1. 1. Formació Consensus Els blocs amb el suport de:
 2. 2. <ul><ul><li>Conceptes bàsics sobre els blocs </li></ul></ul><ul><ul><li>Creació de blocs </li></ul></ul>Índex
 3. 3. 1. Conceptes bàsics sobre els blocs
 4. 4. El bloc és un dels nous elements de participació que ofereix l’eina Consensus. Permet als ajuntaments d’una banda informar sobre un procés participatiu de manera dinàmica i flexible i d’altra banda crear blocs nominals com per exemple el bloc de l’alcalde. Funcionalitat de blocs
 5. 5. 2. Creació de blocs
 6. 6. Creació de Blocs 2. Entrareu a la pàgina d’Administració des d’on haureu de clicar la icona d’espais de participació . 3. Al mateix temps i si ja tinguéssiu algun bloc creat, el moderador d’aquest podria veure si hi ha algun comentari per moderar. 1. Per gestionar els blocs cal estar registrat com administrador o moderador i clicar l’opció “Administració” del menú d’usuari
 7. 7. Creació de Blocs II 3. Els moderadors de l’espai de participació al qual s’hi relaciona el bloc són els que tenen permisos per a gestionar els blocs. Per incorporar un nou moderador cal anar a la pàgina d’edició de l’espai de participació. 1. Quan entrem dins “espais de participació” ens apareix aquesta pàgina d’administració des d’on podrem crear un bloc, editar-lo o esborrar-lo. 2. En aquesta pàgina també podrem decidir si volem publicar o no el bloc o si volem que surti al menú principal. També el podrem ordenar.
 8. 8. Creació de Blocs III Per crear un bloc com element participatiu dins un espai de participació (per exemple tenim el procés participatiu “Consell d’Infants” i volem crear el bloc “Consell d’Infants 2010” per explicar les diferents accions que van passant en el projecte), hem de seguir els passos següents: (2) (1) (1) Hem de marcar l’espai participatiu en el qual hi volem relacionar el bloc. (2) Clicar la icona “Nou element participatiu”
 9. 9. Creació de Blocs IV (1) Al clicar la icona “Nou element participatiu” entrem a una nova pàgina que ens permet: (1) posar el títol i (2) escollir el tipus d’element participatiu, en aquest cas un bloc. (2) (3) (4) (5) (6) (7) Una vegada hem escollit l’opció bloc, podem configurar la imatge (3), el nombre d’escrits per pàgina (4), el nombre d’escrits per pàgina a la zona d’administració (5) i decidir si volem moderar els comentaris a priori (6). Un cop acabat no oblidem desar la feina feta (7).
 10. 10. Editar un bloc I: Com accedir a l’edició Per editar un bloc, hem de clicar-lo des del menú de l’esquerra o des del menú principal. En ambdós casos anirem a una pàgina d´’edició.
 11. 11. Editar un bloc II: Crear un nou escrit La pàgina d’administració permet al moderador crear un nou escrit i veure els diferents escrits. Amb aquestes icones podem editar, publicar o esborrar els escrits creats. Per escriure un comentari tenim un breu editor de continguts. Al finalitzar cal clicar la icona “Envia”. <ul><li>Cal tenir en compte que: </li></ul><ul><li>Les entrades d’un bloc només poden ser fetes pel moderador/s. </li></ul><ul><li>Hi ha la possibilitat de moderar els comentaris abans de publicar-los. </li></ul><ul><li>No es poden desactivar els comentaris. </li></ul>
 12. 12. Editar un bloc III: Inserir imatges als escrits El moderador del bloc pot inserir imatges en els seus escrits. Per fer-ho cal clicar la icona corresponent de la barra de text (1). S’obrirà una nova pantalla amb un navegador que permet capturar la imatge (2). No oblidem desar la feina feta (3). (1) (2) Aquí podem veure el nou escrit amb la imatge inserida. (3)
 13. 13. Editar un bloc III: Inserir vídeos als escrits El moderador del bloc pot inserir vídeos en els seus escrits. Per fer-ho cal clicar la icona corresponent de la barra de text (1). S’obrirà una nova pantalla on podrem enganxar el codi html del vídeo (2). No oblidem desar la feina feta (3). (1) (2) Aquí podem veure el nou escrit amb el vídeo inserit (3)
 14. 14. Com pot participar un ciutadà en un bloc? Quan un usuari entra a un bloc, pot veure els diferents escrits i els comentaris vinculats. Els ciutadans no poden escriure entrades (posts) del bloc, només poden fer comentaris sobre els temes creats pel moderador. Per escriure un comentari cal clicar la icona “comentaris”.
 15. 15. Com moderar els comentaris en un bloc? Els comentaris dels blocs poden ser moderats o no a priori. L’opció apareix a la pàgina d’edició del bloc. Els comentaris pendents de moderar apareixen a la pàgina d’administració general. Cal clicar la icona i entrarem a una nova pàgina on veurem els comentaris pendents de moderar marcat en color groc. (1) (2) (3) Per acceptar el comentari cal clicar la icona en forma de creu. Per esborrar el comentari ho podem fer amb la icona en forma de contenidor.
 16. 16. Formacions relacionades: <ul><li>Crea un espai de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1233 </li></ul><ul><li>El menú d’espais de participació http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1234 </li></ul><ul><li>Com incrustar vídeos i altres elements http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1230 </li></ul><ul><li>Debat http://www.comunitats.localret.cat/consensus/?q=node/1236 </li></ul>

×