Dodavanje banera

2,678 views

Published on

Published in: Education
1 Comment
1 Like
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
2,678
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,375
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
1
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dodavanje banera

 1. 1. www.obrazovnokreativnicentar.com#eseminari 1
 2. 2. 2Kako biste najlakše postavili baner na svojblog, otvorite stranicu seminara na kojoj se nalazi kod za postavljanje banera.
 3. 3. 3Kako biste najlakše postavili baner na svojblog, otvorite stranicu seminara na kojoj se nalazi kod za postavljanje banera. Selektujte ovaj kod levim tasterom miša, a onda desnim tasterom klinite na selektovan tekst i iz padajućeg menija izaberite opciju Copy
 4. 4. 4U novom prozoru otvorite kontrolnu tablu vašeg bloga. Kontrolnoj tabli bloga pristupate dodavanjem nastavka /wp-admin na već postojeću adresu bloga. Dakle, ako je adresa bloga www.ucimozajedno.wordpress.com adresa kontrolne table tog bloga bila bi www.ucimozajedno.wordpress.com/wp-admin
 5. 5. 5Na sledećoj strani potrebno je da unesete korisničko ime(ili svoju adresu) i lozinku koju ste odabrali za blog.
 6. 6. 6Na sledećoj strani potrebno je da unesete korisničko ime(ili svoju adresu) i lozinku koju ste odabrali za blog. Ako označite kvadratićispred opcije Zapamti me,ovo nećete morati da radite svaki put kada pristupate kontrolnoj tabli bloga.
 7. 7. 7Na sledećoj strani potrebno je da unesete korisničko ime(ili svoju adresu) i lozinku koju ste odabrali za blog. Ako označite kvadratićispred opcije Zapamti me,ovo nećete morati da radite svaki put kada pristupate kontrolnoj tabli bloga.Kada ovo upišete, kliknite na plavo dugme Prijava, kakobiste pristupili kontrolnoj tabli bloga.
 8. 8. 8 U navigacionom meniju nakontrolnoj tabli kursorom miša stanite na opciju Izgled, a zatim u padajućem meniju kliknite na opciju Vidžeti levim klikom miša
 9. 9. Na strani sa vidžetima, pronađite vidžet Tekst, pa ga prevucite u bočnu 9 traku. Kada to uradite, videćete polje za unos naslova (možete ga ostaviti praznim) i polje za unos teksta (veće polje)
 10. 10. U polje za unos teksta 10nalepite kod za dodavanje banera koji ste upravo kopirali sa zida seminara (desni klik na polje, pa upadajućem meniju kliknite levim tasterom na opciju Paste/Nalepi).
 11. 11. U polje za unos teksta 11nalepite kod za dodavanje banera koji ste upravo kopirali sa zida seminara (desni klik na polje, pa upadajućem meniju kliknite levim tasterom na opciju Paste/Nalepi). Da biste sačuvali izmene, kliknite na plavo dugme Sačuvaj.
 12. 12. 12I to je to – dodali ste baner na svoj blog 
 13. 13. 13I to je to – dodali ste baner na svoj blog  Novi baner na blogu 

×