Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Introducció pràctica al comerç electrònic

387 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Introducció pràctica al comerç electrònic

 1. 1. Introducció pràcticaal comerç electrònic Servei de creació i consolidació d’empreses del Departament de Promoció de la ciutat de l’Ajuntament de Blanes
 2. 2. Índex1) Evolució de lecommerce a Espanya2) Conceptes bàsics3) Gestionar un ecommerce4) Com crear un ecommerce5) La passarel·la de pagament (TPV Virtual)6) Magatzem i logística7) Com promocionar el nostre ecommerce i/o els productes del nostre ecommerce: - Campanyes de pagament - Webs dafiliació - Email Màrqueting - Comparadors de productes - Webs de recomanacions - Màrqueting viral8) Normativa dobligat compliment9) Suport de les administracions10) Webgrafia11) Principals fires sectorials de lecommerce a Espanya12) Webs sobre ecommerce13) Associacions decommerce
 3. 3. Levolució de lecommerce a Espanya (I) INFORME SOBRE EL COMERCIO ELECTRÓNICO EN ESPAÑA A TRAVÉS DE ENTIDADES DE MEDIOS DE PAGO (I Trimestre 2011) realizat per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions. En el primer trimestre de 2011, el comercio electrónico en España alcanzó un volumen de negocio de 2.055,4 millones de euros, lo que supone un 23,1% más que en el mismo trimestre de 2010; con un total de 30,2 millones de operaciones. El montante económico generado en el primer trimestre se distribuyó principalmente entre las siguientes diez ramas de actividad: las agencias de viajes y operadores turísticos (12,4%), el transporte aéreo (12,2%), el marketing directo (6,3%), el transporte terrestre de viajeros (6,1%), los juegos de azar y apuestas (4,9%), los espectáculos artísticos, deportivos y recreativos (4,1%), la educación (3,7%), las prendas de vestir (3,5%), la publicidad (3,0%) y, por último, los ordenadores y programas informáticos (2,4%).
 4. 4. Levolució de lecommerce a Espanya (II) En el primer trimestre de 2011, el volumen de negocio de las transacciones con origen en España y dirigidas hacia el exterior fue de 925,6 millones de euros, representando el 45,0% del importe total, con 15,8 millones de operaciones. La mayor parte del importe de dichas compras se dirigió a la Unión Europea con 829,5 millones de euros (89,6%) y en menor medida a Estados Unidos con 48,1 millones (5,2%)... La cifra de negocio del comercio electrónico generado en España y dirigido a puntos de venta virtuales dentro del país fue de 817,9 millones de euros, el 39,8% del importe total, con 11,6 millones de operaciones.
 5. 5. Conceptes bàsics (I):La Web, el web, servidor, domini, URL, hosting i IP
 6. 6. Conceptes bàsics (II):Aranyes, espies i robots a Internet
 7. 7. Conceptes bàsics (III):Lalgoritme de Google i el "Page Rank"
 8. 8. Conceptes bàsics (IV):la importància de les paraules clau
 9. 9. Conceptes bàsics (V): lecommerce Front-End: - Pàgina principal (header, barsides, footer...) - Llistat de categories - Àmbits dinterès - Cercador - Fitxa de producte - Intranet - Carret/Passarel·la de pagament - Informació addicional (Contacte, FAQs, etc.) Back-End: - Gestor de productes - Gestor de categories - Gestor de clients - Gestor de proveïdors - Gestor de mòduls - Gestor de vendes/transaccions - Estadístiques - Configuració del web
 10. 10. Gestionar un ecommerce Atenció al client Publicitat Magatzem i difusió Gestió: i transport - De processos - De persones - Econòmica Actualització del web Compres Creació i manteniment tècnic del web
 11. 11. Com crear un ecommerce Possibilitats Característiques Avantatges Inconvenients Existeixen varis aplicatius open source i gratuïts que És lent. Requereix ho permeten fer: És gratuït. aprenentatge. Fer-se un mateix Segurament ens hauràel seu e-commerce www.magentocommerce.com/es dajudar un informàtic. www.prestashop.com Sistema de plantilles. Possibilitat de fer proves Les possibilitats deContractar un servei Lloguers des de amb una inversió mínima personalització d’un 14,95 euros al mes. de diners. e-commerce de lloguer de lloguer són molt limitades. d’E-commerce www.arsys.es/comercio- I es troben a faltar Es pot disposar electronico d’un e-commerce serveis addicionals. en poques hores. www.atnova.com Requereix aprenentatge. Contractar l’ Es tracta de contractar la Es disposa d’un control És més car que les dos elaboració d’una creació de tot absolut de l’e-commerce, altres possibilitats. l’e-commerce “des de zero” que resulta imprescindible web/e-commerce segons les necessitats del per a gestionar-lo És molt lent.a mida de les meves negoci en qüestió. adequadament i treure-li el necessitats màxim rendiment. Requereix aprenentatge.
 12. 12. Principals softwares "opensource"
 13. 13. Passarel·la de pagament (TPV Virtual)
 14. 14. Magatzem i logística
 15. 15. Promocionar el nostre ecommerceo els productes del nostre ecommercePrincipals maneres de promoció:- Boca-orella/Gent consumint el teu producte- Mitjans convencionals (targetes de visita, fulletons, revistes especialitzades, premsa, ràdio, cinema,...)- Visites a possibles clients, fires sectorials, participació en gremis i associacions professionals- SEO (Posicionament natural del nostre web)- SEM (Enllaços patrocinats mitjançant campanyes de pagament i dafiliació en webs temàtiques)- Email Màrqueting- Comparadors de webs- Webs de recomanacions- Participació en xarxes socials, en blogs i en fòrums especialitzats- Anuncis virals
 16. 16. Campanyes de pagamentPer exemple un "bànner" o "pop-up" en una web,o en el "barside" del gmail o del facebook.Pot tenir múltiples formats: imatge fixe, animació,vídeo... I solen estar en webs amb una relaciótemàtica. Les campanyes solen ser de 3 tipus:- Cost per impressió (CPM)- Cost per click (CPC)- Cost per acció o per adquisició (CPA).
 17. 17. Campanyes de cost per impressió (CPM)Es paga per cada vegada que apareix el nostreanunci a Internet.El sistema de pagament sol ser el cost per 1.000impressions (CPM).
 18. 18. Campanyes de cost per clic (CPC)Es basen un un sistema de preus de CPC (CostPer Click). Així, només es paga per "visitarebuda" i no per mostrar lanunci.Consisteix a aparèixer als primers llocs delscercadors. Quan més diners pago per click, mésem posiciono en els primers llocs del cercador.A més daparèixer als cercadors, també apareixoen espais reservats de llocs web relacionats ambla temàtica del meu negoci.
 19. 19. Campanyes cost per adquisició (CPA)Els anunciants paguen pels clics obtinguts enrelació a algun objectiu, resultat o adquisicióconcreta:- Vendes realitzades provinents d’altres"portals web afiliats"- Visites a una pàgina concreta del nostre web- Inscripcions al nostre butlletí electrònic.Aquest servei el solen oferir empreses quedisposen de milers de pàgines web “afiliades”on hi poden inserir la publicitat dels anunciants.
 20. 20. Webs dafiliació
 21. 21. Email Màrqueting (I)Es basa en enviarcorreuselectrònics (quecontinguin informació,novetats, promocions...en forma d’anuncis,newsletters coorporativeso directament portalsweb) amb l’objectiude captar nous clientsi/o retenir clients jaadquirits.
 22. 22. Email Màrqueting (II)És una eina que escontracta a unaempresaespecialitzada.Funciona a travésd’un sistema deplantillespersonalitzables.
 23. 23. Email Màrqueting (III)Hi ha emails de primera categoria,de segona categoria i de tercera categoria...
 24. 24. Email Màrqueting (IV)Com puc aconseguir correus electrònics de qualitat?- Pots comprar una llista de distribució a una empresa que es dediqui arecopilar-ne (opció desaconsellada).- Obtenint lemail directament de les persones a través de trobades(trobades dassociacions, fires sectorials, trobades de networking, visitescomercials, etc.).- Pots aconseguir e-mails a través de llibres de contactes (expositors,associats, col·legiats...) que es venen a fires sectorials, col·legis oficials,gremis d’oficis, cambres de comerç...- Pots inventar-te promocions: “si diposites en una urna al meuestabliment una targeta amb el teu e-mail (on em dones permís explícitper enviar-te publicitat), entres en el sorteig d’un...” o en el meu web:"Vols conèixer les nostres promocions secretes? Deixans el teu email".
 25. 25. Email Màrqueting (V)
 26. 26. Email Màrqueting (VI)Avantatges d’usar l’Email Màrqueting:1) Disposaré d’un look i d’una forma de treballar professionals2) Compliré la legislació vigent en relació a la protecció de dades i el comerç electrònic(LOPD i LSSI)3) Evitaré que les “aranyes” m’identifiquin com a spammer (generador d’spam)4) Podré saber què fa la gent amb la publicitat que li envio i podré calcular el retorn de la inversió (ROI).
 27. 27. Comparadors de productes
 28. 28. Webs de recomanacions
 29. 29. Màrqueting viralÉs un tipus de publicitat que busca un gran impacte mediàtic(que sen parli a tot arreu) i que sol tenir un cost molt baix encomparació a les formes convencionals de publicitar-se, jaque es val de la complicitat/col·laboració de la gent per aestendres com si fos un virus. Normalment la fan les gransmarques, a través danuncis en forma de vídeos, animacions,textos, etc. que se solen compartir per Internet de maneramolt ràpida. Moltes vegades tenen un "look" molt "amateur",però és totalment intencionat.DoveEvianBike heroAnunci de "Los Mercenarios"
 30. 30. Normativa dobligat compliment- Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal (LOPD).- Ley 34/2002, de 11 de julio, de servicios de la sociedad de la información y de comercio electrónico (LSSI). Aquesta llei està parcialment derogada per la Ley 25/2007, de 18 de octubre, de conservación de datos relativos a las comunicaciones electrónicas y a las redes públicas de comunicaciones- "La Ley de Internet fácil" (Resum explicatiu molt aconsellable)- La normativa legal a Internet (video)- TOTA la legislació que afecta comerç electrònic
 31. 31. Suport des de les Administracions
 32. 32. Webgrafia- "El libro blanco del comercio electrónico"- "Les 23 tècniques bàsiques per aconseguirun comerç electrònic dèxit"- "Màrqueting electrònic"- "Técnicas de posicionamiento en buscadores en 12 pasos"- "Guia de comerç electrònic per a emprenedors"- "Màrqueting electrònic" (breu)- "30 Recomanacions per a promocionar el teu web"- "Usabilitat web: com dissenyar webs per vendre més"
 33. 33. Principals fires sectorials decommerce
 34. 34. Webs sobre ecommercehttp://www.ecommerce-news.es/http://www.genteecommerce.com/http://www.brickandclic.com/http://elblogdeecommerce.com/http://juanmacias.net/http://www.lynkoo.com/blog/
 35. 35. Associacions decommerce
 36. 36. 1.Apartat 1 Moltes gràcies!
 37. 37. Servei de creació i consolidació d’empresesde Promoció de la ciutat de l’Ajuntament de Blanes www.blanespromocio.cat lluiscampderrich@blanes.cat 972.358.260 de dilluns a divendres de 9h a 14h www.facebook.com/blanespromocio www.twitter.com/blanespromocio (@blanespromocio)

×