Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kalifornien

509 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Kalifornien

 1. 1. Kalifornien! Jenny.J 7c 12/9-12
 2. 2. Innehållsförteckning!
 3. 3. Innehållsförteckning!✦ Fakta om Kalifornien.✦ Fakta om de 4 största städerna i Kalifornien.✦ Sevärdheter.✦ Jämnförelser, Källor.✦ Bilder.
 4. 4. Innehållsförteckning!✦ Fakta om Kalifornien.✦ Fakta om de 4 största städerna i Kalifornien.✦ Sevärdheter.✦ Jämnförelser, Källor.✦ Bilder.
 5. 5. Fakta!!!!
 6. 6. Fakta!!!! Den mest folkrikaste delstaten är just Kalifornien. Den är även på åtta plats på listan för de femtio folkrikaste städerna. Det är den tredje största delstaten i USA till ytan. Kaliforniens 4 största städer är Los Angeles, San Fransisco, San Diego och San Jose. I Kalifornien så har de en hel del av betesmark som är övervägande och viktiga skogsområdenoch även lite mark som är improduktiv. 40% är täckt med skog.(vilket är ganska mycket för en ganska torr delstat.) De har väldigt lite odlad jord. De som bor i Kalifornien har mest nöt djur men också får fast de är mindre som har det.I Kalifornien odlas det mest vindruvor men det finns också sockerbetor, citrusfrukter, dadlar och bomull. I Januari brukar temperaturen ligga runt+10° och på vissa ställen är det nästan + 20°. Men i Juli brukar det däremot vara +20-30°. I Kalifornien finns det också Uran, Naturgas, olja, stenkol, vattenkraft verk och värmekraft verk.
 7. 7. San Francisco:
 8. 8. San Francisco:San Francisco ligger i norra Kalifornien. Mellan stilla havet och Francisco bukten ligger staden, på ändan av en halvö. Det bor ca 3,1 miljoner människor på storstadsområdet.Namnet San Francisco kommer från en spansk mission som var uppkallad efter Franciskus av Assisi 1776.
 9. 9. San Francisco:San Francisco ligger i norra Kalifornien. Mellan stilla havet och Francisco bukten ligger staden, på ändan av en halvö. Det bor ca 3,1 miljoner människor på storstadsområdet.Namnet San Francisco kommer från en spansk mission som var uppkallad efter Franciskus av Assisi 1776. San Diego:
 10. 10. San Francisco:San Francisco ligger i norra Kalifornien. Mellan stilla havet och Francisco bukten ligger staden, på ändan av en halvö. Det bor ca 3,1 miljoner människor på storstadsområdet.Namnet San Francisco kommer från en spansk mission som var uppkallad efter Franciskus av Assisi 1776. San Diego:San Diego ligger i södra Kalifornien. de har ungefär 1,2 miljoner invånare och i storstadsområdet är det ca 2,9 miljoner. San Diego ligger åtta på listan för USA:s största städer. Staden har en yta på 369,6 km2.
 11. 11. Los Angeles:
 12. 12. Los Angeles:Los Angeles ligger i södra Kalifornien och är den största staden i Kalifornien och näst största i USA. 1 Juli 2006 var befolkningen 3 849 378st I staden brukar de kalla invånarna för ”Angelenos”.
 13. 13. Los Angeles:Los Angeles ligger i södra Kalifornien och är den största staden i Kalifornien och näst största i USA. 1 Juli 2006 var befolkningen 3 849 378st I staden brukar de kalla invånarna för ”Angelenos”. San Jose:
 14. 14. Los Angeles:Los Angeles ligger i södra Kalifornien och är den största staden i Kalifornien och näst största i USA. 1 Juli 2006 var befolkningen 3 849 378st I staden brukar de kalla invånarna för ”Angelenos”. San Jose:San Jose ligger i södra änden av Francisco bukten i San FranciscoBay Area. 2008 bodde det 989 496 miljoner, det gör den till den tredje största staden i Kalifornien efter Los Angeles och San Diego. Denna stad är den tionde största saden i USA.
 15. 15. Sevärdheter!
 16. 16. Sevärdheter! I Los Angeles finnsdet The Getty Center.Där finns det museum, trädgårdar och utsiktspunkter m.m.Denna är rankad som1 av 361 sevärdheter i Los Angeles.
 17. 17. Sevärdheter! I Los Angeles finnsdet The Getty Center.Där finns det museum, trädgårdar och utsiktspunkter m.m.Denna är rankad som1 av 361 sevärdheter i Los Angeles.
 18. 18. Sevärdheter! I Los Angeles finns I San Franciscodet The Getty Center. finns en jätte coolDär finns det museum, byggnad som heter trädgårdar och Transamerika utsiktspunkter m.m. pyramid. Den ärDenna är rankad som störst i San1 av 361 sevärdheter i Francisco. Den är 260 Los Angeles. meter hög. (fot 853)
 19. 19. Sevärdheter! I Los Angeles finns I San Franciscodet The Getty Center. finns en jätte coolDär finns det museum, byggnad som heter trädgårdar och Transamerika utsiktspunkter m.m. pyramid. Den ärDenna är rankad som störst i San1 av 361 sevärdheter i Francisco. Den är 260 Los Angeles. meter hög. (fot 853)
 20. 20. Sevärdheter! I Los Angeles finns I San Francisco I San Diego så finnsdet The Getty Center. finns en jätte cool det ett jätte fintDär finns det museum, byggnad som heter Zoo som heter San trädgårdar och Transamerika Diego Zoo. Det utsiktspunkter m.m. pyramid. Den är finns bådeDenna är rankad som störst i San trädgårdar och1 av 361 sevärdheter i Francisco. Den är 260 natur-/ Los Angeles. meter hög. (fot 853) vildmarksområden
 21. 21. Sevärdheter! I Los Angeles finns I San Francisco I San Diego så finnsdet The Getty Center. finns en jätte cool det ett jätte fintDär finns det museum, byggnad som heter Zoo som heter San trädgårdar och Transamerika Diego Zoo. Det utsiktspunkter m.m. pyramid. Den är finns bådeDenna är rankad som störst i San trädgårdar och1 av 361 sevärdheter i Francisco. Den är 260 natur-/ Los Angeles. meter hög. (fot 853) vildmarksområden
 22. 22. Jämnförelser!
 23. 23. Jämnförelser! Om man jämnför Kalifornien med t.e.x Sverige så har ju Kalifornien merbefolkning och varmare klimat. De odlar inte samma saker som vi. IKalifornien pratar de juinte samma språk som vi.
 24. 24. Jämnförelser! Källor! Om man jämnför Kalifornien med t.e.x Sverige så har ju Kalifornien merbefolkning och varmare klimat. De odlar inte samma saker som vi. IKalifornien pratar de juinte samma språk som vi.
 25. 25. Jämnförelser! Källor! www.worldmapfinder.com/Sv/ North_Amerika/United_States/ Om man jämnför California_State/ Kalifornien med t.e.x Sverige så har ju Kalifornien merbefolkning och varmare klimat. De odlar inte samma saker som vi. IKalifornien pratar de juinte samma språk som vi.
 26. 26. Jämnförelser! Källor! www.worldmapfinder.com/Sv/ North_Amerika/United_States/ Om man jämnför California_State/ Kalifornien med t.e.x Sverige så har ju Kalifornien mer www.tripadvisor.se/Tourism-befolkning och varmare g28926-California- klimat. De odlar inte Vacations.html samma saker som vi. IKalifornien pratar de juinte samma språk som vi.
 27. 27. Jämnförelser! Källor! www.worldmapfinder.com/Sv/ North_Amerika/United_States/ Om man jämnför California_State/ Kalifornien med t.e.x Sverige så har ju Kalifornien mer www.tripadvisor.se/Tourism-befolkning och varmare g28926-California- klimat. De odlar inte Vacations.html samma saker som vi. IKalifornien pratar de juinte samma språk som vi. Världsatlas

×