Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Izrada web trgovine: Božićna priča

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 29 Ad

Izrada web trgovine: Božićna priča

Download to read offline

Ovo je božićna priča o jednoj Internet trgovini i trgovcu koji je poslovao na krivi način. Zato su ga posjetila tri duha kako bi mu ukazala na pogreške i poboljšala njegovu Internet trgovinu.

Ovo je božićna priča o jednoj Internet trgovini i trgovcu koji je poslovao na krivi način. Zato su ga posjetila tri duha kako bi mu ukazala na pogreške i poboljšala njegovu Internet trgovinu.

Advertisement
Advertisement

Izrada web trgovine: Božićna priča

 1. 1. Božićna priča jedne Internet trgovine
 2. 2. Bila je noć prije Božića... Svi su već spavali. Nitko nije radio. Osim jadnog gospodina Bože…
 3. 3. Smišljajući akcije i pogodnosti, pohlepni vlasnik Internet trgovine želio je iskoristiti i zadnju priliku za zaradu...
 4. 4. Žudio je za zaradom i novim kupcima. Ipak se u božićno vrijeme najviše troši. No, učinio je jednu grešku. Potpuno je zanemario potrebe svojih vjernih kupaca.
 5. 5. Izmoren od osmišljavanja i zadnjih trikova kojim bi pridobio nove kupce, iznenada je radni stol postao njegov krevet. Utonuo je u san...
 6. 6. No kada je sat otkucao 22:00 sati, duh se pojavio.
 7. 7. „Gospodine Božo! Ja sam Duh prošlosti Internet trgovine!“ Iscrpljeni vlasnik se probudio glavom bez obzira. „Ovdje sam kako bih ti ukazao na pogreške koje radiš“, rekao je.
 8. 8. „Samo misliš na svoje potrebe i misliš da marketing postoji samo radi tvoje dobrobiti. Izgleda da si zaboravio: da bi imao kakve koristi, moraš dati nešto i za uzvrat i biti koristan svojim kupcima.”
 9. 9. „Na zalihi nemaš proizvode koje nudiš, a nisi sredio ni dostavu. Kupcima će darovi doći tek sljedeće godine. Misliš da će im se to svidjeti? “
 10. 10. „Nisi njegovao vezu s kupcima niti si bio dosljedan sa svojim ponudama. Tako gubiš vjerne kupce i dobar glas. Nastaviš li u tom smjeru uskoro nećeš imati kupaca!”
 11. 11. „Želim se promijeniti! Moram se!“, rekao je Božo. No, duh ga je ostavio samog s njegovim mislima.
 12. 12. I dok se gospodin Božo zamislio nad svojim greškama jedanaesti sat je stigao i novi duh se pojavio...
 13. 13. Bio je to Duh sadašnjosti Internet trgovine. Ili kako on sebe voli nazivati - Duh ugodne Internet trgovine.
 14. 14. ”Najveća briga kupca je zaštita osobnih podataka. Pobrini se za sigurnost Internet trgovine. Hackerski negativci neka se klone tvoje stranice. Pobrini se za što bolji opis proizvoda i imaj na zalihi ono što nudiš.”
 15. 15. ”Pobrini se da cijene koje nudiš ne idu u prilog samo tebi. Dostupan si 24/7 pa iskoristi priliku i poveži se s kupcima. Daj besplatno i povećaj prodaju. “
 16. 16. “No nemoj stati samo na tome. Kupci vole koristan i zanimljiv sadržaj. Ne žele biti žrtve dosadnih kompanija koje ih bombardiraju s reklamama. Podijeli svoje znanje s njima.”
 17. 17. “Kvalitetan sadržaj je izvrstan za optimizaciju Internet trgovine. Ključ svega je povezivanje s publikom i izgradnja odnosa. S hladnim pozivima i oglašavanjem nećeš to postići.”
 18. 18. “Koristi Google Analytics kako bi otkrio kakav sadržaj se posjetiteljima najviše sviđa, a na kakvima se brzo dosade. Otkrij tko su tvoji kupci i prilagodi sadržaj njima.”
 19. 19. “A sada moram ići, ali još ćeš imati jednog posjetioca!” Božo je htio saznati više, ali duh je već iščeznuo.
 20. 20. I kako je Božo bio preplavljen novim saznanjima, sat je otkucao svoj završni sat: ponoć….
 21. 21. Duh sav u crnom nije kasnio ni sekunde. On je bio Budućnost Internet trgovine. Došao je Boži pokazati sudbinu njegovog dućana. Bilo je jasno da dolazi loša vijest jer njegovo je lice bilo mrko.
 22. 22. Bez dobrog poziva na akciju nećeš imati prometa. Tvoj kupac se u checkoutu osjeća kao u labirintu. Kupci nisu zadovoljni s kupnjom jer su očekivali nešto više i bolje. Odbijaš kupce brzinom kojom se lopte odbijaju od poda.
 23. 23. Sablastan duh je pokazao Boži da je njegovoj Internet trgovini suđeno da umre, a nitko od njegovih kupaca ne bi pustio ni suzu.
 24. 24. Budući da je njegova Internet trgovina vođena pohlepom i orijentirana samo na zaradu, nitko neće tugovati. Nestat će u zaborav...
 25. 25. “Ne! To ne može biti tako! Mogu se promijeniti!”, Božo je plakao. No sablasni duh je otišao bez riječi.
 26. 26. Božo se napokon probudio i započeo je s voljom i srcem uređivati Internet trgovinu.
 27. 27. Iznova je izradio svoju Internet trgovinu. Angažirao je stručnjake koji su unaprijedili optimizaciju stranice. Počeo je pratiti podatke i integrirao je stranicu s najnovijima alatima. Usmjerio je sve napore kako bi unaprijedio iskustvo svojih kupaca.
 28. 28. I gle čuda! S vremenom su se kupci vratili, a novi sve više kucaju na vrata. Sretni su on, njegovi kupci, a i mi :)
 29. 29. Želiš i ti privući što više kupaca u svoju web trgovinu? Ako trebaš pomoć, tu je Markerova ekipa da ti pomogne :) Slobodno nam se javi!

×