Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Mesopotamia
Mesopotamia
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 23 Ad

More Related Content

Viewers also liked (20)

Advertisement
Advertisement

Egipte

 1. 1. EGIPTE -Situat a la banda oriental del Mar Mediterrani i al continent africà. -Seria un desert si no existís el riu Nil -Aquest riu fa que Egipte segui un imperi agrari.
 2. 2. La història de l’antic Egipte abasta un període de mes de 3.000 anys, que els historiadors divideixen en : Imperi Antic Imperi Mitjà Imperi Nou.
 3. 3. POLÍTICA I SOCIETAT
 4. 4. Els faraons eren els reis de l’antic Egipte. És l’amo i propietari. Era considerat un déu a la terra, per la qual cosa podia exercir un poder absolut. Procedien de la classe baixa, però eren cultes intel.ligents i educats. Utilitzaven taujanes, gerros d’aigua, càlams de canya amb un estoig i papirs. Coneixien bé els documents legals i comercials de l’època. Eren els responsables de l’administració.
 5. 5. La seves funcions podien ser diverses: cuidar les necessitats diàries del culte, recitaven fórmules i oracions als déus, feien rituals en les momificacions i als enterraments. Els pagesos llauraven i plantaven llavors als camps, els quals eren regats amb dics i canals. Egipte rebia xàfecs petits, pel que els pagesos es refiaven del Nil per a regar les seves collites
 6. 6. La gran majoria treballaven per el Faraó, per els nobles,construint cases, mobles i tombes. Eren propietat del Faraó. Eren gent sense drets que estaven obligats a fer feines de varis tipus: podien treballar a les mines, o a les canteres extraient pedres, o construint dics i canals per aprofitar millor les aigües del riu Nil.
 7. 7. ESCRIPTURA JEROGLÍFICA HIERÀTICA DEMÒTICA Escriptura de concepte. Una idea o cosa s’expressa amb un sol signe. El mateix, simplificant el signe i afegint signes convencionals. Manté el signe jeroglífic molt més simplificat i amb molts més signes convencionals.
 8. 8. Quan les tropes de Napoleó Bonaparte van arribar a Egipte, van trobar l’anomenada Pedra de la Rosseta. És una pedra negra plana, gravada amb tres llengües: GEROGLÍFIC 70 signes DEMÒTIC 140 signes GREC 400 signes Gràcies a aquesta troballa es van poder desxifrar els geroglífics egipcis.
 9. 9. Els egipcis creien en la vida després de la mort. Pensaven que era necessari conservar en bon estat el cos per a la segona vida. És per això que momificaven els cadàvers i els guardaven en sarcòfags embolicats en unes benes fines de lli. Les tombes que podien ser de tres tipus: Els sarcòfags els dipositaven en tombes, prou grans i plenes de tresors, menjar, cistells, etc...pensant en tot el necessari per aquesta segona vida.
 10. 10. Van ser les tombes més antigues. Amb forma de rectangle i parets inclinades. A l’interior disposaven d’una cambra funerària on se situava el cadàver, i a la qual es podia penetrar per un passadís.
 11. 11. Dins de la piràmide s’estenia una xarxa de passadissos i paranys per tal de dificultar l’accés als lladres. Tombes enormes de forma piramidal Servien d’última morada als faraons de l’Imperi Antic.
 12. 12. Eren tombes subterrànies que s’excavaven a dins d’una muntanya. Un conjunt de galeries dins la muntanya portaven cap a la cambra del sarcòfag. pedra
 13. 13. ESCULTURA Imperi antic, mig i començament del nou.
 14. 14. La majoria d’escultures egípcies s’han trobat a les tombes i als temples. Esculpides sobre pedres i també sobre la roca de la muntanya. Característiques prals: - Caps rodons, colls curts - Mirada tensa - Figures rígides, hieràtiques. - Monumentalitat. - Braços enganxats al cos - Un peu més adelantat que l’altre. Faraó Micerí amb la seva esposa i la deesa
 15. 15. Sheik-el-Beled
 16. 16. Totes les estàtues representen a Ramsès ll
 17. 17. Període de Tell-el-Amarna Van nombrar faraó a AMENOFIS IV o AKHENATÓN, que el seu nom volia dir adorador de Déu. Va fer molts canvis en el seu regnat, un d’ells va ser canviar la plàstica de les escultures: -Molt menys rígides -Caps apepinats -Colls llargs. Bust de Nefertiti
 18. 18. PINTURA Majoritàriament la pintura dels egipcis la trobem dins les tombes. Servia per a decorar les parets amb escenes de la vida quotidiana: treballs agrícoles, caça i pesca, banquets, balls. La pintura també es va utilitzar en la decoració de sarcòfags i en la il.lustració de papirs, com per exemple en el “llibre dels morts” Les pintures (Im. Nou) van substituir els relleus (Im. Antic), sobretot en la decoració dels hipogeus de la necròpolis de la Vall dels Reis a Tebas
 19. 19. Característiques generals: Pintar la cara i el cos de perfil. Ull i cos pintats de front. Espatlles i cadera pintades de front. Cames i peus pintats de perfil. Temes de les pintures: Escenes de caça o pesca. Festes amb músics i ballarines. Escenes de feines al camp en les diferents estacions.
 20. 20. Tècnica: Pintura al fresc: morter de calç i sorra. Encàustica: cera barrejada amb pigments. Color: Colors purs : ocres sobre fons grocs, vermells sobre fons blaus, etc... Figures resseguides amb el contorn negre.

×