PRESENTACIÓ

360 views

Published on

Les TIC al servei de l’usuari. Programari lliure i XOLN
Sortides professionals

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
360
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
23
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

PRESENTACIÓ

 1. 1. El grup FREE_G us presenta el projecte: Les TIC al servei de l'usuari. Programari lliure i XOLN. Sortides Professionals .
 2. 2. BENVINGUTS
 3. 3. Aquest projecte pretén donar-nos informació general del estat actual, perspectives de futur i sortides professionals que pot generar el camp de les llibertats en l'àmbit de les TIC, materialitzat entre d'altres amb el programari lliure i les XOLN, com GUIFI.NET al nostre cas.
 4. 4. Quan parlem amb algú i associem programari lliure i GUIFI.NET amb models de negoci, és fàcil sentir "però si això és gratis, a on està el negoci?". Intentarem donar informació en contra d'aquesta creença errònia .
 5. 5. GUIFFI.NET <ul><li>Es la nostra Xarxa de Telecomunicacions Lliure, Oberta i Neutral. </li></ul>
 6. 6. Farem una introducció al programari lliure, en la que tractarem d'explicar què és el programari lliure i parlarem una mica de la seva filosofia.
 7. 7. Analitzarem quin és el seu ús a l'actualitat, tant a les empreses privades com a les administracions. Veurem una mica quines són les seves perspectives i tendències cap al futur
 8. 8. Farem una menció especial a un altre camp de la llibertat en les TIC, com és la xarxa oberta lliure i neutral GUIFI.NET, estesa a Catalunya i cada vegada més a d'altres territoris.
 9. 9. Aquest treball de recerca i redacció ha estat realitzat per tres estudiants de graus relacionats amb la informàtica i telecomunicacions , en un entorn virtual i d'una manera asíncrona,
 10. 10. tractant d'assolir els objectius competencials i coneixements necessaris per l'elaboració d'un projecte en un entorn virtual, en el marc de l'assignatura Treball en Equip a la Xarxa, a la UOC .
 11. 11. Hem de dir que el grau de satisfacció dels autors del projecte ha estat molt alt, ja que hem aconseguit assolir els objectius que ens hem marcat en tot moment, en els terminis previstos
 12. 12. Malgrat que un quart integrant va abandonar el projecte, tot just l'inici d'aquest, tota la resta d'integrants ha col·laborat activament en la redacció d'aquest treball i, la companyonia ha estat la tònica present durant tota la redacció.
 13. 13. Esperem que el lector d'aquest projecte pugui acostar-se una mica al món de les tecnologies obertes, des de una lectura fàcil, però sense entrar en profunditat en un tema que donaria per mesos d'estudi.
 14. 14. Pretenem aportar-vos la informació necessària per trencar amb la falsa creença de que programari i xarxes obertes són contradictòries de models de negoci.
 15. 15. Així mateix, volem realçar la importància de la llibertat a les TIC, que les tecnologies puguin estar a l'abast de tothom, afegint així, valor individual i col·lectiu a la nostra societat.
 16. 16. Aquest projecte ha estat realitzat per:
 17. 17. Daniel Esteve López (Grau d'Enginyeria Telecomunicacions) Joan Tasias (Grau d'Enginyeria Informàtica) Iban de Dios (Grau d'Enginyeria Informàtica)
 18. 18. GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ

×