Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Dansuri populare

894 views

Published on

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Dansuri populare

  1. 1. Dansuri populare Dansul a avut o importanta deosebita în viata sociala aomului fiind nelipsit din ritualurile religioase. În timp s-au produs mutatii în cadrul jocurilor populare românesti în sensul ca unele si-au pastrat functia rituala (Calusul, Chiperul, Lazarul, Cununa, Dragaica)
  2. 2. Credinte populare• În cultura populara traditionala, obiceiurile formeaza un capitol important, fiindca întreaga viata a omului, munca lui din timpul anului si diferitele lui ocupatii, relatiile cu semenii si cu întruchiparile mitologice erau întretesute cu obiceiuri. În folclorul nostru, unele obiceiuri au pastrat pîna astazi forme ample de desfasurare, în care vechile rituri se îmbina cu acte ceremoniale, cu manifestari spectaculoase
  3. 3. Craciunul la romani• Craciunul este un cuvânt care ne-a umplut copilaria; zile fulguite, pline de mister, aducatoare de daruri, de cântece, de veselie, de speranta. Este ziua nasterii lui Hristos.

×