Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Fira bandolers 2013

1,097 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Fira bandolers 2013

 1. 1. fira de Bandolers Alcover 11, 12 i 13 d’octubre de 2013
 2. 2. Organitza: AJUNTAMENT D’ALCOVER Patrocinadors: lcover uímica s.l. grupo UNITS Col.laboradors: Amb el suport de:
 3. 3. El batlle no se’l troba per enlloc. A la casa de la vila remena les cireres una gent estranya vinguda de la Cort. I, per acabar-ho d’adobar, la banda de Miquel Morell es troba a les portes d’Alcover
 4. 4. A les 7 de la tarda, Museu d’Alcover, inauguració de l’exposició Un món de silenci, retrospectiva de l’obra i vida de l’artista alcoverenc, Francisco Domingo Castellà. A les 8 del vespre, a la fàbrica de cervesa la Rosita, acte de lliurament del premi del concurs del disseny de l’etiqueta de la Rosita que s’elaborarà amb motiu de la Fira de Bandolers, consistent en el pes del guanyador en caixes de cervesa. L’acte estarà amenitzat per una formació musical de l’EMMA. Sigues el primer de tastar la Rosita de les festes. 10dijous octubre l’arrencada 11divendres octubre A la tarda, l’Associació Comerciants d’Alcover ens convidarà a sortir per fer un tast de productes de casa mentre passegem i comprem les viandes necessàries per a la fira, tot gaudint dels aparadors engalanats que han preparat per a les festes. A les 7 de la tarda, a ca Cosme, inauguració de l’XI edició de la Fira de Bandolers a càrrec del Sr. Joaquim Nin Borredà, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. A 3/4 de 8 de la tarda, al Cercle d’Amics, inauguració de la 1a mostra de pintura i dibuix dels alumnes de l’Escola d’Adults d’Alcover A les 8 del vespre, pels carrers del poble, un pregoner ens informarà del que succeïa durant els dies de la fira a l’Alcover d’ara fa uns 400 anys. (Organitza: Grup de Teatre la Resclosa.)
 5. 5. A la mateixa hora, davant del Pavelló, Seguint els passos dels Morells i Voltors, sortida nocturna per la vall del Glorieta. (Organitza: CEDA.) A 1/4 de 9 del vespre, al Casal Popular la Bretxa, inauguració de l’exposició fotogràfica de la Història dels castells a Alcover, produeix Xiquets d’Alcover i Josep M Altès. Seguidament, actuació musical a càrrec de membres de la Colla Castellera i per finalitzar, presentació de FestApp a càrrec de Roger Pàmies de Studi7. A les 10 del vespre, al so de l’antiga sirena del sindicat, s’anunciarà l’arribada dels bandolers a la vila, no us en refieu. A 1/4 d’11 del vespre, a la plaça Cosme Vidal. El batlle no se’l troba per enlloc. A la casa de la vila remena les cireres una gent estranya vinguda de la Cort. I, per acabar-ho d’adobar, la banda de Miquel Morell es troba a les portes d’Alcover. Mentre, els vilatants desitgen de tot cor sortir de la crisi amb aquesta nova Fira A les 11 de la nit, a la plaça Vella, anunci del perill de bandolers. Escolteu-ho bé i feu cas dels advertiments que sentireu. Aquest cap de setmana se’n prepara una de grossa. A continuació, a la plaça Vella, Charlie mag presenta Moments Màgics, teniu un moment? Un moment per somiar, per convertir-vos en un infant i creure en la Màgia? Un moment per a emocionar-vos i riure? Dubtareu de si tot és fruit de la vostra imaginació o de la realitat. Obriu bé els ulls perquè arriba el moment de viure... A 2/4 d’1 de la nit, a la plaça Nova, ball. TRÀFIC serà l’encarregada, un any més, d’amenitzar la nit. (Col·labora: AJA.)
 6. 6. A les 2/4 del 9 del matí, bicicletada popular, des del pavelló fins al Mas de Forès. (Organitza: Club Ciclista Alcover.) De bon matí l’Associació Comerciants d’Alcover ens convidarà a sortir de casa mentre passegem tot gaudint dels aparadors engalanats que han preparat per a les festes. Des del pati de l’església Nova oferirà als infants passejades amb carro pels carrers del poble (d’11 a 13 h). A 2/4 d’11 del matí, a la plaça Nova, La Bandolerada. Us convidem a participar d’aquesta proposta en què l’important és participar amb els teus amics, parents o coneguts. Busca la millor disfressa de bandoler/a i surt al carrer. No hi pots faltar. A les 11 del matí, inici de la mostra d’oficis, arts tradicionals, productes gastronòmics... a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus. A 2/4 d’1 del migdia, al Cercle d’Amics, el Centre de Dia organitza un acte amb la voluntat de viure la fira activament, amenitzat per la coral juvenil de l’EMMA i un espectacle de ball country amb el grups de Vilabella, Sant Pere i Sant Pau i La Secuita, vermut, rifa d’objectes, fets pels nostres avis, serà l’excusa perfecta per ensenyar el treball que fan al llarg de tot l’any. T’hi esperem.(Col·labora: EMMA) A la mateixa hora, al Casal Popular la Bretxa, concert vermut. 12dissabte octubre
 7. 7. A les 4 de la tarda, XIa cursa d’ORNIS. Els més valents i enginyosos constructors de maquinàries mai vistes prendran part d’una cursa en què l’important és participar. En finalitzar, la Banda de l’EMMA ens acompanyarà fins al cor de la fira (Org: Regidoria de Joventut. Col·labora: ADF i EMMA.) A partir de 2/4 6 de la tarda i fins 2/4 de 9, inici al museu i per diferents carres del poble. Us convidem a fer un viatge de quatre-cents anys en el temps. Que descobriu i sentiu, a través de petites reconstruccions històriques, basades en fets reals, què impulsà tants alcoverencs a triar partit... I que constateu les moltes similituds amb els temps actuals... (Org: Grup de Teatre la Resclosa.) Túnel del temps, Itinerari teatral per diferents carrers del poble d’una durada aproximada de 3/4 d’hora. Cada 15 minuts un grup de 25 persones podrà accedir al recorregut. Al mateix temps, obertura de la mostra d’oficis, arts tradicionals, productes gastronòmics... a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus. Durant la tarda, a la Plaça President Lluís Companys, encesa d’una estelada. Inici encesa a les 19:30 i encesa total 21:30. Voluntaris per l’encesa: alcover@assemblea.cat (Org: ANC d’Alcover). A partir de 2/4 de 6 de la tarda, al Portal, tallers per als més petits de casa relacionats amb la Fira de Bandolers. Vine i segur que t’ho passaràs molt bé i a més marxaràs “firat” (nens/es de 3 a 12 anys). A les 6 de la tarda, inici d’entremesos teatrals. A la plaça d’en Rubert, La pesta borbònica! Vigileu amb la malaltia que està assolant els regnes del sud d’Europa. Pareu atenció amb els símptomes: no fotre ni brot, estar tot el dia de farra i viure a costa dels altres. La pesta borbònica ha arribat a Alcover! Com s’ho farà un bandoler per robar un empestat? Una fita difícil però no impossible. A 1/4 de 7 de la tarda, a la plaça de la Font, L’avar viciós. Després de pujar i recaptar els impostos, el tresorer de la Cort se’ls vol emportar per a mantenir la capital del regne. Però una atractiva bandolera s’interposarà en el seu camí. Què podrà més, l’avarícia o el vici?
 8. 8. A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça de l’església Vella, I aquí, qui mana? Des de la cort del regne, ha arribat una dona que fa i desfà segons els seus interessos. El batlle, fart que aquesta dona no l’escolti ni vulgui pactar, es decideix a demanar ajut al temible Miquel Morell… A la mateixa hora, a la plaça Cosme Vidal, concert del grup de música tradicional Ribatònics: acordionistes de la Ribagorça. (Col·labora: EMMA) A les 7 de la tarda, inici de les 2es accions teatrals. A la plaça d’en Rubert, La pesta borbònica! A 1/4 de 8 del vespre, a la plaça de la Font, L’avar viciós. A 2/4 de 8 del vespre, a la plaça de l’església Vella, I aquí, qui mana?. A 1/4 de 9 del vespre, a la plaça de l’església Vella, La consulta. Quin pollastre que s’ha muntat a vila! Qui mana no té calés per fer res, qui té els calés no deixa fer res i tothom es baralla. Els bandolers es decideixen a posar ordre, perquè amb aquest caos no hi ha manera de saber què robar ni a qui. Solució: que el poble decideixi. Però es podrà realitzar la consulta? A les 10 del vespre, a la plaça Nova, tast de bandolers. Al ritme de les notes del grup de música tradicional Ribatònics, acordionistes de la Ribagorça,podremgaudird’unataulabenparada amb els nostres parents i amics, tot menjant un àpat preparat per a l’ocasió. Aforament limitat. (Col·labora: Grup de Teatre la Resclosa.) A 2/4 de 12 de la nit, al cercle d’Amics, Ball de fira amb el Duo Rubens. A les 12 de la nit, al Pavelló, concert de fira amb la Bandarra Street Orquestra que obrirà la proposta musical de la nit. Tot seguit, els participants al curs de batucada organitzat per l’EMMA faran la seva estrena; en finalitzar, Hotel Cochambre ens sorprendrà amb un espectacle que mai et deixa indiferent. Per cloure la nit i per a aquells que no en tenen mai prou els alcoverenc, All Cover, interpretaran els últims ritmes de la nit.
 9. 9. A les 9 del matí, matinades pels carrers de la vila amb els grallers de la vila d’Alcover, els Xoriguers i els gaiters del Micanyo. A la mateixa hora, concentració i esmorzar de les motos participants a la III Concentració de les motos, al restaurant el Alamo. A 2/4 d’11 del matí, obertura de la mostra d’oficis, arts tradicionals, productes gastronòmics... a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, del carrer Major i de l’avinguda de Reus. A les 11 del matí, cercavila per diferents carrers del poble dels participants a la III Concentració de les motos. (Organitzada pel Motoclub Alcover i Chapter Lleida). A 2/4 de 12 del migdia, a l’avinguda de Montblanc i al Portal, exhibició de les motos participants a la concentració. A les 12 del migdia, al Portal, concert vermut del grup de música tradicional Ribatònics: acordionistes de la Ribagorça. (Col·labora: EMMA) A la mateixa hora, al carrer de les Rodes, XXII Trobada de Gegants. (Organitza Colla Gegantera.) A 2/4 d’1 del migdia, els nostres gegants, capgrossos i colles convidades faran una cercavila pels carrers del poble, que finalitzarà a la plaça Nova, on faran una ballada de germanor. A partir de 2/4 de 6 de la tarda, al Portal, tallers per als més petits de casa relacionats amb la Fira de Bandolers. Vine i segur que t’ho passaràs molt bé i a més marxaràs “firat” (nens/es de 3 a 12 anys). 13diumenge octubre
 10. 10. A la mateixa hora,obertura de la mostra d’oficis, arts tradicionals, productes gastronòmics... a l’entorn de la plaça del Portal, de l’església Vella, al carrer Major i a l’avinguda de Reus. A les 6 de la tarda, inici dels esquetxos teatrals. A la plaça d’en Rubert, La pesta borbònica! Vigileu amb la malaltia que està assolant els regnes del sud d’Europa. Pareu atenció amb els símptomes: no fotre ni brot, estar tot el dia de farra i viure a costa dels altres. La pesta borbònica ha arribat a Alcover! Com s’ho farà un bandoler per robar un empestat? Una fita difícil però no impossible. A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça de la Font, L’avar viciós. Després de pujar i recaptar els impostos, el tresorer de la Cort se’ls vol emportar per a mantenir la capital del regne. Però una atractiva bandolera s’interposarà en el seu camí. Què podrà més, l’avarícia o el vici? A les 7 de la tarda, a la plaça de l’església Vella, I aquí, qui mana? Des de la cort del regne, ha arribat una dona que fa i desfà segons els seus interessos. El batlle, fart que aquesta dona no l’escolti ni hi vulgui pactar, es decideix a demanar ajut al temible Miquel Morell… A les 8 del vespre, a la plaça de l’església Vella, La consulta. Quin pollastre que s’ha muntat a vila! Qui mana no té calés per fer res, qui té els calés no deixa fer res i tothom es baralla. Els bandolers es decideixen a posar ordre, perquè amb aquest caos no hi ha manera de saber què robar ni a qui. Solució: que el poble decideixi. Però es podrà realitzar la consulta? A la mateixa hora, al Cercle d’Amics, havaneres amb el grup Les Veus de Reus.
 11. 11. festa de la Mare de Déu del Remei A les 9 del matí, des de l’església Nova, servei de transport fins a l’ermita del Remei. (També hi haurà servei de retorn en finalitzar els actes organitzats.) A 2/4 de 10 del matí, a l’ermita del Remei, ofrena floral a la Mare de Déu del Remei. A les 11 del matí, missa solemne, en finalitzar l’acte litúrgic, benedicció de coques de la Mare de Déu. dissabte 12 d’octubre
 12. 12. NOTES D’INTERÈS Edita: Ajuntament d’Alcover - Disseny i impressió: Gràfiques Sant Jordi - Alcover - Imprès amb paper ecològic SEGUINT ELS PASSOS DELS MORELLS I VOLTORS Per participar cal inscriure’s a http://www.alcover.cat/, i passar pel punt d’informació juvenil (PIJ), data límit 7 d’octubre per abonar 2€/persona. Itinerari: Alcover, ermita del Remei, mas de Forès, molí Nou, font de la Bola i Alcover. Distància: 10km aprox. Recomanacions: Anar ben calçat, roba còmoda, aigua per beure, llanterna i ganes de caminar. Els participants menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult el qual en serà responsable. L’entitat no es fa responsable dels accidents o danys que puguin patir o produir els participants inscrits, si bé vetllarà per tal d’evitar-los LA BANDOLERADA Normes bàsiques per a participar a l’acte: Per participar cal inscriure’s a http://www.alcover.cat/, data límit 7 d’octubre (màxim 15 grups). S’hi podrà apuntar tothom que tingui més de 6 anys (els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult). Els grups estaran formats per un mínim de 6 persones i un màxim de 10. Caldrà que hi hagi un representant per a cada grup. Anar vestit de bandolers dóna puntuació extra. XI CURSA D’ORNIS Per participar-hi cal apuntar-se a www.alcover.cat. Data límit: 10 d’octubre. Itinerari: Camp de futbol, carrer del Mas de Moresc, carretera de Mont-ral, av. Mont-ral, raval del Carme, les Rodes, avinguda de Tarragona. Punt de sortida: camp de futbol. Recollida de dorsal: al mateix punt de sortida, el dia de la cursa, a les 3 de la tarda. TÚNEL DEL TEMPS L’assistència a l’espectacle teatral té aforament limitat. Per assistir-hi es podrà comprar el tiquet al PIJ (1€/persona) a partir del 7 d’octubre i fins exhaurir les localitats anticipades. El mateix dia de les representacions, al Museu, es posaran a la venda les localitats restants. XXII TROBADA DE GEGANTS Colles participants: Alforja, les Borges Blanques, Calafell, la Canonja, Móra la Nova, Maspujols, la Riba, Reus, la Selva del Camp, Vila-seca, Vilanova d’Escornalbou, Vinyols i els Arcs, Colla Pessigolla (Valls) i Alcover. La cercavila recorrerà els següents carrers: les Rodes, IES Fonts del Glorieta, Hort de la Barra, av. de Reus, av. de Montblanc, Bretxa, Forn Xic, Sant Llorenç, Rec, Maria Domènech i pl. Nova. Es prega que no estacioneu vehicles al llarg del recorregut, de les 11 a les 14 h. TIQUETS TAST DE BANDOLERS Preu: 8 €. Dies de venda: del 7 al 9 d’octubre, de 10.00h a 12.30h i de 17.00h a 19.00h. Lloc adquisició: PIJ. (Els seients estaran numerats i l’aforament és limitat. Serà imprescindible portar el tiquet per assistir al tast.) Menú: Coca amb recapte i llonganissa, botifarra blanca i negra, truita, olives, sangria, trufes, vi ranci i coca de fruits secs. (Per al bon funcionament del punt de venda, els tiquets del tast de bandolers es pagaran al moment de retirar-los. NO s’admetran reserves). VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA PER FESTES, VISITA EL MUSEU Dissabte (matí) i diumenge (matí-tarda) de la Fira D’11.30h a 13.30 h i de 18.00h a 20.30h. Visites guiades a les exposicions: Les muntanyes de Prades ara fa 240 milions d’anys. Els fòssils d’Alcover-Mont-ral, Ca Batistó. Modernitat burgesa i modernisme literari i Espai Anton Català. * Sense reserva prèvia, només cal sol·licitar-ho a l’oficina de turisme on s’organitzaran els grups per ordre d’arribada EXPOSICIONS Un món de silenci, retrospectiva de l’obra i vida de l’artista alcoverenc, Francisco Domingo Castellà Horari de visites: Dimarts a divendres de 10 h a 14 h, dissabtes de fira d’11 h a 13.30 h, diumenge de fira d’11h a 13.30 h i 18 h a 20.30 h. Festa Major horari normal Oberta al públic del 10 al 17 d’octubre Al Cercle d’Amics, 1a mostra de pintura i dibuix dels alumnes de l’Escola d’Adults d’Alcover. Obert durant les festes. Al local del Casal Popular la Bretxa, durant totes les festes, exposició de fotografies. Obert durant les festes. TAVERNA BANDOLERA Al local del Casal Popular la Bretxa, durant totes les festes, romandrà oberta la taverna bandolera @FiradeBandolers Fira de Bandolers d’Alcover Fira de Bandolers programa actes fira de bandolers FiradeBandolers

×