Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
REGULILE DE COMPORTAMENT
     CU TEHNICA DE CALCUL
Utilizarea echipamentelor de
calcul se permite doar        ...
PENTRU CA MUNCA LA CALCULATOR SĂ NU DEVINĂ
  DĂUNĂTOARE SĂNĂTĂŢII, ŢINEŢI CONT DE
      URMĂTOARELE INDICAŢII:
  ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Regulile de comportament cu tehnica de calcul

977 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Regulile de comportament cu tehnica de calcul

 1. 1. REGULILE DE COMPORTAMENT CU TEHNICA DE CALCUL Utilizarea echipamentelor de calcul se permite doar Este strict interzis sa persoanelor instruite în atingeţi ecranul domeniu. monitorului. Accesul şi desfăşurarea activităţii în laboratorul de Este strict interzisă informatică se face numai folosirae tastaturii cu sub supravegherea profeso- mîinile umede sau rului sau laborantului. murdare. Este interzisa plasarea la Evitaţi mişcările bruşte si nu locul de muncă a obiectelor părăsiţi locul de munca fără străine (genţi,haine). permisiunea profesorului. Nu încercaţi de sine stătător Este interzisă conectarea şi să lichidaţi defecţiunile în deconectarea calculatoarelor lucrul calculatorului, fară permisiunea imediat profesorului. anunţaţi profesorul. Este interzisă modificarea Este strict interzisă atingerea sau stergerea fişierelor de pe cablurilor, prizelor, firelor si discul sistem, precum şi a conectoarelor. fişierelor străine. !
 2. 2. PENTRU CA MUNCA LA CALCULATOR SĂ NU DEVINĂ DĂUNĂTOARE SĂNĂTĂŢII, ŢINEŢI CONT DE URMĂTOARELE INDICAŢII: Aşezaţi-vă în faţa calculatorului Coatele trebuie ţinute aproape de astfel, încît distanţa dintre corp în aşa fel încît braţul să formrze ecranul monitorului şi ochii să fie un unghi drept cu antebraţul. în limitele a 50-70 cm. Ţineţi spatele drept, lipit de scaun. Ţineţi picioarele pe podea Tastele se lovesc uşor şi astfel, încît coapsa să scurt, dupa care degetele formeze un unghi drept cu revin într-o poziţie gamba. relaxantă. Nu sprijiniţi coatele pe Dacă v-au obosit ochii, masă, deoarece aceasta abateţi privire de la ecran limitează mişcările. şi priviţi la ceva îndepărtat. TEMA1:Arhitectura computerelor personale(PC).Sistema operationala Windows Programe Utile.Procesorul de texte Microsoft World for Windows. SCOPUL LUCRARII:De a capata deprinderi de orientare in deservirea si lucrul cu computerul personal.De a acumula priceperea de orientare in denumirea purtatorului de informatie si structura directoarelor.De a acumula deprinderi de lucru cu documentele electronice Microsoft Word for Windows.

×