Mobility

423 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
423
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mobility

 1. 1. Τελικό power point mobile youth <ul><li>Βαρβάρα Αναστασίου </li></ul><ul><li>Λυδία Ζαννέττου </li></ul><ul><li>Νίκη Λεμονή </li></ul><ul><li>Άννα Μενεγάτου </li></ul><ul><li>Κατερίνα Μπασάρη </li></ul>
 2. 2. Mobility QnA Για να ξεκινήσεις ένα start up όσο εύκολο και αν μπορεί να φαίνεται δεν είναι. Χρειάζεται, οργάνωση, χρόνο και χρήμα. Τα εμπόδια είναι αρκετά άλλα η θέληση να το επιτύχεις είναι μεγαλύτερη οπότε τα υπερνικά. Επίσης, χρειάζεται ρίσκο, όρεξη, θέληση και καλούς συνεργάτες. Το δικό σας startup με ποιά λογική ξεκίνησε? Το δικό μου start up ξεκίνησε για να καλύψει μία ανάγκη που πίστευα πως υπάρχει. Ήταν μια ιδέα κοινή με τους επι χρόνια συνεργάτες μου. Δεν ξέραμε αν θα πετύχαινε. Απλά το δοκιμάσαμε και έγινε . Ποιά ήταν τα εμπόδια που βρήκατε μέχρι να φτιάξετε το startup σας?
 3. 3. Χρειάζεται να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου, σταθερή ομάδα, νέες ιδέες και καλό Κώδικα. Όταν πρόκειται για ένα ιντερνετικό startup πρέπει να γνωρίζεις το κοινό σου, τις ανάγκες τους, αλλά και πως λειτουργεί αυτός ο χώρος. Σε πόσο διάστημα έγινε πραγματικότητα? Δούλευα πάνω σε αυτό ενάμιση χρόνο, όταν γνωστοποιήθηκε . Δεν έχει χρόνο συγκεκριμένο. Εξαρτάται πόση ώρα του αφιερώνεις. Εγώ του αφιερώθηκα πλήρως. Ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα. Δεν μας πήρε πολύ καιρό, η ομάδα δούλευε εντατικά. Το δύσκολο που τελικά ήταν πιο Εύκολο από ότι νομίζαμε ήταν να το μάθει το κοινό μας.
 4. 4. <ul><li>Οι συμβουλές και η βοήθεια είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες και καλοδεχούμενες. Ζήτησα την βοήθειά από μια ομάδα για δοκιμαστική χρήση και τα αποτελέσματα που πήραμε είχαν μεγάλη βαρύτητα. </li></ul>Ζητήσατε συμβουλές ή βοήθεια ώστε να βελτιωθεί η ιδέα σας; Και βέβαια, οι συμβουλές είναι πολύ σημαντικές. Ακόμα και όταν βγει στην αγορά το οτιδήποτε φτιάξεις, συνεχίζεις να το αλλάζεις, να το αξιοποιείς, να το εξελίσσεις. Μόνο έτσι θα γίνει καλύτερο Η Ελλάδα σαν περιβάλλον ευνοεί τέτοια προγράμματα? Δεν μας περιόρισε, ούτε και μας βοήθησε πολύ το περιβάλλον εδώ. Οι προδιαγραφές που επιλέγουμε είναι πάντα του εξωτερικού. Η Ελλάδα κανονικά θα έπρεπε να είναι έτοιμη και ανοιχτή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Μία μερίδα τις υποστηρίζει και τις δέχεται. Αλλά είναι γεγονός πως αν δεν ακολουθήσεις το ρεύμα δύο πράγματα μπορεί να συμβούν ή να σε παρασύρει ή να σε αφήσει πίσω. You make your choice. Εγώ ακολουθώ το μοτίβο fail forward fast!
 5. 5. Υπάρχει κοινότητα που υποστηρίζει τα start ups και φυσικά και υπάρχει και η επιθυμία από πολλά άτομα για την δημιουργία του δικού τους start up . Εμείς βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, θετικής πάντα, ως προς το κοινό. Διαμορφώθηκε κοινότητα που να τα υποστηρίζει ή υπάρχει επιθυμία στην δημιουργία startup ? Κοινό υπάρχει. Αν όχι εδώ, σίγουρα κάπου αλλού Έχετε σκεφτεί την επόμενη κίνηση σας? (νέο startup) Έχω ήδη σκεφτεί την επόμενη μου κίνηση, ναί. Το ένα φέρνει το άλλο. Από μια ιδέα μπορεί να βρεις την επόμενη. Κάτι έχουμε σκεφτεί αλλά είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Το βλέπουμε..
 6. 6. Όπως σας είπα, έχουμε εκπλαγεί θετικά. Το κοινό όσο δύσκολο και αν φαίνεται είναι δεκτικό, ενημερώνεται εύκολα, εκπαιδεύεται. Το κοινό στόχος ανταποκρίνεται? (κάνει download π.χ. την εφαρμογή; Την χρησιμοποιεί;) Ναί, το κοινό αγαπάει τις καλές δουλειές. Αυτό μας βοηθάει να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις μας!
 7. 7. M ore than 165 million tablets expected to ship over the next two years, tablets are growing in popularity and changing the way that we consume content Googleadsblog People are spending considerable time with tablet devices and using them to play games, browse the web and search for information. Googleadsblog unleashingideas.org For one week, millions of young people around the world join a growing movement of entrepreneurial people, to generate new ideas and to seek better ways of doing things.
 8. 8. womenatbusiness.eu I s a 15 month initiative co-funded by the European Commission’s Competitiveness and Innovation Framework Programme 2007-2013, under the Directorate General Enterprise and Industry. It is implemented by six (6) partners from Cyprus, Greece, Estonia, Italy, and the UK. Germany is a participating country. women@business aims to support entrepreneurship on three levels enhancing the principle of ‘learning, doing and reflecting’.
 9. 9. Guardian
 10. 10. Προηγούμενο Γράφημα: Συνδρομές κινητής ανά εκατό κατοίκους. Η Ελλάδα, όπως φαίνεται όχι απλά προηγείται αφήνει κατά πολύ πίσω όλη την υπόλοιπη Ευρώπη Που είναι οι υπηρεσίες κι οι εφαρμογές που θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει δυναμικές ελληνικές startup, που θα γέμιζαν την ελληνική αγορά αρχικά  και που  θα προχωρούσαν μετά να κατακτήσουν τον κόσμο, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στην, μισή σε πληθυσμό, Φιλανδία; Νίκος Αναγνώστου
 11. 11. Greekstartups.com We believe that once the website becomes definitive of what Greece has to offer it will also become the starting point for foreign technology enthousiasts, entrepreneurs, possible collaborators and funders ΕΣΠΑ – Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Ανάπτυξης Ξεκινήστε τη δικιά σας επιχείρηση. Ενισχύστε την ατομική σας επιχείρηση. Μέσω του ΕΣΠΑ δίνονται σημαντικές ευκαιρίες. Μέσω της msolutions μπορείτε να τις υλοποιήστε. Δημιουργώ. gr innovationthessaloniki.gr kainotomies . gr Ελληνικά δίκτυα
 12. 12. Colab Athens Come to &quot;Masterclass &quot;Want to be an entrepreneur?&quot;&quot; Startuptoday Ένα πρωτότυπο fund raising (pitching) event που πραγματοποιείται ετήσια. Μία συνάντηση μεταξύ νέων επιχειρηματιών (startups) που αναζητούν χρήματα για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους και επενδυτών (business angels) που θέλουν να επενδύσουν. Microsoft innovation center Greece Έχει ως στόχο να διευκολύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και δράσεων στον ακαδημαϊκό χώρο, τις εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και το κράτος. Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα δρα επίσης ως θερμοκοιτίδα επιχειρηματικών ιδεών, ευελπιστώντας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ερευνητικών και επιχειρηματικών κοινοτήτων της χώρας μας.
 13. 13. digi-mobile Ενίσχυση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc) ψηφιακή υστέρηση Η εγχώρια ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε συσκευές κινητής επικοινωνίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. απουσιάζουν εφαρμογές διεθνούς βεληνεκούς που να έχουν προσελκύσει αξιόλογο αριθμητικά κοινό-χρήστες έλλειψη επαρκούς πλαισίου για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης δημόσιας διαβούλευσης
 14. 14. <ul><li>Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής </li></ul><ul><li>Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας </li></ul>Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα. Το startupgreece είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα πληροφόρησης και δικτύωσης με στόχο να αναδείξει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να φέρει κοντά ανθρώπους και ιδέες και να αλλάξει την αντίληψη για την επιχειρηματικότητα στη χώρα. Το startupgreece συνδυάζει μια online κοινότητα επιχειρηματικότητα με μια βάση γνώσης και πληροφορίας ειδικευμένης στο επιχειρείν.  Startupgreece
 15. 15. Opencoffee - Openfund Το OpenCoffee.gr φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάλυψη των εξελίξεων στα ελληνικά start-ups. Επιχειρηματικότητα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια Ειμαστε αυτο που φαινομαστε. Θελουμε να σας μιλησουμε για επιχειρηματικοτητα. Θελουμε να μας μιλησετε για επιχειρηματικοτητα, όσο τρέλες κι αδύνατες, νομίζετε ότι είναι οι ιδέες σας, χωρίς αυτές δεν θα αλλάξει τίποτα.Εχουμε οραμα και γνωση.
 16. 16. To startup or not to startup? H επιχειρηματικότητα που ΔΕΝ διαθέτουμε σχεδόν καθόλου είναι αυτή των  startups με προσδοκίες γρήγορης ανάπτυξης. Θέλουμε startups? Θέλουμε startups που θα μπορέσουν να πάνε από το μηδέν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με τζίρους που θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό και θα πλουτίζουν τη χώρα. Αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε ούτε ένα. Θέλουμε startups που να μπορούν να τα εξαγοράσουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή ζήτημα αν διαθέτουμε μια χούφτα. Θέλουμε startups που θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τη διαρροή όλου του καλού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ζήτημα αν διαθέτουμε λίγες δεκάδες.

×