Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Сила за Свобода 1/2. Най-важната Сила. Сила за Успех с Ясен Николов 2018г.

518 views

Published on

Най-важната ни сила е силата да сме свободни.
Да не сме поробени. Да не поробваме другите.
Да освобождаваме себе си и другите.
Да поддържаме, подхранваме, развиваме и издигаме свободата си.
Да я разбираме и искаме да я разбираме.
Сила за успех. Ясен Николов.
Психология. Консултиране.
Коучинг и Менторинг.

2018-2019

Сила за Успех.
Freedom power 1 - force for good force for freedom

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Сила за Свобода 1/2. Най-важната Сила. Сила за Успех с Ясен Николов 2018г.

 1. 1. НАЙ-ВАЖНАТА НАГРАДА НА ЖИВОТА НАЙ-СКЪПАТА ЦЕННОСТ И ПРИДОБИВКА. НАГРАДАТА НА ВСИЧКИ НАГРАДИ. ПОВОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ПОЧИВКИ, ПРАЗНИЦИ И ВАКАНЦИИ.
 2. 2. ТРОФЕЯТ НА ВСИЧКИ ТРОФЕИМЕЧТАТА НА МЕЧТАТЕЛИТЕ. ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ ГЕРОИЧНИ ПОДВИЗИ.
 3. 3. ДА ЗНАЕШ И ДА ОПИТАШ ДА СЕ ПРИБЛИЖИШ, ДА НАУЧИШ, ДА ИЗУЧАВАШ, ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАШ ЛИЧНО, ДА ОПИТАШ ЕДНОКРАТНО И МНОГОКРАТНО, ДА СЕ ОТДАЛЕЧИШ И ПРИТИХНЕШ ВРЕМЕННО.
 4. 4. ДА Я ЦЕНИШ НАУЧИ СЕ. НАУЧИ СЕ ДА Я РАЗПОЗНАВАШ. ДОБИВАШ. ПАЗИШ. СЪХРАНЯВАШ. УВЕЛИЧАВАШ. УМНОЖАВАШ. РАЗДАВАШ РАЗУМНО. ИНВЕСТИРАШ. РАЗПРЕДЕЛЯШ. РАЗСАЖДАШ. ПОДОБРЯВАШ.
 5. 5. 2 ПЪТЯ: С ВСИЧКО И С НИЩО ПЪТЯТ НА ЗАВОЕВАТЕЛЯ, МОНАРХА, ДЕСПОТА, ТЪРГОВЕЦА, КАРИЕРИСТА. ИЛИ... ПЪТЯТ НА МОНАХА, ФИЛОСОФА, СВЕТЕЦА, АСКЕТА. ЕДНО Е СИГУРНО: НИЩОТО Е ПО-ТРУДНО ЗА ОТНЕМАНЕ.
 6. 6. НЕЛЕПО НЕВЕЖЕСТВО ЛИПСА НА ИДЕИ. НЕ ЗНАЕМ. НЕ ИЗСЛЕДВАМЕ. НЕ ИНВЕСТИРАМЕ НИКАКВО МИСЛЕНЕ. НЕ ОТДЕЛЯМЕ НИКАКВО ВРЕМЕ НА ОСМИСЛЯНЕ И ОБСЪЖДАНЕ. НЯМАМЕ КОНЦЕПЦИЯ. КУПУВАМЕ ЛЕКОВЕРНО ЧУЖДИ И ГРЕШНИ ИДЕИ .
 7. 7. СЛЕД ПРЕДИМАЛКО ПО-МРАЧНИ И УМОРЕНИ. ЛЕКО РАЗЖАЛВАНИ. ПО-МАЛКО ЧИСТО НОВИ И ЛЪСКАВИ. НЯКАК РАЗСЛЕДВАНИ. ПО-ТРУДНО “ЕДИНСТВЕНО И ВЕЧНО ПРИНАДЛЕЖАЩИ КЪМ”
 8. 8. СВОБОДА: АНТОНИМИ КАКВО НЕ ИСКАМЕ?! ОТ КАКВО ИСКАМЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ!?
 9. 9. КАКВО Е СВОБОДА? КОЙ Е СВОБОДЕН? ЗАЩО? КАК? СПОРЕД КОГО? КОГА? КЪДЕ? А СПОРЕД МЕН? А ЗА МЕН ТОВА ЛИ ЩЕ БЪДЕ? А КАК ЩЕ СЕ ПРЕВЕЖДА И ПРОЯВЯВА ТОВА ЗА МЕН?
 10. 10. СЛУШАЙ ВНИМАТЕЛНО ИНСТРУКЦИИТЕ МИ. ЕДНОТО КОПЧЕ Е МОМЕНТАЛНО ФАТАЛНО
 11. 11. СИНОНИМИ КАКВО Е? КАКВО ИСКАМЕ?
 12. 12. МИЛИОНИ МАЛКИ СВОБОДИ В КОНТЕКСТА НА ЕДНА ГОЛЯМА
 13. 13. МИКРО ПЛАН ОТ КОЕ ДА ОСВОБОДИШ СИСТЕМАТА СИ? КОИ ТОКСИНИ, БЛОКАЖИ И ТОВАРИ ИСКАШ ДА ПРЕМАХНЕШ?
 14. 14. ЗА МЕН КАКВО Е И ЗАЩО? СРАВНЯВАМЕ И ОСМИСЛЯМЕ. ВКУСВАМЕ. СЛУШАМЕ. НАБЛЮДАВАМЕ. ПРЕЖИВЯВАМЕ. ТЕСТВАМЕ РЕДОВНО. ВСЕКИ ДЕН. ЧУВСТВАМЕ.
 15. 15. МЕЗО ПЛАН СРЕДНО НИВО МЕЖДУ МЕН И ДРУГИТЕ. В ОБЩНОСТТА МИ. МЕЖДУ ХОРАТА. В СЕМЕЙСТВАТА. ПАРТНЬОРСТВАТА. ПО ТЕЗИ ЗЕМИ. В ТЕЗИ ВРЕМЕНА. ПРИ ПОДОБНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. ПРИ ХОРА В МОЯТА ПОЗИЦИЯ. НА МОЕТО НИВО. С МОЯТА РОЛЯ. ФУНКЦИЯ. МИСИЯ. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. СЪДБА.
 16. 16. ВДИШВАМЕ И ИЗДИШВАМЕ НАЗОВАВАМЕ КАКВО Е И КАКВО НЕ Е. ПРЕДСТАВЯМЕ СИ Я. ОТКРИВАМЕ Я. НАСЕЛЯВАМЕ Я. ВНАСЯМЕ Я И Я ИЗНАСЯМЕ. ПРОИЗВЕЖДАМЕ Я.
 17. 17. ЕРАТА НА ОТКРИТИЕТО ТЪРСИМ Я И Я НАМИРАМЕ. МОДЕРНА И ДРЕВНА. НОВА И СТАРА. ЧУЖДА И НАША. ИСТОРИЧЕСКА И ФИЛОСОФСКА. ФАКТИЧЕСКА И ИМАГИНЕРНА.
 18. 18. РАБОТЕН ИДЕАЛИЗЪМ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ГОРЧИВАТА ИРОНИЯ, ОСНОВАТЕЛНИЯ ЦИНИЗЪМ, БЕЛЕЗИТЕ И КОШМАРИТЕ НА ВЕТЕРАНА.
 19. 19. ОТКЪДЕ ИСКАМ ДА СЕ ИЗМЪКНА? КЪДЕ НЕ ИСКАМ ДА ПОПАДАМ? ГОЛЕМИ И МАЛКИ ПОРОБИТЕЛИ.
 20. 20. ОТСЪСТВИЕ НА РОБСТВО ОТСЪСТВИЕ НА ТЕЖЕСТИ, БАРИЕРИ, ОГРАНИЧЕНИЯ, ЗАВИСИМОСТИ. ОСОБЕНО НАЛОЖЕНИ ОТ ДРУГИ.
 21. 21. ИЗУЧАВАЙ ИСТОРИЯТА. ФИЛОСОФИЯТА. ТРАДИЦИИТЕ. МИТОЛОГИЯТА. ИЗКУСТВАТА. ЛИТЕРАТУРАТА. РЕЛИГИИТЕ. НАУКАТА. МЕДИИТЕ И МОДАТА. НАСТРОЙ И НАОСТРИ СЕТИВАТА СИ.
 22. 22. ЕСТЕСТВОТО ПРИРОДАТА. ВЪН И ВЪТРЕ. ТЪРСИ ВДЪХНОВЕНИЕ И ОТКРОВЕНИЕ. СВЪРЗВАЙ СЕ С ИЗТОЧНИЦИ. СТИХИИ И ЕЛЕМЕНТИ. ПОПИВАЙ. ПРАКТИКУВАЙ. УВАЖАВАЙ. БЛАГОДАРИ.
 23. 23. КОГА И КЪДЕ БЯХ И СЪМ СВОБОДЕН? ЗАЩО ТАКА ГО ЧУВСТВАХ? ЧУВСТВАМ? КОЕ В СВОБОДАТА Е СВОБОДА? СИТУАЦИОННА И ОБУСЛОВЕНА. С ПОВОД И ПРИЧИНА.
 24. 24. КАК СЕГА?! ТЪРСИ УНИВЕРСАЛНОТО! ПОЛЗВАЙ ПОВОДА! ИЗЛЕЗ ОТ КОНКРЕТИКАТА! ЗАПАЗИ ПРИНЦИПА!
 25. 25. АКТИВИРАЙ ЖИВАТА НЕВРО-КАРТА НА СВОБОДАТА СИ КАЖИ СИ “ЕТО ТАКА СЪМ СВОБОДЕН”
 26. 26. НУЖНА НИ Е ЦЯЛАТА. НА ВСЯКО НИВО. ВЪВ ВСЕКИ ПЛАН. ИНТЕГРАЛНА СВОБОДА
 27. 27. МАКРО ПЛАН НИВО ПЛАНЕТА. ЕРИ. ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЧОВЕЧЕСТВО. ВСИЧКИ РАСИ. ВЪЗРАСТИ. ПОЛОВЕ. ЕЗИЦИ. ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ. ФИЛОСОФИЯ. УНИВЕРСАЛИЗЪМ.
 28. 28. РИТУАЛИЗИРАЙ СВОБОДАТА ДУХОВНО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО. ПОСЛЕ ЕМОЦИОНАЛНО И ЕНЕРГИЙНО. ТРЪГВАЙ ВИНАГИ ОТ ВЕЧНОТО. АБСТРАКТНОТО. НЕИЗМЕРИМОТО. НЕОПРЕДЕЛИМОТО.
 29. 29. ХВАЩАЙ И ПУСКАЙ ПРИПОМНЯЙ СИ Я, ЗА ДА Я ЗАБРАВЯШ. ОПРЕДЕЛЯЙ Я И ЗАРЯЗВАЙ ОПРЕДЕЛЕНИЯТА. ДЕФИНИРАЙ ГРАНИЦИ И ПРЕДЕЛИ. ПРЕМИНАВАЙ ОТВЪД.
 30. 30. ПОЛЗВАЙ ПАРАДОКСА ГРАДИ И РУШИ. УЛАВЯЙ, ЗА ДА ПУСКАШ. РИСУВАЙ, ЗА ДА ИЗТРИЕШ.
 31. 31. ПАЗИ СЕ ОТ КАПАНА НА ТЕЛЕСНАТА И МАТЕРИАЛНАТА, НА ФИНАНСОВАТА И ИМУЩЕСТВЕНА “СВОБОДА”. СЛОЖИ ГИ В ГРАФА “НИСКИ ПРИОРИТЕТИ”
 32. 32. ДЪЛБОКА И ДЪЛГОТРАЙНА УВЕЛИЧИ КАРТИНАТА. ОТДАЛЕЧИ СЕ. УДЪЛЖИ ПЕРИОДА. ИЗДИГНИ СЕ. ДИШАЙ. НЕ БЪДИ МАНИАКАЛЕН. ОСТАНИ В БАЛАНС.
 33. 33. СВЕРЯВАЙ С ВЕЛИКИТЕ И С ГЕРОИТЕ - ЗА ДА ЦЕНИШ И СТОИШ БЛИЗО. С ПРОСТАЦИТЕ И ПРОПАДНАЛИТЕ, ЗА ДА СТОИШ НАДАЛЕЧ. ЗА УСТОЙЧИВ ИМУНИТЕТ. ЗА РЕШЕНИЯ ПРИ ИЗКУШЕНИЕ.
 34. 34. СВОБОДАТА ПЪТ И НАЧИН НА ЖИВОТ. ЕТО КАК. 30 МАЙ - СВОБОДЕН ДЗЕН

×