Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Les virtuts cristianes

1,660 views

Published on

Les virtuts cristianes: cardinals i teologals

Published in: Education
 • Be the first to comment

Les virtuts cristianes

 1. 1. Les virtuts dels cristians David Borràs Salvadó
 2. 2. Les virtuts dels cristians  Una virtut és aquella disposició a fer el bé que tenen les persones de forma habitual.  D'entre totes les virtuts, aquelles que fan referència a Déu s'anomenen virtuts teologals.  Les virtuts teologals són tres: fe, esperança i caritat.
 3. 3. Les virtuts teologals  La fe és la virtut que ens permet creure en Déu i en tot allò que ens ha dit i que l'Església ens proposa creure.  L'esperança és la virtut per la qual desitgem el Regne de Déu i la vida eterna com a la nostra felicitat.  La caritat és la virtut que ens permet estimar a Déu per sobre de totes les coses.
 4. 4. caritat
 5. 5. Les virtuts cardinals  D'entre les virtuts humanes n'hi ha quatre anomenades cardinals que són molt importants: la prudència, la justícia, la fortalesa i la temprança.
 6. 6. Les virtuts cardinals  La prudència és la capacitat per tenir en compte totes les conseqüències al fer alguna cosa; evitant així futurs problemes.  La justícia és la capacitat de donar a cadascú el que li pertany.  La temprança és la capacitat de controlar-se un mateix (autocontrol).  La fortalesa és la capacitat de buscar sempre el bé per damunt de qualsevol altre cosa.
 7. 7. Les virtuts cardinals
 8. 8. prudència justícia fortalesa temprança
 9. 9. “Viure bé no és altra cosa que estimar Déu amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tota l’acció. Li conservem un amor enter (per la temprança) que cap desgràcia no pot fer trontollar (això ve de la fortalesa), que l’obeeix a ell sol (i això és la justícia), que vetlla amatent per discernir totes les coses i no deixar-se sorprendre de l’engany i la mentida (i això és la prudència)”. Sant Agustí.
 10. 10. prudència justícia fortalesa temprança caritat

×