Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El poble d'Israel (primera part)

1,524 views

Published on

Història del poble d'Israel. Primera part. Des d'Abraham a Salomó.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

El poble d'Israel (primera part)

 1. 1.  Canaan, la Terra Promesa, és una petita regió de l’Orient Mitjà, situada a la vora del mar Mediterrani. Tot i ser un país petit, la seva posició estratègica va fer que hi haguessin molts conflictes.  Gairebé tot el que sabem del poble d’Israel ho coneixem a través de la Bíblia.
 2. 2.  2000 anys aC Déu escull Abraham perquè sigui el pare d’un gran poble.  Déu i Abraham segellen l’Aliança: Déu donaria una terra (Canaan) i un fill (Isaac) a Abraham i aquest confiaria en Ell.
 3. 3. Abraham Sara Isaac
 4. 4.  Era el fill d’Abraham. Es casà amb Rebeca i tingué dos fills: Esaú i Jacob.  Esaú era el més gran i el que havia d’heretar les terres i les possessions del seu pare, però va vendre aquest dret a Jacob.
 5. 5. Abraham Sara Isaac Rebeca Esaú Jacob
 6. 6.  Jacob, germà d’Esaú i fill d’Isaac, va tenir molts fills. Josep era el seu fill preferit.  Els germans de Josep van intentar-lo matar però no ho van fer. El van vendre com a esclau a Egipte.  A Egipte va acabar sent el conseller del Faraó.  Van venir males collites a Canaan i Josep va ajudar als seus germans a instal·lar-se a Egipte, que hi arribaren fugint de la fam i la misèria.
 7. 7.  Moisès va demanar al faraó que deixés sortir als israelites d’Egipte. Aquest al principi s’hi va negar però després de les plagues va acceptar-ho.  El poble d’Israel va romandre 40 anys al desert fins arribar a la Terra Promesa.  Durant aquesta estada al desert Déu va donar a Moisès les Taules de la Llei per segellar l’Aliança.  Des d’aquell moment el poble d’Israel es convertí en el poble de Déu.
 8. 8.  Quan els israelites van arribar a la Terra promesa es van organitzar en 12 tribus. Cada una es va instal·lar en una regió diferent.  Els encarregats de governar i protegir les tribus eren els jutges.  Els jutges eren líders que tothom admirava, respectava i seguia. Els més importants van ser: Gedeó, Samsó i Samuel.
 9. 9.  Samuel, l’últim jutge, va nomenar un rei que unifiqués totes les tribus.  El primer rei d’Israel va ser Saül.  L’època dels reis durà uns 100 anys i fou una època de gran esplendor. En aquests anys es va començar a escriure la Bíblia.  Els reis més importants van ser David i Salomó.
 10. 10.  David era un pastor que de jove va vèncer a Goliat.  Es va convertir en guerrer i va lluitar a l’exèrcit de Saül.  Va ser ungit rei d’Israel per Saül.  David era un home molt religiós. Li agradava cantar i compondre pregàries a Déu. Molts d’aquests cants els podem trobar al llibre dels Salms.
 11. 11.  Fill de David.  Va fer construir el Temple de Jerusalem, on van col·locar-hi l’Arca de l’Aliança.  Va fer construir també un gran palau i creà un gran exèrcit.  Per poder pagar tot això va fer pagar molts impostos i la gent va deixar de confiar en ell.  En la successió de Salomó el seu país va quedar dividit en dos: el regne del nord i el regne del sud.

×