Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
TOYS FOR BOYS
We konden het niet nalaten om in te gaan op de uitnodiging van de Van denUdenhout Groep om
deel te nemen aan...
Na een tussenstop bij automindedvrienden (die niet thuis waren), op hun oprit een foto gemaakt en
via WhatsApp toegezonden...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Audi's toys for boys (door Arthur van Houts)

396 views

Published on

Een blogje over een mooie rij-ervaring met een Porsche-killer. Samen met mijn oudste zoon, een echt "toys for boys" moment. Niet geschikt voor dames...!?

Published in: Automotive
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Audi's toys for boys (door Arthur van Houts)

  1. 1. TOYS FOR BOYS We konden het niet nalaten om in te gaan op de uitnodiging van de Van denUdenhout Groep om deel te nemen aan het “Audi on Tour” event. Samen met mijn oudste zoonMylan werden we ontvangen door Roel van Tongerlo die ik uit mijn netwerk ken. Een lekker glaasje drinken, gezellig en informatief kletsen over uiteraard auto’s. Een warme snack er bij, het was immers al vijf uur in de namiddag. Dat is een lekker begin! Nadat onze rijbewijzen waren gecontroleerd konden we op pad gaan. Mylan had een Audi Avant RS 4 uitgekozen om eens aan de tand te voelen. Een agressief ogende blauwe uitvoering. De specificaties staan hem helder op het netvlies: - S Tronic 7-traps automaat; schakelt enorm snel, zonder verlies trekkracht - 450 PK onder de motorkap (ik was nog niet verder gekomen dan 300, Mylan tot 180) - 0 tot 100 in 4,6 seconden Ik mocht als eerste achter het stuur plaatsnemen. De motor was al warm dus kon ik het vermogen direct vol gebruiken. Wat een kracht! Fenomenale versnelling! En dan ben ik toch echt wel wat gewend met mijn motor. Maar het mooiste van alles; het geluid bij vol accelereren. Daar kan geen top-40 hit tegen op.
  2. 2. Na een tussenstop bij automindedvrienden (die niet thuis waren), op hun oprit een foto gemaakt en via WhatsApp toegezonden met de toevoeging “Met sportieve groet”, wisselden we van bestuurder. Mylan leidde (voor de eerste maal met een automaat) de Audi rustig de straten van Wijbosch door. Het buitengebied opzoekend. Ontdekken wat de RS 4 in zijn mars heeft. Een big-smile van oor tot oor bij de vele sprints. Plankgas, laagvliegen en weer tot rust komen. En ondertussen genieten van het mooie geluid uit de twee gapende uitlaten. Een unieke ervaring voor een toch nog beginnende bestuurder. Maar hij had de auto steeds volledig onder controle. Chapeau! En ook chapeau voor de Audi; perfecte tractie, rechtuit en in de bocht. Het vermogen prima overbrengend, géén spinnende wielen. Heel beheersbaar. Helaas kwam aan deze “Audi on tour” –ervaring een einde. We hebben de RS 4 weer keurig teruggebracht naar zijn “hangar”. De overstap naar onze eigen Audi was als vanzelfsprekend; van binnen herkenbaar, ergonomisch alles nog steeds op de juiste plaats. Mylan reed naar huis. Handgeschakeld nu en in een rustiger rijdende auto. En minder opvallend, gewoon zwart. Onderweg nog lekker nagepraat, een paarautogekke mensen in ons social media netwerk verlekkerd laten meegenieten van onze mooie ervaring. Want dát was het! We zijn het er samen over eens; dit willen we zeker nog eens overdoen. Een mooi vader-zoon-auto-ervaring! Een echt “toysfor boys” moment. What’s next!?

×