Dossier 12 13

198 views
154 views

Published on

Dossier d'informació del curs 2012-2013 que es lliura a les famílies. Escola Marinada, Cambrils.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
198
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dossier 12 13

 1. 1. Escola Marinada INFORMACIÓ PER A LES FAMÍLIES Curs 2012 – 2013(El contingut d’aquest petit dossier us anirà bé per consultar tota mena de dubtes, per això és convenient que el guardeu al llarg de tot el curs)
 2. 2. Benvolgudes famílies,El Claustre de Professors ens adrecem a vosaltres, pares imares, per donar-vos la benvinguda al nou curs escolar,tant a les famílies que ja formàveu part de la nostracomunitat educativa, com a les que us hi heu incorporataquest mes de setembre.Al mateix temps, també us volem informar d’uns punts bàsicspel bon funcionament del centre, per la qual cosa agrairemla vostra col·laboració.1- EQUIP DIRECTIUDirectora Isabel RomeroCap d’Estudis Pilar BaixerasSecretària Imma Bayod2- TELÈFONS D’INTERÈSPrimària 977 793 702 / 669 441 333Infantil 977 794 928AMPA 977 362 908Menjador 607 980 8723- HORARISSecretaria, de dilluns a divendres, de les 11:30 a les 13:00Direcció, dimarts, de 15:00 a 16:00; dijous, de 09:00 a 10:00AMPA, tots els dies, de 16:30 a 18:00
 3. 3. 4- CALENDARI: • El curs serà de jornada partida del 12 de setembre de 2012 al 7 de juny de 2013 Infantil i Primària: de 09:00 a 12:30 i de 15:00 a 16:30 • La jornada única serà el dia 21 de desembre de 2012 i, també, del 10 al 21 de juny de 2013 Infantil i Primària: de 09:00 a 13:00 • Les vacances de Nadal seran del 22 de desembre de 2012 al 7 de gener de 2013 (ambdós inclosos). • Les vacances de Setmana Santa seran del 23 de març a l’1 d’abril de 2013 (ambdós inclosos) • A més de les festes nacionals i locals, les festes de lliure disposició seran el 2 de novembre de 2012, el 7 de desembre de 2012, l’11 de febrer de 2013 (dilluns de carnaval) i el 20 de maig de 2013 (segona pasqua).5- INFORMES A LES FAMÍLIESA Educació Infantil es lliuren dos informes d’avaluació durantel curs: el 31 de gener (meitat de curs) i el 21 de juny (finalde curs).A Primària, se’n lliuren tres, coincidint ambels tres trimestres: el 21 de desembre,el 22 de març i el 21 de juny.
 4. 4. 6- MESTRESEDUCACIÓ INFANTILP3 A – Manolita Bellmunt P3 B – Alícia GarcíaP4 A – Patrícia Sánchez P4 B – Cocó GómezP5 A – Lidón Vicente P5 B – Laura FerrerPsicomotricitat i Suport – Rosa Triquell i Mireia GuinjoanEducació Especial – Mònica SantamansMúsica – Núria BadenasAnglès – Imma BayodPRIMÀRIA1A – Pilar Cuñat 1B – Laura Fernández2A – Josep March 2B – Eva Suances3A – Pilar Vigo 3B – M. Josep Poyo4A – Montse Zamora 4B – Montse Giralt5A – Sandra Pérez 5B – Anna Nieto6A – Núria Planes 6B – M. Victòria DomingoEducació Física – Noemí Torremorell i Anna NietoMúsica – Núria BadenasAnglès – Isabel Romero, Imma Bayod i Pilar BaixerasReligió – Assumpta AragonèsEducació Especial – Mònica Santamans i Isabel PastorAula d’Acollida – Sol Rofes
 5. 5. 7- A.M.P.A.L’A.M.P.A. de l’escola organitza les activitats extraescolars icol·labora amb el centre aportant recursos didàctics.Us animem a fer-vos-en socis, ja que així vosaltres tambécol·laborareu en el seu correcte funcionament i, a més,podreu gaudir de molts avantatges econòmics en comprarbates o xandalls, en comprar els llibres de text, i a l’hora departicipar en activitats extraescolars o sortides.8- RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLAEl dimarts, de 12:30 a 13:30, és el dia que el/la tutor/a delvostre fill/a us pot atendre, però us aconsellem que concerteucita prèvia, per assegurar-vos que us podrà rebre (a partir de1r recomanem l’ús de l’agenda escolar per concertar lavisita).L’agenda escolar, a més de servir per a l’organització deltreball de l’alumne/a, us pot servir per la comunicació escritaentre vosaltres i el mestre/a del vostre fill/a.Altres informacions rellevants i/o convocatòries us arribaranmitjançant circulars informatives, però, per més informació,us suggerim consultar els taulells d’anuncis i, sobretot, lanostra intranet de centre: http://agora.xtec.cat/escola-marinada-cambrils/intranet
 6. 6. 9- REUNIONS DE CURSÉs molt important la vostra assistència a la reunió del cursdel vostre fill/a, perquè així coneixereu els/les mestres i usassabentareu d’aspectes importants del curs que aracomença.Totes les reunions es fan a la biblioteca, a la planta baixa, ales 16:45 (excepte la de P3, que és al matí) P3 dijous, 6 de setembre P4 dijous, 4 d’octubre P5 divendres, 5 d’octubre 1r dilluns, 1 d’octubre 2n dilluns, 8 d’octubre 3r dimarts, 2 d’octubre 4t dimarts, 9 d’octubre 5è dimecres, 3 d’octubre 6è dimecres, 10 d’octubre10- CANVIS DE DADESÉs molt important que qualsevol canvi de domicili o detelèfon el comuniqueu a Secretaria, per tal de manteniractualitzat l’arxiu de dades i per poder-vos localitzarràpidament en cas d’urgència.11- OPCIÓ DE RELIGIÓL’opció de l’ensenyament de la religió té caràcter optatiu perals alumnes i és vàlida per a tota la primària.Aquesta opció, però, es pot modificar abans delcomençament de cada curs escolar, omplint el model desol·licitud que trobareu a Secretaria.
 7. 7. 12- NORMES DE FUNCIONAMENTLes següents normes responen a la necessitat del bonfuncionament del centre i són d’obligat compliment per partde tota la comunitat educativa: a. ASSISTÈNCIA I RETARDSL’assistència és obligatòria des de P3 fins a 6è.Si algun dia l’alumne no pot venir a classe, els pares o tutorsho comunicaran per escrit al mestre/a corresponent, béabans de que falti –si és una absència coneguda ambantelació-, bé amb posterioritat –si no ho ha estat.L’horari escolar comença a les 09:00 del matí i a les 15:00 dela tarda. Entrar més tard suposa la interrupció de l’activitatlectiva, cosa que va en perjudici dels alumnes que sí arribenpuntuals, per això, qualsevol alumne/a que arribi fora del’horari establert ha de passar per secretaria,acompanyat/da d’un adult, per justificar el retard i allàromandrà fins que comenci la següent sessió. b) ENTRADA DELS ALUMNESA les hores d’entrada, les famílies s’acomiadaran dels seusfills/es a la porta del pati i no entraran.Sempre s’accedirà al centre per la porta del pati i mai per lazona d’aparcament, donat el perill que hi pot haver. Enentrar, els alumnes aniran directament a fer fileres i, en sortir,ningú s’aturarà enlloc on es pugui dificultar el pas de vianantso vehicles.Les portes d’accés al centre es tancaran 5 minuts desprésde l’hora d’entrada i no s’obriran si no és per una causajustificada.
 8. 8. c) SORTIDA DELS ALUMNESEls/les alumnes d’Educació Infantil seran lliurats a lespersones autoritzades, que els estaran esperant al peu del’escala.Els alumnes de Primària sortiran per les portes del pati,excepte els de 1r, que ho faran per la porta principal,acompanyats de la mestra, i es lliuraran a la personaautoritzada.És responsabilitat de les famílies recollir els alumnes ambpuntualitat i, quan es produeixi un retard fora dels margesraonables, es seguirà el protocol establert i es lliurarà el/lamenor a la Policia Local. d) INDUMENTÀRIACal que els nens i nenes s’acostumin des de petits a assistira classe nets i vestits correctament.A més, és obligatori dur la bata durant tot el parvulari i, elsdies que tinguin psicomotricitat o educació física, han devestir l’equipament esportiu, que és el xandall de l’escola,les sabates esportives i els estris de neteja personal (aixòúltim només a Primària).També és obligatori dur el xandall de l’escolasempre que es faci una sortida fora del centre,ja que ajuda a identificar millor els alumnes.
 9. 9. Cal marcar totes les peces de roba i altres estris que espuguin perdre o intercanviar involuntàriament (paraigües, ...)amb el nom i cognom del seu usuari.Els abrics, els anoracs, els jerseis ... també han de portaruna veta, per poder penjar-los adequadament.Cal ajudar els infants a aprendre a ser responsables i a tenircura de la seva indumentària personal. e) MATERIALEl material que s’utilitza a les classes és socialitzat, cosaque afavoreix l’hàbit de respecte i conservació de tot allò queés de tots/totes; per això us demanem que aboneu, abansdel començament del curs, l’import indicat al llistat de llibres imaterial i lliureu el justificant al tutor/a del vostre fill/a.A partir de 3r, els llibres de text també són desocialització, i les famílies es comprometen a fer-ne un bon ús i a tornar-los en bon estat. f) SALUTAconsellem a les famílies que els nens/nenes vinguin al’escola ben esmorzats, i que el que portin per l’hora del patisigui saludable (fruita, mini entrepà, ...) i de poca quantitat.Si voleu que el vostre fill/a celebri el seu aniversari al’escola, us demanem que sigui un petit àpat saludable (coca,galetes, ...) Eviteu les llaminadures, que són perjudicials pera la seva salut.Cal comunicar al tutor/a qualsevol problema de salut que elnen/a pugui tenir, per incloure la informació a la fitxa.
 10. 10. En cas d’existència de paràsits (polls), us demanem que feuel tractament adient fins eradicar el problema i hocomuniqueu a l’escola.En cas de malaltia infecciosa (conjuntivitis, xarampió,varicel·la, ...), l’alumne/a no podrà assistir al centre fins quees recuperi.Llevat d’excepcions, a l’escola no s’administraranmedicaments. En cas de necessitat, cal que us adreceu altutor/a per tal de seguir la normativa del Departament. g) QUÈ NO S’HA PORTAR A L’ESCOLAEls alumnes no portaran joguines ni llaminadures al centre,ja que distreuen i poden generar conflictes.Tampoc no portaran aparells electrònics (màquines de jocs,telèfons mòbils,...) perquè l’escola no se’n pot ferresponsable, en cas de pèrdua o sostracció.No es poden portar càmeres de fotos a les sortides, tantperquè l’escola no se’n pot fer responsable, com pel perilld’un mal ús dels drets d’imatge de les altres persones.Així mateix, no és permès d’entrar bicicletes, monopatinsni patinets a l’escola, pel perill que comporta un mal ús delsmateixos.Si algun alumne/a vol utilitzar la bicicletacom a medi de transport, ha de demanarpermís a Direcció per poder-la deixar lligadadins del recinte escolar.
 11. 11. 13- PROJECTES DEL CENTRE:Pla d’impuls de la lecturaLa lectura i lescriptura són factors fonamentals per alaprenentatge i han destar incloses en el desenvolupamentde totes les àrees.L’escola, en organitzar la seva pràctica docent, vol garantiruna mitjana mínima de 30 minuts diaris destinats a la lecturai vol, també, deixar constància del procés evolutiu que elnen/a té pel que fa als seus gustos literaris.Cada alumne/a de 1r a 6è tindrà un llibre lector, anomenat“Les meves lectures” on anirà prenent nota de tots els llibresque va llegint i que l’acompanyarà durant tota la Primària.Aquest llibre lector ha de ser cuidat i valorat pel nen/a i lafamília.Programa de Salut IntegralAdreçat als alumnes de P3 fins a 4t, aquest programa voleducar els nens/es en els hàbits saludables: menjar sa, feresport i aprendre a ser feliç. A l’escola es treballen tots aquests eixos, bé dins d’alguna àrea, bé en jornades puntuals i, també ocasionalment, amb la col·laboració de les famílies, perquè entre tots arribem a l’objectiu final.
 12. 12. El dijous, dia de la fruita!Emmarcat ara dins del Programa SI, ja fa uns quants cursosque potenciem el consum de fruita a l’hora del pati. Cadadijous, els nens/es porten a l’escola una peça de fruita peresmorzar.Naturalment, els altres dies, si volen, també enporten.A l’escola, carmanyolaFomentem l’ús de les carmanyoles, perquè s’estalvia enembolcalls i no es generen tants residus.Cada classe té una cistella on els alumnes, desprésd’esmorzar, deixen la seva carmanyola mentre juguen.En pujar a classe, cada nen/a recupera la seva carmanyola:per això és molt important que estigui degudament marcada.Projecte d’hort escolarCada cicle té cura d’un tros del nostre hort i fa elseguiment de tot el procés de conreu: plantació,rec i neteja, collita.El fruit d’aquest treball es reparteix entre elsalumnes que hi han col·laborat i se l’enduen acasa, de manera que puguin assaborir en famíliaallò que han ajudat a créixer.
 13. 13. Generalitat de Catalunya Departament d’EnsenyamentEscola MarinadaC/ Molí d’Avall, 1343850 Cambrilstelèfon/fax: 977793702telèfon mòbil: 669441333correu electrònic: e3006356@xtec.cathttp://agora.xtec.cat/escola-marinada-cambrils/intranet

×