Pissarra Digital Interactiva

596 views

Published on

Un document que ens mostra les diferents pissarres digitals que podem trobar i explicació de com utilitzar la PDI Pissarra Digital Interactiva.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
596
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
34
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pissarra Digital Interactiva

 1. 1. PDi's La Borrassa Rural Lab
 2. 2. Que és una PDi? Una Pissarra digital interactiva, a diferencia de les pissarres digitals comunes, presenten la diferencia que l'usuari pot interactuar directament sobre la pissarra.
 3. 3. Diferencia entre una PD i una PDi.
 4. 4. Tipus de pissarres digitals interactives  Pissarres digitals interactives per Ultrasons - Infraroja amb llapis.  Pissarres digitals interactives electromagnètiques amb llapis.  Pissarres digitals interactives tàctils amb malla.  Pissarres digitals interactives tàctils per infrared.
 5. 5. Pissarres digitals interactives per Ultrasons – Infraroja amb llapis  Les més barates del mercat.  Dispositiu sobre pissarra digital.  Fabricants: eBeam i Mimio.  El llapis entre en contacte amb la pissarra i emet senyal infraroja i ultrasònica per aconseguir sincronisme, no són tàctils.
 6. 6. Pissarres digitals interactives electromagnètiques amb llapis  Més cares que el model anterior.  Capten una senyal electromagntica que emet el llapis mitjançant una malla a la pissarra.  No són tàctils.  Fabricants: Promethean, Interwrite i Clasus.
 7. 7. Pissarres digitals interactives tàctils amb malla  Són tàctils, és poden utilitzar amb els dits o amb llapis.  Fabricants: TeamBoard, Traceboard, SmartBoard i IQBoard.  Dos làmines que amb el contacte s'uneixen i envien una senyal.
 8. 8. Pissarres digitals interactives tàctils per infrared  Són tàctils, algunes també magnètiques  Més assequibles.  Fabricants: Hitachi i TouchIT.
 9. 9. Altres Pdi's  Pissarra digital interactiva portàtil.  Tablet Monitor.
 10. 10. Elements d'una PDi  Ordenador.  Projector.  Mitjà de connexió.  Pantalla interactiva.  Software.
 11. 11. Avantatges de les PDi  És una font inesgotable de informació multimèdia i interactiva disponible de forma immediata a l'aula.  Introdueix canals de comunicació a les aules.  Permet compartir tot tipus de recursos (propis, Internet, CD, TV...).  Els alumnes poden participar més amb presentacions de treballs, debats, exercicis col·lectius...  Les clases són més actives i audio-visuals.  Integra l'ús de les TIC a les aules.
 12. 12. La PDi eBeam  La eBeam és una PDi que funciona per ultrasons i infrarojos que emet el llapis i el dispositiu de recepció triangula i gracies a això pot determinar la posició del llapis.  La PDi eBeam no és tàctil.  El sistema eBeam crea sobre una superfície blanca un espai interactiu de forma ràpida i senzilla.  L’inconvenient més gran és que com que funciona projectant una imatge, si després es vol escriure sobre aquesta, llavors, la nostra pròpia ombra ens pot molestar.  És la PDi més econòmica.  El llapis o apuntador funciona sense cables, i el dispositiu de recepció pot funcionar via USB o mitjançant Bluetooth; qualsevol de les dues versions és fàcil de posar i treure, només s’ha d’enganxar el receptor a la pissarra blanca mitjançant ventoses, imans o adhesius.
 13. 13. Components de la PDi eBeam  El receptor de la pissarra que s’ha de penjar en una pissarra blanca o en qualsevol superfície llisa blanca.  L’apuntador de la pissarra.
 14. 14. Què necessitem per utilitzar la pissarra?  El receptor de la pissarra eBeam penjat en una superfície blanca.  Un ordenador on el programari de la pissarra eBeam estigui instal·lat.  Un projector.  L’apuntador de la pissarra.
 15. 15. Funcions de la Pdi  Per un costat es pot utilitzar simplement com a projector de l’ordinador. S’usarà l’apuntador en substitució del ratolí. D’aquesta manera es poden projectar, per exemple, activitats fetes amb el CLIC o JCLIC o qualsevol pàgina web interactiva (mapes interactius o qualsevol altra activitat feta amb flash o similar).  De l’altra manera es pot utilitzar la pissarra com una pissarra tradicional, és a dir, un lloc on es pot escriure i posar imatges, fer anotacions, desar tot el que s’ha fet i tornar-ho a recuperar en un altre moment.
 16. 16. Plataformes disponibles per eBeam  El programari de la pissarra està disponible per als sistemes operatius Windows, Linux (Ubuntu 9.04 y OpenSUSE 11.0) i Mac OS X (10.3).  Es pot baixar el programari de la següent adreça: http://www.luidia.com/downloads.html , o des del CD d'instalació.
 17. 17. L'apuntador interactiu  L’apuntador només serveix amb la pissarra eBeam. Es comporta exactament com el ratolí d’un ordinador.  El botó més gran és l’equivalent al botó dret del ratolí.  El botó més petit és el que mostra o oculta la barra d’eines interactives.  La punta de l’apuntador realitza la mateixa acció que el botó esquerre del ratolí.
 18. 18. Paletes d’eines interactives  Paleta d’eines interactiva de l’escriptori.  Paleta d’eines interactiva d’anotació a l’escriptori.  Paleta d’eines interactiva Scrapbook.  Paleta d’eines interactiva PowerPoint.
 19. 19. Paletes d’eines interactives
 20. 20. Paleta d’eines interactiva de l’escriptori  Aquesta és la paleta inicial i permet obtenir accés a totes les opcions i funcions de la pissarra.
 21. 21. Eines de la Paleta d'escriptori  Calibrar la pissarra  Anotació a l’escriptori  Teclat  Presentacions  Configuració de la paleta  Ratolí  Capturador de pantalla  Scrapbook – Eina pròpia de l’eBeam
 22. 22. Paleta d’eines interactiva d’anotació a l’escriptori  Ofereix totes les eines que es necessiten quan es vol fer una anotació a l’escriptori.
 23. 23. Eines de la Paleta d'anotació  Eina bolígraf  Eina formes  Eina refer  Eina esborrador  Eina ratolí  Eina desar  Eina desfer  Eina ressaltador
 24. 24. Paleta d’eines interactiva Scrapbook  Té les eines de navegació i anotació necessàries per treballar a l’Scrapbook. Aquesta paleta d’eines només està disponible quan l’Scrapbook és l’aplicació activa. Quan es seleccioni una àrea que no formi part de l’Scrapbook aquesta paleta es converteix en la paleta d’eines interactiva de l’escriptori. Per tornar a activar la paleta d’eines de l’Scrapbook s’ha de tornar a seleccionar una àrea d’aquesta aplicació.
 25. 25. Eines de la Paleta Scrapbook  Eina retolador  Eina punter  Eina text  Eina esborrador  Eina selecció  Eina captura de pantalles  Eina zoom  Eina ressaltador
 26. 26. Paleta d’eines interactiva PowerPoint  Aquesta paleta te totes les eines necessàries per fer anotacions i navegar per una presentació PowerPoint.
 27. 27. Eines paleta PowerPoint  Eina retolador  Eina formes  Fer endavant una diapositiva  Eina esborrador  Eina ratolí  Eina sortir de la presentació  Eina retrocedir diapositiva  Eina ressaltar
 28. 28. Que permet fer Scrapbook?  Prendre notes digitals mentre es fan activitats de pluja d’idees, de planificació.  Desar captures de pantalles.  Importar arxius de PowerPoint, Excel, Word o imatges i després fer anotacions sobre aquests arxius d’imatges.  Reproduir, editar i fer anotacions a les pàgines Scrapbook i després adjuntar-les a missatges de correu electrònic, fax o imprimir-les.  Compartir reunions per la Intranet/Internet amb altres persones, a qualsevol lloc, en temps real.  Desar automàticament l’arxiu de reunió per garantir que mai es perdin una sèrie de notes o una presentació.
 29. 29. Parts del Scrapbook
 30. 30. Barra d’eines Scrapbook
 31. 31. Funcions del boto A sobre Scrapbook  Reproduir.  Configuració de fons.  Hipervincles.  Capes.
 32. 32. Reunions a Scrapbook  Compartir reunió: Permet al coordinador d’una reunió compartir una reunió (un arxiu de tipus Scrapbook) a través d'Internet Quan es comparteix una reunió aquesta opció canvia al nom de: “Acabar reunió”.  Entrar en una reunió: Aquesta opció permet als convidats a una reunió afegir-s’hi. Per poder-s’hi afegir el convidat ha de conèixer el nom de la reunió i la contrasenya (si n’hi ha).  Enviar invitació: Permet enviar al coordinador de la reunió invitacions per e- mail als convidats a la reunió.  Permetre anotacions: Permet decidir al coordinador de la reunió si els participants podran fer anotacions a la reunió (arxiu) d’Scrapbook.  Sincronitzar participants: Permet al coordinador de la reunió tenir a tots els participants a la mateixa pàgina. Aquest coordinador tindrà el control de les pàgines, serà qui decidirà quan anar endarrere o endavant.
 33. 33. Obrir Scrapbook sense connectar el receptor.
 34. 34. Ara et toca a tu, continua practicant! llicència CC 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/deed 26.10.2010 - www.laborrassa.cat Eduard Reñé

×