Schildpad en haas

2,022 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,022
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
286
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Schildpad en haas

 1. 1. Schildpad en haas Vrij vertaald van ‘Tortoise and Hare’ Lang geleden in een land hier ver ver vandaan waren eens een haas en een schildpad. Ze hadden een meningsverschil. Ik ben de snelste zegt de haas. Dat is niet waar ik ben de snelste zegt de schildpad Laten we een race gaan doen zegt de haas. Dat is goed zegt de schildpad vol zelfvertrouwen.
 2. 2. Tijdens het startschot schiet de haas weg en hij rent een tijdje door. Hij is veel sneller dan de schildpad en ziet dat deze hem nooit meer kan inhalen.
 3. 3. Hij besluit om even te gaan rusten onder een boom en het duurde niet lang of hij viel in slaap.
 4. 4. De schildpad wist van geef opgeven en ploegde voorts. Hij haalde de haas in en won de race, hij was de onbetwiste kampioen.
 5. 5. De Haas werd wakker en realiseerde zich dat hij de race had verloren.
 6. 6. Al ga je langzaam, als je maar doorzet zul je uiteindelijk winnen
 7. 7. De Haas er kapot van dat hij de race had verloren en ging bij zichzelf na hoe dit had kunnen gebeuren. Hij realiseerde zich dat hij had verloren omdat hij overmoedig en laks werd. Hij dacht dat hij er al was. Als hij had doorgezet tot het bittere einde had schildpad in geen geval kunnen winnen.
 8. 8. De Haas vraagt de schildpad voor een revanche. Schildpad gaat akkoord.
 9. 9. Deze keer ging de haas er weer net zo snel vandoor als de vorige keer maar dit keer kijkt hij niet achterom en is hij niet te stoppen. hij wint glansrijk met een dikke voorsprong.
 10. 10. Betrouwbaar en snel wint het nog altijd van langzaam doorzetten
 11. 11. Dit keer ging de schildpad bij zichzelf te rade. Hij kwam tot de conclusie dat hij nooit kan winnen in de huidige omstandigheden. Met een andere parcours kan hij zeker winnen.
 12. 12. Zullen we nogmaals een race doen maar dit keer met een gewijzigd parcours? Dat is goed zegt de haas.
 13. 13. Net als de vorige keer gaat de haas en weer razendsnel en in een vaart door tot hij aankomt bij de rivier. Aan de overkant kan hij de finishlijn zien.
 14. 14. De Haas was radeloos en dacht na. Wat moet ik doen. Hoe kan ik toch aan de overkant komen. Ondertussen kwam de schildpad aangelopen en sprong in de rivier en zwom naar de overkant en won de race.
 15. 15. Als je de wedstrijd uitkiest die past bij je sterke punten zul je zegevieren
 16. 16. Na drie races waren schildpad en haas vrienden geworden. De Haas 'Hej vriend zullen we nog een laatste race tegen elkaar doen?' Schildpad ja leuk maar denk je niet dat we nog veel beter kunnen als we samenwerken?
 17. 17. Het startschot klonk en de haas rende zo snel als hij kon tot de rivier met de schildpad op zijn rug.
 18. 18. Nu was het de beurt aan de schildpad. Deze zwom naar de overkant en bracht ook de haas naar de overkant.
 19. 19. Daar aangekomen wisselden ze weer van positie en ging samen in een toptijd over de finish. Beide waren tevreden met hun topprestatie.
 20. 20. Als je deel uitmaakt van een sterk team win je de grand prize

×