Una biblioteca a Facebook

728 views
637 views

Published on

Experiència a Facebook de les biblioteques Just M. Casero i Antònia Adroher, de Girona.

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
728
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Una biblioteca a Facebook

 1. 1. Biblioteques, blocs i xarxes socials <ul><li>Blai Gasull / Albert Sánchez </li></ul><ul><li>biblioteca Just M. Casero / biblioteca Antònia Adroher </li></ul><ul><li>GIRONA </li></ul>
 2. 2. una biblioteca a
 3. 3. · Facebook va ser creat per Mark Zuckerberg, el 4 de febrer de 2004, a la Universitat de Harvard. · Actualment té més de 200 milions d’usuaris (5è país + poblat del món).
 4. 6. · Vàrem obrir la pàgina facebook de la Biblioteca Just M. Casero el 08/oct/08. · Més tard vàrem crear un usuari per administrar-la millor. · Actualment compta amb 84 admiradors i 358 amics.
 5. 8. recapitulant: per què vàrem anar a facebook?
 6. 9. · Perquè cal anar on són els usuaris. · Per a fer més visible la biblioteca. · Per a projectar una imatge innovadora i activa de la biblioteca. · Per a oferir un punt de trobada a la xarxa on compartir, preguntar, ...
 7. 10. · Perquè entra dins la filosofia del fes-t’ho tu mateix. · Perquè era un bon moment. · Perquè no hem de perdre les ganes d’experimentar.
 8. 11. què ens ha semblat?
 9. 12. punts forts +
 10. 13. · És una bona eina per donar-se a conèixer com a biblioteca. · Permet difondre fàcilment informació i activitats de la biblioteca. · Permet agregar /subscriure’s a continguts generats per altres llocs 2.0
 11. 15. · És força mal·leable . Podem posar, treure, canviar de lloc, experimentar. · Ofereix una major possibilitat d’interactuar amb els nostres usuaris ( amics , fans ).
 12. 16. punts febles -
 13. 17. · Sobreinformació, saturació del feed de notícies, mur, bústia, ... · No tothom que vol ser amic de la biblioteca té interés en el que fem. · Exposició a usos abusius*
 14. 18. · Pot conduir-nos fàcilment a un ús poc conscient i sense criteri. · No és un entorn de participació totalment obert. · No n’hi ha prou en crear una pàgina. Cal crear un usuari que l’administri.
 15. 21. · Les adreces URL principals són excessivament llargues (fins el 28/06). · Major dificultat en recuperar la informació. · No té una estructura senzilla i cal habituar-se a la seva forma de funcionar.
 16. 22. · Què conté la pestanya “Caixes”? · La longitud dels enllaços obliga a l’ús d’utilitats com TinyURL.
 17. 23. i llavors, què hem acabat fent?
 18. 24. · Preguntar-nos per a què volem utilitzar facebook. · Definir les tasques per dur a terme i mantenir un criteri, d’acord amb les nostres possibilitats.
 19. 25. Menys flexible: Missatges només al propi mur, Actualitzacions a admiradors, Discussions. Més flexible: Missatges personals, missatges al mur, xat, comentaris a elements publicats, “m’agrada”, ... Comunicació amb els nostres usuaris ( amics i admiradors ) pestanya Anotacions recordatori com a missatge d’estat Difusió de guies de lectura, novetats del mes, CD de la setmana, ... pestanya Esdeveniments / Actualitzacions a admiradors recordatori com a missatge d’estat / pestanya Mur (vinculat des de la pàgina) Difusió d’activitats missatge d’estat (a través de Twitter) missatge d’estat (a través de Twitter) Informació puntual (canvis d’horaris, recordatoris d’activitats, notícies, ...) pestanya Informació pestanya Informació Informació bàsica i serveis online de la biblioteca PÀGINA fb USUARI fb TASCA
 20. 26. *pràctiques abusives i altres coses a evitar
 21. 27. · En Max vol ser amic teu (i de tutti quanti ). · En Max ha escrit a les 9:05... a les 9:12… a les 9:17… i et satura el feed . · En Max t’ha etiquetat a la seva nota…, i no saps per què.
 22. 28. · En Max t’ha enviat un missatge privat per anunciar les seves activitats. · En Max ha publicat un element al teu mur. · Cal procurar evitar omplir-nos d’un excés d’aplicacions.
 23. 29. gràcies! :-)

×