Xarxes socials

1,980 views

Published on

Aquest és un treball sobre les xarxes socails per CMC

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,980
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Xarxes socials

  1. 1. Mireia Navaz 1r Batx B • Què són les xarxes socials? Les xarxes socials són pàgines web que permeten a qualsevol persona connectar-se amb els seus amics o inclús fer noves amistats, amb la finalitat de compartir continguts, interactuar i crear comunitats sobre interessos semblants com el treball, lectures, jocs, amistats, etc. Han significat un gran canvi en els nostres dies. I no tot són inconvenients sobre aquestes xarxes. És més fàcil comunicar-se amb amics que no tens a prop per qüestions geogràfiques i saber coses d’ells, però tot té un límit que seria els riscos d’aquests llocs webs; com la privacitat, l’addicció, i també la pèrdua de temps que pots arribar a gastar davant la pantalla de l’ordinador en comptes d’estar fent algo de profit. • Tipus de xarxes socials Hi ha dos tipus de xarxes depenent el seu punt de vista temàtic: - Les xarxes socials horitzontals: dirigides a tot tipus d’usuaris i sense temàtica definida com facebook, twitter, hi5, etc.
  2. 2. - Xarxes socials verticals: Tenen com a objectiu congregar al voltant seu un col·lectiu concret. Exemples: professionals (Xing, Linkedin), de viatges (Minube, Wolpy), finances (Unience, Gaaper), música (Lastfm, nvivo), etc. Ha continuació descriuré algunes d’aquestes xarxes socials més destacades i visitades. FACEBOOK: és una xarxa social, basada en l' intercanvi de fotografies, i ara també de vídeos, entre usuaris registrats. El web es va crear originalment per Mark Zuckerbergals i servia inicialment pels estudiants de la universitat de Harvard (Estats Units). Actualment està obert a qualsevol persona que disposi d'adreça de correu electrònic. Els usuaris es poden organitzar per grups i unir-se a xarxes concretes en relació a la seva situació acadèmica o zona geogràfica. Facebook va ser llançat el 4 de febrer de 2004 i el febrer del 2007 va arribar a ser el web d'aquestes característiques amb més usuaris registrats de tot el món, superant la xifra de 30 milions. Després d'haver assolit l'èxit als Estats Units, actualment comença a entrar amb força a Europa. MYSPACE: és un lloc web d’interacció social constituït per perfils personals d’usuaris que inclou xarxes d’amics, grups, blocs, fotografies, vídeos i música i també té una xarxa interna de missatgeria que permet comunicar uns usuaris amb altres i un buscador intern. Va ser creat per Tom Anderson, Chris Dewolfe i un grup de programadors el juliol de 2005. FLICKR: és un lloc web que permet emmagatzemar, buscar, ordenar i compartir fotografies i vídeos en línia. LA seva popularitat es deu fonamentalment a la seva capacitat per administrar imatges mitjançant eines que permeten a l’autor etiquetar les seves fotografies i explorar i comentar les imatges d’altres usuaris. Va ser creat al febrer de 2004 per Ludicorp, una companyia de Vancouver. TWITTER: és un servei gratuït de microblogging que permet als usuaris enviar micro-entrades basades en text anomenades “tweets”. Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil del usuari i són enviades immediatament a altres usuaris que han elegit la opció de rebre-les. Va ser creat per una empresa de San Francisco. SLIDESHARE: és un espai gratuït on els usuaris poden enviar presentacions Powerpoint o OpenOffice , que són emmagatzemades en
  3. 3. format Flash per ser visualitzades online. Es poden compartir presentacions públicament però el problema és que no hi ha opcions de privacitat. YOUTUBE: és un lloc web on pots penjar i compartir vídeos. Utilitza un reproductor en línia basat en Adobe Flash per servir el seu contingut. És molt popular gràcies a la possibilitat d’emmagatzemar vídeos personals de manera senzilla. Pots pujar una gran varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió, vídeos musicals i fins i tot contingut amateur com els vídeo blocs. • Característiques Faciliten l’intercanvi d’informació i la comunicació entre un grup de persones Afavoreixen la participació i el treball col·lectiu. Aquest grup de persones que utilitzen les xarxes s’anomenen usuaris. Els usuaris poden tenir tot tipus de personalitats i opinions ja que cada usuari fa el que vol i pot escollir les amistats. Són un sistema obert i permanent. Són interactives i a part de tenir un xat i fòrum té altres aplicacions diverses basades en una xarxa de joc i diversió. Transmissió de dades sense tenir un intermediari o camí directe. • Riscos (En i Sobre) de tot el conjunt de xarxes socials EN: La privacitat i protecció de dades. (sobretot en les xarxes socials horitzontals que són amb perfils personals). Algunes xarxes socials et permeten configurar com tu vulguis la privacitat del teu perfil o del teu contacte. En aquests casos has de ser conseqüent amb els teus actes i saber les repercussions que pot tenir cada cosa. I sobretot t’has de llegir les polítiques de privacitat i condicions d’us. Tingues en compte que les aplicacions de tercers que es poden utilitzar dins de les xarxes socials tenen les seves polítiques pròpies. En algunes xarxes socials si decideixes incloure informació sobre els teus gustos, aficions o preferències pots sofrir un bombardeig de publicitat no desitjada relacionada amb aquestes dades. També en altres, al pujar fotos o vídeos acceptes que puguin utilitzar aquesta material sense la teva autorització expressa, pel que la teva privadesa pot veure's afectada. S’ha de ser prudent a l’hora de publicar i compartir informació personal. Especialment informació que podria utilitzar-se per identificar o ubicar un usuari fora d’Internet: adreça, telèfon, fotos de la seva casa, etc.
  4. 4. Bloqueja qualsevol persona que enviï correus no desitjats o no apropiats i informa'n. Informa d’usuaris i continguts que violin les condicions d’ús. S’ha de tenir en compte: privacitat, autenticitat, integritat, autoria, protecció de menors, protecció de la propietat intel·lectual. SOBRE: L’addicció. Aquest tipus de llocs webs poden arribar a crear addicció sobretot en els més joves. El varem d’edat en que aquesta addició és més propensa és entre els 15 i 20 anys. Poden portar a que una persona prefereixi les relacions a través de l’ordinador i a caure en l’aïllament social i perdre les habilitats socials en el cara a cara. També l’abandonament de la vida familiar i/o social, l’oblit de les funcions laborals, així com el deteriorament de la salut física a arrel de la inversió d’energia i el temps invertit en la xarxa, son característiques de desordre. L’escassa percepció de risc que tenen els joves és conseqüència de la falta de sortides que la societat ofereix i la por al fracàs personal, el que provoca que no fixin metes a llarg termini i els seus únics objectius es centrin en sortir de festa i la diversió davant d’un ordinador.

×