Intrebari inainte de adoptie
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Intrebari inainte de adoptie

on

 • 2,526 views

 

Statistics

Views

Total Views
2,526
Views on SlideShare
1,412
Embed Views
1,114

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

2 Embeds 1,114

http://infertilitate.com 1082
http://forum.infertilitate.com 32

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Intrebari inainte de adoptie Intrebari inainte de adoptie Presentation Transcript

 • Despre adoptie, in Romania
 • Ce este adoptia? Adoptia este operaţiunea juridica prin care se creeazalegatura de filiatie intre adoptator si adoptat, precum silegaturi de rudenie intre adoptat si rudele adoptatorului(art. 451 din Codul civil, republicat) Baza legala:Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata în Monitorul Oficial 259 din 19 aprilie 2012.Codul Civil, republicat.
 • Elemente fixate prin lege: Condiţiile pentru a adopta Interdicţiile referitoare la adopţie Consimţământul la adopţie – cine trebuie sa il dea?
 • Etape de urmat în cazul adopţiei1. Evaluarea adoptatorului;2. Obtinerea atestatului de persoana sau familie apta sa adopte;3. Deschiderea procedurii de adoptie;4. Încredinţarea în vederea adoptiei;5. Încuviinţarea adopţiei.
 • Realitati din sistem: Unde este «acasa» pentru cei 60.000 de copii parasiti din Romania?
 • Realitati din sistem: Vrem SA PUTEM adopta ! ● cca. 1.400 de persoane / familii cu atestat de parinti adoptatori in Romania (versus cca. 60.000 de copii in sistem). ● cei mai multi dintre acestia se afla in al doilea+ an de atestat sau vor fi nevoiti sa isi reinnoiasca atestatul fara a fi putut adopta. ● Procedura prin care un copil este declarat ADOPTABIL este extrem de greoaie!
 • Chestiuni la care trebuie sa reflectatiinainte de a va hotari sa adoptati un copil (I) � Aveti capacitatea de a va� Din momentul ocupa de un copil care este foarte probabil sa treaca adoptiei, deveniti prin crize emotionale / responsabil/-a de personalitate? privind evolutia acestui copil din punct de vedere legal, financiar, e � Partenerul/-a dvs. isi motional si fizic. doreste adoptia / este Sunteti pregatit/-a pregatit pentru adoptie in pentru aceasta aceeasi masura? Daca responsabilitate? aveti si alti copii, sunt dispusi sa accepte inca un frate sau inca o sora?
 • Chestiuni la care trebuie sa reflectatiinainte de a va hotari sa adoptati un copil (II) � Ati luat in considerare faptul ca, date fiind dificultatile� Daca adoptati din administrative, este cel probabil sa adoptati un copil de maimotive de infertilitate, cativa ani in loc de un bebelus?ati reusit sa va impacati Sunteti constient/-a ca in felul acesta efortul de adaptare si decu gandul ca nu puteti creare a legaturii parinte-copil varamane insarcinata sau fi mai dificil?nu puteti naste un copilviu? V-ati acordat o � Ati adopta un copil de altaperioada de «doliu», etnie decat a dumneavoastra?pentru depasirea traumei Sunteti pregatit/-a sa adoptatianterioare? un copil cu probleme de sanatate, fizica sau psihica? Care sunt limitele?
 • Chestiuni la care trebuie sa reflectatiinainte de a va hotari sa adoptati un copil (III) � Sunteti constient/-a ca va trebui sa ii vorbiti copilului despre faptul ca este adoptat si ca trebuie sa elaborati un plan pe termen lung in acest sens,� Aveti resursele eventual dupa ce consultati psihologul?financiare pentru aoferi toate celenecesare unuicopil, acum si de-a � Sunteti pregatiti sa va ajutati copilul sa treaca pestelungul timpului? faptul ca familia lui biologica l- a abandonat?
 • Va multumim!Nu ezitati sa ne adresati intrebari pertinente la adresa contact@vremsaadoptam.ro