μόλυνση των υδάτων
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

μόλυνση των υδάτων

on

 • 2,929 views

 

Statistics

Views

Total Views
2,929
Views on SlideShare
2,463
Embed Views
466

Actions

Likes
0
Downloads
10
Comments
0

3 Embeds 466

http://17gymper.blogspot.gr 369
http://17gymper.blogspot.com 96
http://www.google.gr 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

μόλυνση των υδάτων μόλυνση των υδάτων Presentation Transcript

 • Μόλυνση καιΡύπανση τωνυδάτων
 • Ρύπανση Μια από τις σοβαρότερες απειλές για τις ελληνικές θάλασσες και ακτές είναι η ρύπανση από βιομηχανικά απόβλητα και διαρροές πετρελαίου ΢την Ελλάδα τέτοιες περιοχές βρίσκονται στους κόλπους Θερμαϊκό, Πατραϊκό και ΢αρωνικό - και ιδιαίτερα στην Ελευσίνα. Η οικιστική και βιομηχανική ανάπτυξη κατά μήκος των ακτών, που δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη υποδομή για την επεξεργασία των λυμάτων, αποτελεί άλλη μια σημαντική πηγή θαλάσσιας ρύπανσης.
 • Άμεση ρύπανση Άμεση ρύπανση είναι αυτή που μπορεί νααντιληφθούμε άμεσα. Ένα παράδειγμα άμεσηςρύπανσης είναι η περίπτωση ενός ποταμού ή μιαςλίμνης, όπου καταλήγουν τοξικά απόβλητα καιπροκαλείται άμεσος κι αιφνίδιος θάνατος ψαριών.
 • Έμμεση ρύπανσηΈμμεση ρύπανση είναι ημορφή ρύπανσης, που δεναντιλαμβανόμαστεεύκολα, επειδή δεν είναιορατή. Γιαπαράδειγμα, ότανκαταλήγουν σε έναποτάμι, σε μια λίμνη ή στηθάλασσα λύματα ήαπόβλητα, σε ποσότητεςπου δεν μπορούν ταυδατικά οικοσυστήματα νακαθαρίσουν, είναι πολύπιθανό να προκληθούνσταδιακά αλλαγές στα είδηπου υπάρχουν σε αυτό.
 •  Οιελληνικές ακτές, καθώς βρίσκονται στο ανατολικότερο άκρο αυτής της κλειστής λεκάνης, είναι περισσότερο ευάλωτες σε μια σειρά σοβαρούς κινδύνους.
 •  Η θάλασσα, οι λίμνες και οι ποταμοί έχουν γίνει τόποι αποχετεύσεως. Εκεί καταλήγουν όλες οι ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον. Η βροχή ξεπλένει την ατμόσφαιρα ή από το θειικό οξύ ή από το χλώριο και καθαρίζει τη γη από τα εντομοκτόνα. Σα πετρελαιοφόρα συγκρούονται και βυθίζονται. Ποταμοί και λίμνες δηλητηριάζονται. Αυτή είναι η χημική καταστροφή των νερών.
 • Μόλυνση Μια άλλη μορφή επιβάρυνσης των επιφανειακών και των υπόγειων νερών είναι η μόλυνσή τους, δηλαδή η παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών στα νερά. Αυτή οφείλεται κατά κανόνα σε αστικά ή κτηνοτροφικά λύματα.
 • Μόλυνσητου΢αρωνικού ΢ημαντική επιβάρυνση στο ΢αρωνικό κόλπο επιφέρει ο μολυσμένος Κηφισός ποταμός, στη ζώνη εκβολής του. ΢ύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις και έρευνες, ο κόλπος παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, όπως χρώμιο, κάδμιο, μόλυβδος και ψευδάργυρος, που περιέχονται στα απόβλητα των βιομηχανικών μονάδων και χύνονται στον Κηφισό.
 • Μία εργασία της Αθηνάς Γεωργιάδη