Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Espanya Edat Modrna

5,536 views

Published on

L'edat moderna primària

Published in: Education, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Espanya Edat Modrna

 1. 1. ESPANYA I L’EDAT MODERNA Un repàs d'urgència Vicente González
 2. 2. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>L'Edat Moderna comença a Espanya just quan Cristóbal Colom arriba a </li></ul><ul><li>Amèrica en 1492. </li></ul><ul><li>En eixes dates, Espanya està començant a formar-se a partir de la unió dels </li></ul><ul><li>diferents regnes cristians sorgits al començament de la Reconquista, així com </li></ul><ul><li>amb l'annexió del regne musulmà de Granada una vegada que és derrotat per </li></ul><ul><li>els Reis Catòlics. </li></ul><ul><li>Amb el matrimoni d'Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó s'unixen els </li></ul><ul><li>dos regnes més grans: la Corona de Castella i la Corona d'Aragó. </li></ul><ul><li>Al véncer el rei de Granada, Boabdil, el Regne de Granada és annexat per </li></ul><ul><li>els Reis Catòlics en 1492. </li></ul><ul><li>En 1512 és finalment annexat el Regne de Navarra; tota la península </li></ul><ul><li>Ibèrica, excepte Portugal, pertany als RRCC i als seus hereus. </li></ul>1. LA UNIÓ DELS REGNES D'ESPANYA:
 3. 3. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>Carles I: </li></ul><ul><li>Va heretar les possessions espanyoles dels seus iaios materns, els Reis </li></ul><ul><li>Catòlics, i l'Imperi Alemany del seu iaio patern. </li></ul><ul><li>El seu regnat va durar des de 1517 fins a 1556. </li></ul><ul><li>Va prosseguir la conquista i colonització d'Amèrica iniciada pels seus iaios. </li></ul><ul><li>Va defendre el catolicisme enfront de la Reforma religiosa dels protestants. </li></ul><ul><li>A l'abdicar va repartir els seus territoris entre el seu fill Felip II i el seu germà </li></ul><ul><li>Fernando I (Imperi Alemany). </li></ul><ul><li>El seu nom com a rei va ser Carles I, com a emperador va ser Carles V. </li></ul>2. EL SEGLE XVI: Durant el segle XVI van regnar: Carles I i Felip II.
 4. 4. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Els territoris de Carles I:
 5. 5. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>Felip II: </li></ul><ul><ul><ul><li>Va heretar Espanya, els territoris americans i part dels europeus. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va regnar entre 1556 i 1598. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va guerrejar contra els turcs, a qui va véncer en la batalla de Lepant . </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va ser rei de Portugal, ja que sa mare era filla del rei portugués. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Va lluitar contra Anglaterra per problemes religiosos, però va ser vençut </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>al perdre l'Armada Invencible . </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>La major part de l'or i la plata americans es gastó en les guerres </li></ul></ul></ul>2. EL SEGLE XVI: Durant el segle XVI van regnar: Carles I i Felip II..
 6. 6. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>El segle XVII va suposar per a Espanya una època de decadència del poder </li></ul><ul><li>espanyol (es van perdre els territoris europeus) i el país va haver d'enfrontar-se a </li></ul><ul><li>una gran crisi econòmica. </li></ul><ul><li>Les causes van ser moltes: </li></ul><ul><ul><ul><li>Les constants guerres. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>La menor arribada d'or i plata d'Amèrica. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>El descens de població a causa de les epidèmies, les males collites, </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>l'expulsió dels moriscos, l'emigració a Amèrica i les guerres. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>El descens de les activitats comercials. </li></ul></ul></ul>2. EL SEGLE XVII: Durant el segle XVII van regnar: Felip III, Felip IV i Carles II.
 7. 7. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>La Guerra de Sucesió: </li></ul><ul><li>Al no tindre descendents, Carles II va proclamar hereu a l'Arxiduc </li></ul><ul><li>Carlos d'Àustria (fill de l'emperador d'Àustria); però poc després </li></ul><ul><li>va nomenar hereu a Felipe de Borbó (nét del rei de França). </li></ul><ul><li>Este doble nomenament va fer que a la mort de Carles II els partidaris </li></ul><ul><li>de l'un i l'altre hereu començaren l'anomenada Guerra de Successió. </li></ul><ul><li>Amb la victòria dels partidaris de Felipe, este és anomenat rei amb el </li></ul><ul><li>nom de Felipe V. </li></ul><ul><li>Esta guerra va suposar la pèrdua dels territoris europeus que li quedaven </li></ul><ul><li>a Espanya. </li></ul><ul><li>Felipe V inaugura a Espanya la dinastia dels borbó i l'Absolutisme . </li></ul>3. EL SEGLE XVIII: Durant el segle XVIII van regnar: Felipe V, Ferran VI, Carles III i Carles IV
 8. 8. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>La Ilustració: </li></ul><ul><ul><li>La Ilustració va ser un moviment cultural, científic i polític que va començar </li></ul></ul><ul><li>a França en el segle XVIII i que es va estendre per tot Europa. </li></ul><ul><li>Este moviment va suposar per a Europa grans beneficis: </li></ul><ul><ul><li>Es van desenvolupar la ciència i la tècnica. </li></ul></ul><ul><ul><li>Es va impulsar l'ensenyança perquè la gent abandonara les idees </li></ul></ul><ul><ul><li>supersticioses i aprenguera a raonar. </li></ul></ul><ul><ul><li>Van aparéixer noves idees polítiques que posteriorment van donar lloc a </li></ul></ul><ul><li>la Revolució Americana i a la Revolució Francesa </li></ul>3. EL SEGLE XVIII: Durant el segle XVIII van regnar: Felipe V, Ferran VI, Carles III i Carles IV
 9. 9. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>La Ilustració en Espanya: </li></ul><ul><ul><li>El rei més influït per les idees de la Il·lustració va ser Carles III , però, en </li></ul></ul><ul><ul><li>general, este segle va suposar per a Espanya un període d'auge gràcies a: </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>La reforma de l'agricultura, amb noves tècniques, nous cultius imés terres </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>agrícoles. La producció agrícola va augmentar. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>El desenvolupament de la indústria, sobretot les tèxtils, de vidres, de </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>porcellanes i d'armes. </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>La creació de companyies comercials que van desenvolupar el comerç </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>marítim amb Amèrica. </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>El segle XVIII va ser a Espanya un segle de pau, de recuperació econòmica </li></ul></ul><ul><ul><li>i d'augment de la població. </li></ul></ul>3. EL SIGLO XVIII: Durant el segle XVIII van regnar: Felipe V, Ferran VI, Carles III i Carles IV
 10. 10. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>L'arquitectura torna a utilitzar elements grecs i romans, com l'arc de </li></ul><ul><li>mig punt i les columnes amb capitells. </li></ul><ul><li>Un exemple d'arquitectura renaixentista és el monestir l'Escorial, que </li></ul><ul><li>va ser manat construir per Felip II a l'arquitecte Juan d'Herrera. </li></ul><ul><li>En pintura va destacar El Greco . </li></ul><ul><li>L'escultor més important va ser Berruguete. </li></ul><ul><li>Cervantes va ser l'escriptor més destacat, encara que part de la seua obra la </li></ul><ul><li>va escriure ja en el segle XVII. </li></ul>4. ELS MOVIMENTS ARTÍSTICS: El Renaixement : segles XV y XVI.
 11. 11. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Renaixement : monasteri de El Escorial
 12. 12. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Renaixement: La curació del cec, d'El Greco
 13. 13. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>El Barroc es caracteritza, en totes les arts, per l'acumulació d'adorns i </li></ul><ul><li>la complexitat de les formes. </li></ul><ul><li>El pintor més destacat és Velázquez . </li></ul><ul><li>En escultura destaquen les imatges religioses tallades en fusta. </li></ul><ul><li>El segle XVII va ser el Segle d'Or de la literatura espanyola, amb Cervantes , </li></ul><ul><li>Lope de Vega, Calderón de la Barca i els poetes barrocs Góngora i Quevedo . </li></ul>4. LOS MOVIMIENTOS ARTÍSTICOS: El Barroc : segle XVII.
 14. 14. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Barroc: altar barroc
 15. 15. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Barroc: Las Meninas, de Velázquez
 16. 16. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA <ul><li>El Neoclassicisme sorgix com a oposició a la complexitat del Barroc. </li></ul><ul><li>Torna inspirar-se, com el Renaixement, en la Grècia i Roma de l'Edat </li></ul><ul><li>Antiga. </li></ul><ul><li>Es construïxen grans edificis públics com el Museu del Prado i se </li></ul><ul><li>embellixen les ciutats amb grans monuments, com la Porta d'Alcalà </li></ul><ul><li>de Madrid. </li></ul><ul><li>El pintor més destacat és Goya . </li></ul>4. ELS MOVIMENTS ARTÍSTICS: El Neoclassicisme : segle XVIII.
 17. 17. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Neoclassicisme: Museo de El Prado, de Villanueva
 18. 18. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA Neoclassicisme: El quitasol, de Goya
 19. 19. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Carles I d'Espanya i V d'Alemanya (Àustria):
 20. 20. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Felip II (Austria):
 21. 21. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Felip III, Felip IV i Carles II (Austria):
 22. 22. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Felip V i Fernando VI (Borbó):
 23. 23. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 5. REIS DE L'EDAT MODERNA Carles III i Carlos IV (Borbó):
 24. 24. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 6. PERSONAJES DE LA EDAD MODERNA Pintors: El Greco Velázquez Goya
 25. 25. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 6. PERSONATGES DE L'EDAT MODERNA Escriptors: Cervantes Lope de Vega Calderón de la Barca
 26. 26. L’EDAT MODERNA EN ESPANYA 6. PERSONATGES DE L'EDAT MODERNA Escriptors: Quevedo Góngora

×